Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: spavanje otvorenih očiju

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno spavanje otvorenih očiju

malac mi već dulje vrijeme spava s malo otvorenim očima. to malo je cca 2- 3 mm. ne spava tako cijele noći nego kad uhvati prvi san ili kad mu nešto smeta dok spava (npr. upaljeno svjetlo dok ja čitam u krevetu).
    događa li se to i vašoj djeci? ima li to kakve veze sa hipertonijom koju je imao još kao beba?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivar ima 10g i oduvijek spava lagano otvorenih ociju

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ivarice, jesi li s njim bila kod okuliste? čula sam da takvo spavanje isušuje površinu oka pa da može biti štetno? koliko su njemu otvorene oči? cijelu noć ili ...?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zbog tog nisam bila
    spomenula sam par puta to usput na nekim pregledima, nitko nije pridavao paznju (okulistica, neurolog, pedijatar)
    nema problema sa suhim ocima

najvjerojatnije mu nisu otvorene cijelu noc, ali mi spavamo u mrklom mraku pa ne provjeravam
    isto tako su otvorene 2-3 mm, vidi se donji dio sarenice, ponekad vise

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

S. ponekd spava sa otvorenim ocima a i MM takodje ali za njega ponekad nisam sigurna da li spava ili je budan
    Posljednje uređivanje od kole : 05.05.2010. at 06:49

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam primjetila u toj REM fazi da im znaju bit otvorene oči, ja moju bebu nekad dok dojim ona samo upadne u REM fazu, otvorenih oči a vidim da spava, smješna se, treska se... nevjerojatno izgleda... vrlo lako se probudi iz toga stanja...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I moja
    Dok sisa za uspavljivanje tokom dana,kad su joj kapci tako jos malo otvoreni tacno znam da nije dovoljno cvrsto zaspala da bih je mogla spustiti.Ako to ipak pokusam-odmah negoduje i budi se.
    Tek kad sasvim zatvori znam da je zaspala cvrsto.
    Za nocno spavanje nemam pojma.Uspavljuje se u skoro potpunom mraku(imamo lampicu sa zelenim svetlom,tek da vidim gde sam)a tako i spava.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj sin je kao maleni, mislim negdje do oko tri godine spavao poluotvorenih očiju, a kasnije je počeo zatvarati kapke.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Tulipanka1 prvotno napisa Vidi poruku
    ne spava tako cijele noći nego kad uhvati prvi san ili kad mu nešto smeta dok spava (npr. upaljeno svjetlo dok ja čitam u krevetu).
    Vjerovatno se radi o REM fazi, tad oči mogu, a i ne moraju biti otvorene, mogu kolutat očima, dišu ubrzano i nepravilno...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I Jan tako spava ponekad. Nisam se nikad pitala jel to normalno. Al kad je bio beba znala sam mu prstom zatvorit oko do kraja jer sam skužila da tako bolje spava.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo, upravo sam pitala pedijatricu o ovome. poslala nas je na eeg mozga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •