Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: mo-pa-ru i mogući streptokok u grlu

čičilolobela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno mo-pa-ru i mogući streptokok u grlu

Molim pomoć...
    Jan (5 god) mi je sutra trebao na operaciju sva tri krajnika, no bris grla i nosa (koji sam radila na svoju ruku jer me nitko nije tražio to od doktora) je pozitivan na streptokok pyogenes. On nema nikakve znakove bolesti, super jede, ne curi nos, ne boli grlo, nema kašlja...uglavnom, da nisam radila bris ne bih ni znala da ima pakost. Dr ORL. nam danas kaže da ima grdu upalu uha no njega niš ne boli, niti ima kakvih simptoma, te ga neće radi toga operirati, ali inače da bi bez obzira što ima streptokok u grlu i nosu. Pijemo kalvocin 10 dana, i onda kontrola i operacija.
    Ja sam prije par dana završila na Silapenu radi streptokokne angine. Ne znam tko je koga zarazio.

E sad ono pravo pitanje... Moja 13. mjesečna curica mora na cješljenje mo-pa-ru a doktorica nam ne želi dati uputnicu za bris grla i nosa i kontrolu krvi samo tako, bez obzira na Jana i mene jer ju mora pregledati i vidjeti jel imam kakvih simptoma...i naravno bris je skuuuup, 200 kuna i gdje bi ona došla kad bi svih samo tako slala, bla, la, bla. Naša obteljska doktorica je nakon JAnovog nalaza odmah sve ukućane poslala u ZZJZ na briseve.

Inzistirat ću na uputnicama, jer s njom može biti isto kao i sa Janom. Da nismo išli otorincu i imali zakazan pregled i operaciju, nikad ne bih ni otkrili upalu uha jer simptoma jednsotavno nema.

Kako bi se vi postavili prema bezobraznoj doktorici u inzistiranju na brisu??

btw. danas mi je rekla da je bio kod nje neki tata i tražio uputnicu za bris jer se u vrtiću pojavio streptokok i da mu naravno isto nije dala...

tnx

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj čičilolobela prvotno napisa Vidi poruku
    Moja 13. mjesečna curica mora na cješljenje mo-pa-ru a doktorica nam ne želi dati uputnicu za bris grla i nosa i kontrolu krvi samo tako, bez obzira na Jana i mene jer ju mora pregledati i vidjeti jel imam kakvih simptoma...i naravno bris je skuuuup, 200 kuna i gdje bi ona došla kad bi svih samo tako slala, bla, la, bla. Naša obteljska doktorica je nakon JAnovog nalaza odmah sve ukućane poslala u ZZJZ na briseve.

Kako bi se vi postavili prema bezobraznoj doktorici u inzistiranju na brisu??
    Bezobrazna je jer ne želi liječiti dijete na neviđeno? ili propisivati pretrage jer je mama tako rekla?
    Možeš bris napraviti i bez uputnice.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Obisani su bezobrazni postovi, molim da se držite teme .
    Osobno nikad nisam imala problema dobivanja uputnica na neviđeno ili viđeno za djecu.
    Naša pedijatrica uvažava svaki moj razuman prijedlog, u ovom slučaju bih dobila uputnicu, ali to ovisi od pedijatra do pedijatra...
    čičilolobela, mislim da doktorica ima osnove odbiti dati uputnicu na neviđeno, možda bi bilo najjednostavnije da dovedeš dijete na pregled i objasniš svoju zabrinutost.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obrisani su bezobrazni postovi
    ok
    ali nije obrisano da se doktoricu naziva bezobraznom jer želi raditi svoj posao, prvo pregledati dijete, a onda odlučiti što dalje

ja razumijem tvoju zabrinutost
    ali mislim da bi bilo bolje da odeš kod dr, da ona vidi dijete, da joj sve obrazložiš, porazgovaraš s njom
    možda ćete se dogovoriti da bris treba, možda će te ona razuvjeriti i objasniti ti da je on nepotreban, i zašto
    možda ćete se složiti u mišljenju, možda i ne
    ali mislim da je to bolje, nego prosipati žuč ovdje po forumu

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čičilolobela,
    stručno gledano, doktorica je u pravu,.
    Jer infekcija ili "bolest bez simptoma" nije kontraindikacija za cijepljenje.

Mada, s druge strane, neki imaju običaj dati cijeloj obitelji penicilinski antibiotik ako netko oboli od streptokokne upale grla u obitelji, a u obitelji malo dijete.

Prema tome, niti jedno ne uključuje uzimanje brisa.

Ili može cijepiti bez brisa ako nije sigurno da ti i sin bolujete od streptokokne upale; ili može dati antibiotik bez brisa ako ti i sin stvarno bolujete od streptokokne upale (oko ovog potonjeg su podijeljena mišljenja).

Bris kod curice je u ovom slučaju stvarno nebitan.

Ovdje su smjernice za postupanje kod grlobolje (uključujući i streptokokne angine).

http://iskra.novikod.com/Upload/Smje.../grlobolja.pdf

Ako pedijatrica po njima postupa, postupila je ispravno, jer među članovima obitelji nema smisla raditi briseve radi traženje kliconoša.
    Dakako, imalo bi smisla pregledati dijete.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •