-
Split-što posjetiti
Cure iz Splita,molim savjet.Bit ću tjedan dana s djecom u Splitu,pa me interesiraju prvenstveno jednodnevni izleti,Krka,Trogir....Da li netko to organizira,što je zanimljivo za djecu u Splitu,da li na Marjanu ima što organizirano kroz jutro itd.Sve ideje su dobro došle.....
-
NAravno, riva, Marjan, Diolecijanova palača, pogotov će podrumi biti zanimljivi klincima...Sustipan je obavezan, ako oćete malo kulture odmah vam je tu i Meštrovićeva galerija i Muzej hrvatskih arheoloških starina...
Van Splita
Ovisno o starosti, ovisi udaljenost do koje ćeš ići s njima...
TRogir je najbolji izbor, blizu je, lijep i vrijedi posjetiti, popet se na kulu Kamerlengo, popiti kavu na rivi ili kuli sv. Marka.
Krka je dosta udaljena, pa ako su ti djeca mala, sačekaj koju godinu , iako je super...
Možda radije sjedni na neki lokalni brodić i kreni prema Čiovu, Šolti...
-
Tipkovnica mi je svojeglava, pa da ne ispravljam...
NE zaboravi BAčvice, tvrđavu Gripe
I kreni do Solina, zapravo Salone, prelijepi izlet na arheološko nalazište
-
U Saloni je doživljaj prošetati se do amfiteatra, al u toj šetnji imaš "izgubit" 45 min. Salonu svakako preporučam.
Nakon Kaštela prema Trogiru svratite u Mlinice Pantana iz 13.st. Čula sam da oni organiziraju i vožnje brodicama od nekih pola sata. Vožnja je po kanalima obraslim šašom, trebalo bi bit super, al ja nisam bila, nikako ih ulovit. Imaju tamo i restoran.
U Kaštelima je lijepo mjesto Biblijski vrt, nešto zapadnije od Kaštel Starog, između Magistrale i Kozjaka, imaju biblijske biljke, crkvica, priroda, zelenilo...
Također u Kaštelima, Kaštel Viturri uz more...ili neki drugi kaštel, mislim da je jedino ovaj uređen za posjetitelje.
Super je otić do Omiša, sad je doduše zastoj na cesti zbog radova. U samom Omišu posjetite tvrđavu Mirabela, možete cestom kroz kanjon krenuti prema Gatima do spomenika Mili Gojsalić odakle je pogled nezaboravan-kanjon Cetine, Omiš, more...
Iz Omiša voze u malim brodicama (polazak-odmah do mosta) kroz kanjon prema izletištu Radmanove mlinice. Obavezno provjerite cijene, ovi nekad znaju oderat turiste. Inače je jako lijepa vožnja od pola sata po Cetini. Do izletišta možete i autom. Tamo imaju ljuljačke, mjesto za nogomet...
Pola sata vožnje od Splita je Sinj pa ako vam je do njihove kulture i muzeja, tvrđava Kamičak...
Do Splita je i Klis sa velikom tvrđavom i prekrasnim pogledom.
Nekih pola sata vožnje od Splita je i selo Kotlenice (odmah iza Dugopolja) gdje je špilja Vranjača. E, to mjesto oduzima dah. Bilo bi dobro potražit kontakt tel opa se najavit
-
-
Podižem, nije Split, ali je blizu, Sinj je u pitanju i zvuči odlično, za mame, tate i malo veću djecu
http://www.visitsinj.com/hr/Home/Vij...tina-adventure
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma