Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Uzroci neplodnosti

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

h
    Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Bude mi drago svaki put kad pročitam da je neka cura sa velikim preprekama da zatrudni, saznala da je trudna, a da ne zna kako je to moguće Pa to jedino mogu objasniti psihom...jer ne vjerujem da je dijagnoza koju je imala nestala sama od sebe. :/ Kako ti to objašnjavaš? Meni je to čudo i čudesno, ali mora postojati neki racionalan razlog...a jedino mi eto pala psiha na pamet Sad nakon tvog posta ne znam ni koliko je to racionalan razlog
    Evo racionalnog razloga iz knjiga o neplodnosti i mog iskustva, premda je svačija percepcija drugačija, neko voli vjeroavat u čuda, neko u slučajnosti itd.

Dakle, racionalno obrazloženje je da većina nas nije sterilna, znači, začeće apsolutno nemoguće. Većina nas je subfertilna. E sad, koja je razlika, neplodnan i gotovo... What's in a name, a rose by any other name would be so sweet ili tako nekako je govorio Shakespeare. Nije baš. Jer kod subfertilnosti spontano začeće je moguće, ali su za njega manje šanse nego za medicinski potpomognuto.

A s obzirom da su kod nas čekanja velika, što prije zbog HZZO ograničenja i dijagnostike koja traje dugo, što zbog reda na lijekove, to sada isto zbog neuspjeha novog zakona tipa nema što za transferirat, nema stanice, nije skroz začudno da netko uspije i doma u krevetu, to su uvijek meni dr-ovi naglašavali tj. isticali tu razliku da smo subfertilni, a ne sterilni. Dakle, nije dijagnoza nestala, nego se dogodilo spontano, kao što se i kod drugih stvari može dogodit neko spontano izliječenje, sasvim dokumentirano i statistički pokriveno. Ne mora to odmah bit - mirakul.

Većina nas tu onda ipak bude jako emotivna i dirnuta i to nazivamo čudom itd., ali to je ono više... figure of speech... Znači, spontano začeće kod subfertilne populacije nije nemoguće, ma koliko će se rijetko dogoditi.

Većina onda laika koji nisu u MPO-u počnu - eto, samo si se trebala opustit i to je to, a to većinu neplodnih malčice ljuti, ali neće nikad reći u facu tome ko to izgovara (inače to je jedna od stvari koja se ističe da se ne govori MPO parovima jer ispada da smo krivi i stalno u nekom grču, pa se, eto, nama to ne događa, ono - ne znamo se opustit). Još samo čekam da u MPO paleti ponude psihoterapije, to bi fakat bilo vrhunac (ironije).

Nadam se da sam obrazložila svoj stav i da nije previše izravno i da je prihvatljivo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 11.05.2010. at 22:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •