Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Split-što posjetiti

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Split-što posjetiti

Cure iz Splita,molim savjet.Bit ću tjedan dana s djecom u Splitu,pa me interesiraju prvenstveno jednodnevni izleti,Krka,Trogir....Da li netko to organizira,što je zanimljivo za djecu u Splitu,da li na Marjanu ima što organizirano kroz jutro itd.Sve ideje su dobro došle.....

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

NAravno, riva, Marjan, Diolecijanova palača, pogotov će podrumi biti zanimljivi klincima...Sustipan je obavezan, ako oćete malo kulture odmah vam je tu i Meštrovićeva galerija i Muzej hrvatskih arheoloških starina...
    Van Splita
    Ovisno o starosti, ovisi udaljenost do koje ćeš ići s njima...
    TRogir je najbolji izbor, blizu je, lijep i vrijedi posjetiti, popet se na kulu Kamerlengo, popiti kavu na rivi ili kuli sv. Marka.

Krka je dosta udaljena, pa ako su ti djeca mala, sačekaj koju godinu , iako je super...
    Možda radije sjedni na neki lokalni brodić i kreni prema Čiovu, Šolti...

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tipkovnica mi je svojeglava, pa da ne ispravljam...
    NE zaboravi BAčvice, tvrđavu Gripe

I kreni do Solina, zapravo Salone, prelijepi izlet na arheološko nalazište

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U Saloni je doživljaj prošetati se do amfiteatra, al u toj šetnji imaš "izgubit" 45 min. Salonu svakako preporučam.
    Nakon Kaštela prema Trogiru svratite u Mlinice Pantana iz 13.st. Čula sam da oni organiziraju i vožnje brodicama od nekih pola sata. Vožnja je po kanalima obraslim šašom, trebalo bi bit super, al ja nisam bila, nikako ih ulovit. Imaju tamo i restoran.

U Kaštelima je lijepo mjesto Biblijski vrt, nešto zapadnije od Kaštel Starog, između Magistrale i Kozjaka, imaju biblijske biljke, crkvica, priroda, zelenilo...
    Također u Kaštelima, Kaštel Viturri uz more...ili neki drugi kaštel, mislim da je jedino ovaj uređen za posjetitelje.

Super je otić do Omiša, sad je doduše zastoj na cesti zbog radova. U samom Omišu posjetite tvrđavu Mirabela, možete cestom kroz kanjon krenuti prema Gatima do spomenika Mili Gojsalić odakle je pogled nezaboravan-kanjon Cetine, Omiš, more...
    Iz Omiša voze u malim brodicama (polazak-odmah do mosta) kroz kanjon prema izletištu Radmanove mlinice. Obavezno provjerite cijene, ovi nekad znaju oderat turiste. Inače je jako lijepa vožnja od pola sata po Cetini. Do izletišta možete i autom. Tamo imaju ljuljačke, mjesto za nogomet...

Pola sata vožnje od Splita je Sinj pa ako vam je do njihove kulture i muzeja, tvrđava Kamičak...

Do Splita je i Klis sa velikom tvrđavom i prekrasnim pogledom.

Nekih pola sata vožnje od Splita je i selo Kotlenice (odmah iza Dugopolja) gdje je špilja Vranjača. E, to mjesto oduzima dah. Bilo bi dobro potražit kontakt tel opa se najavit

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Onda, jel ko igdi iša?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Podižem, nije Split, ali je blizu, Sinj je u pitanju i zvuči odlično, za mame, tate i malo veću djecu

http://www.visitsinj.com/hr/Home/Vij...tina-adventure

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •