Ja bih se samo nadovezala- što sa situacijom kad se uđe u IVF i opet slijede neuspjesi...valjda je i tu psiha ključni faktor, ne loša kvaliteta j.stanica, spermija, zametaka, ne problemi s endometrijem, vanmaterične, biokemijske trudnoće...samo se opustite i pobijedit ćete majčicu prirodu...

Upravo zvog toga ovaj citat
Imamo Zakon koji želi reći - krenite u tu trudnoću što ranije - jer poslije je to trnovit put - mi vam nećemo pomoći onako kao što je to standard u svijetu jer nam to ne dopušta naše katoličko učenje: zamrzavati zametke nije prihvatljivo osim u iznimnim medicinski opravdanim situacijama i nije dobro oplođivati više jajnih stanica nego što je par spreman imati djece.
demonstrira koliko je loš ovaj zakon, jer mi smo u ivf ušli sa moje 23 godine (luda sreća što smo odmah na početku -tj nakon 1 god radili spermiogram, bez pretjeranih prčkanja po meni...

I opet tako katolički ispravni stigli smo do trudnoće u mojoj 28-oj godini, nakon stotinjak punktiranih j.stanica i 30-ak embrija, i to je ono što me najviše ljuti što ovaj zakon skoro da poistovjećuje j.stanicu sa trudnoćom- a takav zakon mogu pisati samo oni koji ne znaju ništa o MPO.