Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Kosa poslije poroda

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno Kosa poslije poroda

Znam i jasno mi je da poslije poroda otpada kosa,nego zanima me do kada će to trajati jer ovo je zaista neizdrživo.Ima li dojenje veze s tim i koliko ću se još načekati da se kosa vrati u normalu?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je prestala padati par mjeseci nakon što sam dobila prvu mengu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je isto padala poprilicno dugo, ali nije imalo veze niti s dojenjem (jer dojim jos uvijek, a kosa davno prestala opadati) niti s mengom (dobila tri mjeseca nakon poroda, a kosa mi otpadala barem 6 mj. nakon poroda). mislila sam da cu ocelaviti.
    jedino sto te mogu utjesiti da kada mi je jednom pocela rasti, stvarno je bila gusta, kao da sam dobila jos i vise kose nego prije...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam dobila mengu 2 mjeseca nakon poroda i imala je već dva puta. Znači mogu se pripremiti na još nekoliko mjeseci,dobro bar me tješi da će se poslije turbo oporaviti. Hvala cure!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ni ja nisam našla neku vezu s dojenjem ili mjesečnicom (dobila nakon 15 mjeseci a dojimo još uvijek), počela je padati nekih 2 mjeseca nakon poroda i prestala nakon 2-3 mjeseca. i sad je ista kao prije trudnoće, nažalost.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam dojila..i to je trajalo neka dva mjeseca...ali sam pila tablete od Natural Wealth-a Vitamini za kosu, i jako mi se obnovila..samo što sam morala čekati da izraste sva...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Kad smo kod vitamina za kosu...smiju li se oni uopće piti dok se doji? Nadam se da može jer je moja kosa grozomorna otkad sam rodila :/ suha (a bila masna), uništena (a nikad ništa nisam stavljala na nju) i jadna
    Pomaže li još što osim vitamina?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Baš sam htjela otvoriti novi topic, ali možda mi i tu netko može dati savjet... Naime, ja nisam još rodila (još malo) i već se neko vrijeme dvoumim da li se ošišati na kratko ili ne :? Malo mi je teško već prati i sušiti kosu (ima je, ali je tanka i svilenkasta tako da MORAM malo izvuči na četku jer ne izgleda nikako), ali neki mi kažu da će mi nakon poroda biti lakše svezati rep i da neću imati baš vremena svaki mjesec ići na šišanje (činjenica je da kad imaš kratku kosu, to ipak treba održavati i podšišavati, zar ne?). A onda opet kad čitam vaše postove o tome kako kosa počinje rapidno opadati nakon poroda, možda bolje da se sad odmah ošišam... ne znam ni sama, možete mi dati kakav savjet? Kakvo je iskustvo vas, koje ste rodile što se tiče frizura i vremena potrošenih za iste? (možda nije baš tema ovog topica, ali da ne zatrpavam s otvaranjem novog...)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni je vezanje u rep PLAFON!!!

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mala 01, po doma ćeš sigurno imati stalno kosu u repu, jer će ti to biti najpraktičnije.
    Pokušaj si ostaviti dugu kosu, uvijek ju stigneš skratiti.
    Što se tiče vremena za ""uređivanje"" kose i sl. meni je za to jedini od rijetkih luksuza koji sam si priuštila u prvim mjesecima nakon poroda (koji još uvijek traju).
    Veći problem mi je to što mi poprilično opada (ovo je doba godine kada se linjam, a i porod nosi svoje), i cijelo vrijeme je skupljam pokrevetu i sl. mjestima na koja stavljam Vida.
    Danas sam konačno naručila frizerku doma, malo me podšišala i stavila preljev. Osjećam se ko' čovjek. Sada mi je kosa ispod ramena.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni ovaj put ne opada, ali se je pocelo mastiti (kao i u normalnom, netrudnickom stanju) neposredno nakon poroda. prosli put sam je skupljala u pramenovima, ali je osim tog (sitnog) detalja bila gusta i prekrasna. ne kuzim kako to regulirat.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja izgurala trudnoću i porod s (polu)dugom, onda pop... i ošišala se. za stat pod tuš nađem vremena, ali za pranje duge kose, feniranje i sl... to je bila nemoguća misija.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    za stat pod tuš nađem vremena, ali za pranje duge kose, feniranje i sl... to je bila nemoguća misija.
    To i mene brine... Sad mi je kosa dovoljno duga, najbolje mi je kad si napravim tzv. "riblju kost" jer me onda ne smeta ni kad stavim kapu (kad idem van), a i mogu si malo leći u krevet, a da mi ne smeta rep...
    Inače volim kratku kosu, oduvijek sam imala kratku kosu (ovo mi je mislim, najduža faza u životu), možda i zato što mi nije nešto kvalitetna (kao što sam napisala gore, dosta je tanka). MM je vjerojatno jedan od rijetkih koji voli kratku kosu tako da se sad lomim svaki dan, pa je svaki savjet od vas dobro došao! Istina je da mi ovako dulje izdrži da ju ne moram prati (jer se manje vidi da je prljava ako ju stavim u rep ili sl.) i da ako ju skratim, morat ću je češće prati, tak da mi možda dođe na isto... ma ne znam, baš sam neodlučna. Na kraju ću roditi prije nego odlučim, a onda STVARNO neću imati ni vremena ni volje o tome razmišljati

