Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Do kada koristiti podlogu za novorođenče?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Do kada koristiti podlogu za novorođenče?

Imamo maxi cosi sjedalicu 0-13. Još uvijek koristimo onu podlogu koja se koristi za novorođenče. Zanima me do kada beba mora sjedati u tome? ČIni mi se kao da mu je več lagano malo, mislim gore glavom zapne od rub te podloge a nogice su skroz do donjeg ruba, ponekad i preko.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Roza, mi smo imali jaje od Chicca, za taj kušin za novorođenče je pisalo da se koristi za bebu do 6 kg.
    Poviri u uputama.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hm nemam upute jer je polovna sa burze, al budem proguglala. Nego on več sada ima biće i 6400 tako neđe, al me zanima jel može ič van toga pošto je ipak tek 3 mjeseca star, a kad se digne ta podloga sjedalica je u onako više manje dosta sjedečkom obliku pa me strah. Inače s njim radimo vježbice sjedenja i lijepo mu ide, več se i prekobrnuo danas sam sa leđa na stomak...ne znam ne čini mi se da je nešto fragilan, a opet ne bih htjela dignut tu podlogu pa mu oštetiti kičmicu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kaj su to "vježbice sjedenja"?
    A podlugu (ako mu je AS premala radi nje) mislim da možete maknuti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma nabavili smo kao neke vježbice za bebe od 2 do 6 mjeseca (po mjesecima) ništa strašno, više kao igra i jedna od njih je postavljanje bebice u sjedeči položaj. To napravimo par puta u danu s njim, ono lagano ga primimo za ručice i dovodimo u sjedeči položaj.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

raza mi samo balerini izvadili taj jastucic bas negdje oko 3. mjesca, jednostavno ga je prerasla. a te vjezbice su one iz baby fitnessa?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Roza, mislim da bez brige možeš jastučić maknuti, a ja još provjerim u uputama kad dođem do njih.
    Nije mi sad zgodno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Thanks Kahna!
    Ma skroz ga je prerastao, baš mi se ćini da mu je neugodno više u tome....a strah me to dignut jer je onda u više sjedečkom položaju, a meni to njegovo sjedanje još totalna mistika!

Spajalica, ne znam jel to baby fitness, više su kao regularne vježbice, malo ga škaklješ po nogicama, malo rastežeš ručice, pa ga polegneš na trbuščić i podižeš za ručice, pa to sjedanje...ma svašta nešto, on skroz obovažav vježbice jer to isključivo tata radi s njim pa oni dečki imaju svoj time-out od mene tad

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Roza, evo čitam u uputama,
    kaže da se može maknuti 'filling block' kada je beba od prilike 4-5 mjeseci stara,
    tu se misli na onaj spužvasti, kao trokut pod guzom,
    a ovaj dio za glavu da se može koristiti i dalje, valjda dok ga dijete visinom ne preraste.

acqua avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

hm, mi taj jastuk nismo ni imali.....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Thanks Kahna...a ništa, furamo ga i dalje!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Roza, prati kad je sljedeći pregled AS pa dođite da vidimo (u Zg-u ste, jel?)
    Posljednje uređivanje od kahna : 11.05.2010. at 20:47

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Thanks Kahna...a ništa, furamo ga i dalje!
    tih 4-5 je odokativna mjera. sve ovisi o veličini bebe i procjeni roditelja.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa Vidi poruku
    Roza, prati kad je sljedeći pregled AS pa dođite da vidimo (u Zg-u ste, jel?)
    Sad smo u Dubrovniku, ima ovdje nekad pregleda autosjedalica? Iskreno nisam baš prezadovoljna sa našom, jer nemamo bazu, pa meni sve to izgleda nesigurno, ali mm tvrdi da je super čvrsto i stalno mi demonstrira kako nema šanse da se išta dogodi. Al što ču, meni one s bazom djeluju sigurnije!
    Furat ču ga u tom jastuku dokle mu baš ne bude smetalo za glavu.
    Ps: znam da ču sad ispast tudum, ali mislila sam da on do 6 mjeseci ne smije nikako sjedat? Iznenadile su me i ove vježbice iskreno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ps: znam da ču sad ispast tudum, ali mislila sam da on do 6 mjeseci ne smije nikako sjedat? Iznenadile su me i ove vježbice iskreno.
    Pa i ne smije, možda i duže - dok se sam ne dovede u sjedeći položaj i tako ostane - dakle dok se ne počne sam posjedati, ali AS je tome prilagođena.
    Za vježbice ne znam kakve su i tko ih je preporučio.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 11.05.2010. at 21:45

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Roza za pregled u Du ti stvarno ne znam
    Sjedenje - definitivno mu je prerano za bilo koji oblik sjedenja, tu mislim i na ove vježbe koje spominješ
    pročešljaj malo forum na tu temu.

'Sjedenje' u AS, zapravo i nije sjedenje, jer ona je napravljena tako da podupire cijela leđa, ali opet je najbolje i najzdravije biti na ravnoj podlozi,
    zato se ne preporuča duže od 2 sata bez pauze i 'rastezanja.

I da te utješim, baza ti i nije za bebice mlađe od cca 4 mjeseca, jer se u nju AS postavlja dosta okomito, više ti je za kasnije,
    tako da možeš biti mirna.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala cure, evo prestravljena sam ovim sjedanje, on več neko vrijeme "brije" na taj položaj,ma čak mi se i u viperu kad je onako svezan cijeli ide dizat da sjedne, dok ga držim uspinje se cijeli da sjedne, i sad znam da to moram prekinuti. Samo se nadam da mu se do sad nije kralježnica oštetila. Ma strašno, koje budale daju te vježbice!!! A ja još veča budala da sam ih uzela i radila. E tako ti je to kad vjeruješ doktorima bez da sama znaš o čemu se radi. Ljuta sam ko ris na sebe!

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

imam pitanje u vezi te podloge za novorođenče:

imamo pp trifix sjedalicu

L. ima 2 mjeseca ali je dugačak 66cm i težak 6kg... e sad, nije problem toliko u težini nego u dužini, nekako mi je stisnut unutra i ja bi tu podlogu izvadila... tj već sam ju izvadila da probam i puno je zadovoljniji i čini mi se da mu stvarno ne treba... u uputama piše da se to izvadi kad dijete preraste
    bojim se samo što je on ustvari još uvijek mala beba iako nije mala (ako kužite kaj hoću reći...)
    ne bi mu htjela naškoditi motoričkom razvoju ili čemu već s tim ako to nije dobro...
    mišljenja?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam mišljenja da ako u uputstvima piše da se izvadi kad dijete preraste, a tvoje je preraslo, onda slobodno izvadi.
    Pogotovo ako mu već smeta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •