1.ME AIO- za noć/samo tu i ni jednu drugu
2.bG bamboo
3.Sb OCV
4.Rodina pusa
5.Imse Vimse AIO
6.Kamaris
7.Mutica
8.kissaluvs
9.bG AIO
10.Toots bots bamboozle
Od covera thirsties, me i imse vimse
1.ME AIO- za noć/samo tu i ni jednu drugu
2.bG bamboo
3.Sb OCV
4.Rodina pusa
5.Imse Vimse AIO
6.Kamaris
7.Mutica
8.kissaluvs
9.bG AIO
10.Toots bots bamboozle
Od covera thirsties, me i imse vimse
Kakav je to baby blossom cover?Lutonjica prvotno napisa
najbolji vuneni koji sam ikad imala
a i najljepši
usao je vec u legendu![]()
kupila ga tu na burzi od teddy, i nemam pojma gdje i kako se inace kupuje
hm, top 10. ne znam tocno koliko smo razlicitih vrsta kupovnih platnenih isprobali, sveukupno valjda oko 10, ali to mi nije dovoljno da bih mogla sastaviti top 10. one s kojima nisam osobito zadovoljna, nece mi uopce biti na listi.
pa zato izdvajam
fitted:
1. motherease OS
2. muttaqin FS
3. muttaqin 3SR
AIO:
1. popolini easyfix
2. kushies ultra
zastitne:
1. motherease airflow
2. smib
1. HM pocket by Mamina cura
2. Bella Bottoms fitted
2. Fuzzi Bunz
3. SB AIO
4. HM by Dolisa
Ja sam nova u pelenama i čitam i čitam, ali sam zamantala skroz... valjda ću i ja ndoćimis-pis prvotno napisa
![]()
Recimo meni su ove pelene na ovim stranicama ok. Ali mi je problem što ja ne razumijem koje su ovo pelenekako ću ih onda naručiti.
Zato bi ja vas sve zamolila da mi date adrese gdje mogu pogledati i naručiti pelene. Naručila bi dosta i covera. Prijateljica mi dolazi iz Amerike za mjesec dana i ona bi mi tamo kupila putem interneta i donijela mi ovamo, samo da ja izaberem. Pomozite. Znači stranice mi trebaju i koje su pelene na tim stranicama![]()
Posto si mene kvotala, za nanipoo ti mogu reci da su fitted (na njih ti idu zastitne) a mendismenagerie ima raznih vrsta, tako da klikas na kategoriju koja te zanima. E sad, ja sam nanipoo narucila da stignu na US adresu, jer sam u paypalu navela vise adresa, tao da kod uplate i slanja biras na koju ce ti poslati. Bitno je da na hyenacart otvoris account, a placati mozes sa paypala koji glasi na drugo ime, odnosno drugu mail-adresu. Za nanipoo mogu reci da joj duuuuugo treba da sasije pelenu ako je po narudzbi-semicustom ili YPS-you pick size (posto rijetko kad na stanju ima dovoljno ili se vec rasprodaju). Posalji joj prvo mail i pitaj da li do tog i tog datuma moze poslati pelene na adresu tvoje prijateljice. Tad naruci.
A jesam ga srocila.![]()
I jos, te svoje nanipoo jos nisam opipala, ali ako ti slika moze pomoci, evo mojih ljepotica
http://public.fotki.com/mis-pis/nove-pelene/slide7.html
Silki,
ja se kao busam da nisam postala ovisnica, ali možda je zaslužno samo moje živahno dijete koje je mamu odvuklo od foruma i interneta općenito. Mislim da ukupno imamo oko 30 pelena i 6,7 covera , a u pp smo godinu dana i E. sad ima 10,5 kg. Moram pošteno naglasiti da noću koristimo jednokratne i za neke duže izlaske od kad je vani jako hladno, a ne znam da li ću je imati gdje premotati. Ipak srce mi vene čim pregledam 3 stranice s pelenama pa mislim da ćemo do kraja pelenaštva kupiti još barem 10 kom. Pa si mislim, ako drugo bude sin pa morat će dobiti i koju plavu pa i koju novu i tako na kraju više nisam sigurna koliko ima mama koje kupovanjem pp stvarno uštede.
i mi smo tu negdje a nemamo još ni tri mjesecaMislim da ukupno imamo oko 30 pelena i 6,7 covera , a u pp smo godinu dana![]()
lijepo su mi cure govorile da se klonim stranica preko bare![]()
kad smo već kod naručivanja, s koje stranice ste naručivale kushies pelene?
s njihove oficijalne može s(kršitelj koda)ing samo unutar USA.
Moram priznati da sam iznenađena kako malo koristite Hrvatske pelene. Je li stvarno da su tuđe toliko bolje ili je to čisto subjektivno po ps-u "sve inozemno je bolje od našeg".
Ja nisam primjetila da naše zaostaju u kvaliteti, dapače. Izvrsne Natura (u svemu 5+), dalje Pusa posebno ove nove, Tabita skroz ok, Kamaris (malo preglomazne, ali ako imate krupnu bebu odgovarat će)
E baš to, kako si samo pogodila?irena1981 prvotno napisa
![]()
E, dok su ove naše male guze bile male, kod nas nije bilo izbora osim Kamarisa, pa smo njuškali po vani.... onda smo se navukli....![]()
Nema razloga da se ljutiš. Ti si sigurno iskusnija od mene. Nisam htjela kritizirati, samo reći da sam ja sa našim skroz zadovoljna i nisam uvidjela neku drastičnu razliku, a 90% odabranih koje su cure navodile za naj su inozemne, što je velik postotak.TeddyBearz prvotno napisa
Nekako, volim pohvaliti ako ima nešto Hrvatsko da valja, a smatram da sad već ima dosta proizvođača kod nas da se i ovdje može izabrati dobar proizvod.
Dakle namjera mi je bila pohvaliti Hrvatsko, a ne reći da inozemne ne valjaju ili bilo što drugo negativno. Ispričavam se svima koje je moj komentar pecnuo.
Pa ne znam, ja sam primijetila da u zadnje vrijeme puno cura koristi domaće pelenice, npr. ovdje:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=69159
Tako da mi se ne čini da prevladavaju strane.![]()
nisi racunala s tim da nas ovdje ima puno koji vec godinama koristimo platnene, a kad smo ih nabavljali, u hrvatskoj je jedino kamaris šivao peleneirena1981 prvotno napisa
O da, unazad samo godinu dana ponuda hrvatskih pelena se jako proširila i popravila.
Zaista ima dobar izbor različitih pelena. I sam Kamaris je svoju ponudu proširio i poboljšao svoje web stranice.
Btw. ovaj je topic otvoren prije 2,5 godine![]()
nama su sad od fittedica najbolje kissaluvs 2, i ME sandys koje koristimo samo za noc
za dan kad se ide van koristim pocketice i aio (HH i FB pocketice, ME i POPOlini AIO)
ponekad jos upotrijebim koju TOTS BOTS bambusicu za po doma ako mi se ne da paziti da se ne popiski, ali bez zastitnih
od zastitnih samo ME s drukerima koristimo
Fitted:
1. Bella Bottoms
2. Muttaqin
3. Mother ease
.
.
.
4. SMIB, Racman, Flafi
Pocket:
1. Wonderoos
2. Mommy's touch
3. Happy Heiny's
4. Fuzzi Bunz
Od AIO provali samo Berry Plush i Kushies, BP je dobra, Kushies nami nije sjela.
Zaštitne koristimo samo ME Airflow - ocjena 5.
Eto, i meni je žao što na mojoj listi nema više hrvatskih pelena, ali... Dala sam im šansu, ali jednostavno sam razočarana - ili su preglomazne, ili se raspadnu nakon 5 pranja, ili su tvrde... A skuplje su od puno kvalitetnijih stranjskih :/
Da se ubacim,sorry ali kakve su vam to sve pelene :? ,nisu valjda ove šta se peru,meni je pampers zakon,sa mojih 3 doma djece,ne bi baš da perem još i peleneMukica prvotno napisa
?????
nije baš da ih peremo na potoku ručnobeba128 prvotno napisa
![]()
thnx coccinella! kad si ti naručivala preko ove stranice? nedavno?coccinella prvotno napisa
ne volim stranice na kojima moram dati broj kreditne kartice.
draže mi je uplatiti preko paypala, mada je kanadski dolar sad jako nisko tako se definitivno isplati.
je l' još tko naručivao kushies nedavno i platio prek' paypala?
thnx coccinella! kad si ti naručivala preko ove stranice? nedavno?coccinella prvotno napisa
ne volim stranice na kojima moram dati broj kreditne kartice.
draže mi je uplatiti preko paypala, mada je kanadski dolar sad jako nisko tako se definitivno isplati.
je l' još tko naručivao kushies nedavno i platio prek' paypala?
osim što peremo pelene, peremo i platnene uloške za ženebeba128 prvotno napisa
i ja imam troje i koristimo PPbeba128 prvotno napisa
osim što peremo pelene, peremo i platnene uloške za žene[/quote] ???!!!E daj mi objasni ovaj dio sa ulošcima, :/ ,jeli misliš ozbiljno ili?? :shock: :shock:
silki prvotno napisa
i to je pranje,i kako to onda izgleda,po danu kakaju ,a po noći se peru pelene
![]()
da, mislim ozbiljno:beba128 prvotno napisa
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewforum.php?f=78
pelene inače perem svaki treci dan jednu masinu
nakon sto se posuse, spremne su za koristenje
moderne platnene pelene se ne peglaju
ako se zelis malo informirati i educirati, uciniti neto zdravo i dobro za svoju djecu i sebe, te prestati trositi brdo novaca na jednokratne pelene, predlazem da za pocetak pogledas ove fotke:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=4&Tekst2ID=308
i procitas ovu brosuru:
http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...a%20portal.pdf
ako se zelis malo informirati i educirati, uciniti neto zdravo i dobro za svoju djecu i sebe, te prestati trositi brdo novaca na jednokratne pelene, predlazem da za pocetak pogledas ove fotke:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=4&Tekst2ID=308
i procitas ovu brosuru:
http://www.roda.hr/_upload/dokumenti...a%20portal.pdf[/quote] Sve sam pročitala i hvala,ali mislim da ipak nebi prešla na platnene,šta se mene tiče,živio pampers :D
dobila sam info od još jedne forumašice da je i ona prije godinu dana na isti način naručivala s tog sajta.coccinella prvotno napisa
naručila sam pa šta bude. javim kad stignu.
cijena mi je super zbog niskog tečaja kanadskog dolara. pelena će me izaći nekih 40ak kn.
s(kršitelj koda)ing je skroz pristojan. 4,95 CAD.
thnx!