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Feniranje = 2 min sa glavom prema dole i fen na najjače. Ostatak se posuši sam od sebe.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Feniranje = 2 min sa glavom prema dole i fen na najjače. Ostatak se posuši sam od sebe.
    a što nam drugo preostaje...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    ja izgurala trudnoću i porod s (polu)dugom, onda pop... i ošišala se. za stat pod tuš nađem vremena, ali za pranje duge kose, feniranje i sl... to je bila nemoguća misija.
    i ja isto.
    Frizerka mi se čudila zašto se šišam sad kad sam rodila dok sam cijelu trudnoću puštala kosu. Ja sam bila ufurana da će mi biti lakše sa dugom kosom, samo ju vezati u rep, ali fakat je koma pranje i sušenje i prvi mjesec nakon poroda sam se ošišala.
    Meni kosa luđački otpada, a i izgubio se sjaj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da vas utješim
    meni otpada i 3.5 godine nakon poroda
    nije ni prestajala

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

dalmatinka, nemoj govorit takve stvari, misli na nas kaj još nismo rodile
    mene si npr. uplašila, ne utješila
    ah ti prokleti hormoni.... :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A je li uobičajeno da mi u trudnoći skoro uopće ne ispada kosa? Od kad sam trudna, skoro ništa, a prije mi je dosta ispadala?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja nisam skužia da mi je nekaj posebno ispadala kosa...može bit da je pa mi je sve ostalo u ekstenzijama

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Dabo prvotno napisa
    Frizerka mi se čudila zašto se šišam sad kad sam rodila dok sam cijelu trudnoću puštala kosu. Ja sam bila ufurana da će mi biti lakše sa dugom kosom, samo ju vezati u rep, ali fakat je koma pranje i sušenje i prvi mjesec nakon poroda sam se ošišala.
    Meni kosa luđački otpada, a i izgubio se sjaj.
    Ma ja isto puštala cijelu trudnoću, i eto sad još imam mjesec dana do poroda i mislim da polako gubim strpljenje.. još kad si pomislim kak ću se osjećati nakon poroda (dobro, možda ću biti fit već nakon 7 dana u što sumnjam ali treba biti pozitivan), kak ću onda prati i sušiti kosu?!?! Trebat ću pomagača, a za sada nisam nikoga koristila (čak ni za vezivanje cipela )

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni je jedno vrijeme nakon poroda jako opadala ali brzo se sve normaliziralo. Sad je kao prije.

Meni je lakse sa dugom kosom (sad mi je skoro do struka) nego kad sam imala kracu. Mislim da je to stvar navike.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj haribo prvotno napisa
    Meni je jedno vrijeme nakon poroda jako opadala ali brzo se sve normaliziralo. Sad je kao prije.

Meni je lakse sa dugom kosom (sad mi je skoro do struka) nego kad sam imala kracu. Mislim da je to stvar navike.
    Do struka?!? Joj, ja ti se divim.. meni je negdje do pol leđa (čak i manje) pa me već nervira kad mi zapinje u krevetu kad se legnem i sl.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Meni isto nekad dodje da ju osisam, al nemam hrabrosti.
    Ne mogu se zamisliti sa kratkom, ali trebala bi ju malo skratiti.
    U trudnoci mi je rasla kao luda!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Evo mene nakon dugo vremena.Sada vam mogu reći kakva je situacija kod mene. Ispalo mi je zaista puno kose,ono baš osjetim pod rukom da je nema,ali počela je rasti što se najviše može primijetiti na čelu. Nisam ništa koristila samo 2 puta mjesečno natopim tjeme maslinovim uljem što kažu da je jako dobro za kosu,međutim ima to i lošu stranu jer se totalno brzo masti.
    Mala01 iz mog iskustva preporučila bih ti da se ne šišaš jer će ti ovako biti puno jednostavnije. Svežeš kosu i baš te briga ne moraš je prati tjedan dana ako nećeš,a što se tiče onog oporavka za tjedan dana-nemoj se zavaravati.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo ja baš maloprije oprala kosu i ovo je prvi put u godinu dana da mi se kada nije začepila od poispadalih dlaka, a rodila sam prije mjesec i po.
    Cijelu trudnoću mi je kosa otpadala nenormalno, a sad nakon poroda tu i tamo po koja dlaka. Čak sam primjetila da mi nova raste, kad vežem rep na vrhu glave mi strši ona novoizrasla kosa. Kod mene sve naopako

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A gdje prica s poroda? A gdje beba?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Za priču nemam vremena, a evo samo za tebe jedna slikica. Moram još popunit album!
    Pass 0710

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

O kako smo samo lijepi i pametnog pogleda...
    (PS ja znam da sam trazila sliku, ali sam se polomila dok nisam nasla topic na kom sam trazila...)
    Hvala!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ako je netko možda koristio vichy šampon protiv opadanja kose pa da mi kaže kakav je i da li je djelotvoran?hvala

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

molim za pomoć i savjet ako netko zna neki možda domaći recept za kosu jer sada zaista već jako opada ,grozno! koristim i taj šampon vichy ali ništa! koji vitamini su dobri? hvala,hvala

Početno

U trudnoći se (pretpostavljam zbog prisutnosti hormona fetusa) formiraju novi folikuli kose, pa se kosa progusti i, u biti, za vrijeme trudnoće bi trebala biti najljepša i najgušća. Tako je bilo meni. Gusta kosa koja se ne masti...san snova.

Pošto u prirodi malo toga postoji mukte, tako je i s besplatno zarađenom kosom. Dakle sve što izraste viška za vrijeme trudnoće, otpadne u periodu od cca 2-6 mjeseci nakon poroda. Tako sam i ja nakon cca 5 mjeseci od poroda izgledala ko božićna jelka oko 3 kralja..sva osuta. Ali poslije se uspostavi ravnoteža i sve bude po starom, jednako dobro i jednako loše. Ja sad opet imam gustu i masnu kosu.

Mislim također da je uzaludno tražiti pomoć u šamponima. Sve vezano uz lošu kosu je odgovor neke hormonske ili organske neravnoteže. Ja sam probala cca 40 šampona za masnu kosu, ali osim trudnoće, ništa nije pomoglo.

Mislim da je nakon poroda najbolje ne imati nikakvu kosu. Kratku i žilavu ne možeš urazumiti, a dugu ne možeš održavati. U biti, za frizuru je najbolje biti muško.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    U biti, za frizuru je najbolje biti muško.
    a jesi opičena

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Prijavljujem se i ja u klub.Postajem ocajna jer nisam nikad imala"viska" kose a sada je pocela jos uz to i toliko da opada. i potaje masna vec drugi dan od pranja
    Sto se tice toga da kosa postaje gusca u trudnoci mogu reci da nije bas tako,jer meni ni u prvoj ni u drugoj se nije poboljsala sto se tice gustine,al zato me ne omasi da jos vise pocne ispadati

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a meni nsita ne otpada (danas 16 dana nakon carskog) nadan se da i nece

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    iskreno se nadam da će tako i ostati, ali meni je počela opadati mjesec-dva nakon poroda

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa
    Meni je kosa počela padati kada je Janko imao dva i pol mjeseca, a prestala otprilike kad je navršio godinu dana. Mengu sam dobila kad je imao 4 mjeseca a dojimo još i danas, pa mi sve to jedno s durgim nema veze.
    Kosa mi je sad dosta prorijeđena, prirodno je kovrčava ali sada manje nego prije i puno mi se brže opusti pa izgleda očajno. Raste mi mlada kosa, ali trebat će vremena dok naraste duga, a kaj se kovrča tiče nadam se da će se s vremenom vratiti u normalu.

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

znaci jos ima nade za mene

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mene je spasilo ispiranje kose u caju od koprive...a ispadala je na tone

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U prvoj trudnoći - unatoč većem stresu, opadanje kose bilo je u nekakvoj normali. Ali zato u drugoj trudnoći prestrašila sam se da ću očelaviti.
    Nakon prestanka mog dojenja kod frizera sam kupila ampule protiv opadanja kose i nakon prvog pranja bila je uočljiva razlika.
    Nakon nekog vremena opet se pojačalo opadanje kose i kupila sam u apoteci od Vitchya ampule + šampon protiv opadanja kose, ali sam se skroz razočarala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •