I baš zbog tvog citata je psiha loš razlog - ono, što god se ne zna kako i zašto, mora da je psiha. Na kraju, najiskrenije, brija po psihi mi je uvredljiva i patronizirajuća, ono, "bidni luzeri" (najčešće "jadna ona"), ne znaju "to" pravo ni radit, nit se znaju pravo opustit, pa normalno da se ne događa. I super je excuse zašto je nešto zezlo, najteže je priznat - a, odgovora nema, veliki je izazov potražit nešto što će bit odgovor, nešto jednostavno, i eto ti ga - majčica psiha. Ma, jok, nije sve u glavi... Malo je toga u glavi, ma koliko je danas popularan hype da se pozitivnim mišljenjem može svašta.

Skužajte na iskrenosti, ovo moje ogorčenje ima i pozadinu, a ta je novi zakon i uplitanje psihologa kao nužnog koraka koji će "pripustit" par MPO-u jer se za ići na IVF mora dobit potvrda o psihološkom savjetovanju, kao da smo maloumnici ili psihički bolesnici ili ne znam što, a u biti psiho struka zasad na tome samo zarađuje, a ne pruža niakav benefit za pacijente jer specifičnog know-howa (još) nemaju pa se to pretvara kao u testove za posao.