Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Uvodenje novog programa u vrtic

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Uvodenje novog programa u vrtic

Nedavno smo imali roditeljski u vrticu gdje nam je u kratkim crtama predstavljen novi program koji se uvodi bas u nasu grupu
    'Upravljanje problemnim situacijama prema UPS modelu'

kako mi Google uglavnom izbacuje to kao doktorski rad ravnateljice DV Samobor puno mi je upitnika iznad glave.
    Zanima me ima li netko iskustva sa ovim programom?

Zanima me ujedno tko odobrava uvodenje i naplatu novih programa u vrtice? Da li je to uobicajeno da se u grupu koja je mogu reci stabilna ubacuje novi program, te se grupa transformira ukoliko svi roditelji ne pristanu na placanje/program?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

s obzirom da vam je taj program ponuđen, on je očito verificiran od strane Ministarstva, jer da bi neki program bio ponuđen u vrtiću, najprije treba biti verificiran od Ministarstva...
    kako su vam to uopće prezentirali na roditeljskom i jesu li vam objasnili o čemu se točno radi, te kakva su mišljenja vas roditelja
    koliko sam upućena, program se provodi u grupama DV Samobora, gdje je zaposlena Nevenka Modrić - autorica i knjige Lutka vodič i ujedno tog programa

i u Zagrebu nije rijetkost da se programi uvode u već postojeće i kako vi kažete stabilne grupe ili da se grupe "razdijele" i to se ponajviše događa iz razloga što sam Grad Zagreb radi pritisak na vrtiće da se što više samofinanciraju, a u protivnom im smanjuje sufinanciranje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ustvari nisu nam puno nista rekli, tek na nase inzistiranje je receno da ce se napraviti ogledni sat za roditelje ... koji jos nije odrzan, a odluku moramo donijeti do 01.06.

Zanima me kakav je taj program, kakav su iskustva, bas bih voljela da se javi netko iz Samobora, koje su prednosti.
    Obzirom da imas iskustva, da li se ti programi uvode na razini vrtica ili na razini jedne grupe ... naime druge grupe istog uzrasta ne znaju za ovu ponudu.

Podrzavam ideju da se vrtici samofinaciraju, ali mi se ipak cini da bi to trebalo izgledati malo transparentnije, u smislu dostupne dokumentacije o ponudenom, nekog troskovnika, dozvole Ministarstva.
    Mozda ja zivim u zabludi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kad su u Gajnicama oformljavali novu grupu ( englesku) pitali su roditelje klinaca starijih od 4 godine ko bi išao u tu grupu, oni koji su htjeli prešli su u tu grupu , a druge su se transformirale, jer nije se moglo drugačije radi prostoira, i da odmah su nabili račun +300 kn, jer toliko kao dođe engleski. Mi smo se te godine selili tak da se i nismo ubacivaliu novu grupu, ali je pola njegovih dečki prešlo iz žute u crvenu sobu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Srecica, možeš navesti o kojem se vrtiću i grupi radi (može na pp), jer me zanima je li naša grupa ide kao neka pokusna ili se taj program uvodi u više vrtiće/grupa? Naime, kako sam saznala od drugih roditelja djece koja idu u grupu s mojim djetetom (koje nije išlo u vrtić prošli mjesec, pa nisam ni znala za roditeljski), kod nas se isto uvodi taj program ( DV Prečko.)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kloolk saljem PP

Zanima me ako netko zna, da li su kod uvodenja novog programa je ravnatelj/ic ustanove duzan pokazati verifikaciju od Ministarstva, troskovnik i neku dokumentaciju? Ili se to samo radi na izricit zahtjev?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i što je na kraju s tim bilo, klonice? baš me zanima..kakva su ti iskustva sad?? kaj ste odlučili i slično..?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

o kojem samoborskom vrtiću se radi, Izvor ili Grigor Vitez?
    koliko znam, ne postoji DV Samobor

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A sto kad vam prije objave rezultata nazovu i kažu da imaju grupu sa dodatnim programom i ako na njega pristanete dijete će sigurno biti primljeno u vrtić, a inače ne garantiraju upis? I kad vam kažu da vam je dijete premalo za drugu grupu, a onda vidite da u njoj ima i mladjih. I onda povrh svega još vi morate na tečaj masaze (koji košta naravno) jer će vam po tom posebnom programu dijete masirati i vi to morate doma raditi. Bljuje mi se od takvog ucjenjivackog pristupa.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U našoj grupi ide od jeseni nekakav muzički program. Tko ne želi na to (+200 kn) može u drugu grupu. Uglavnom su svi pristali na taj program (uključujući i mene) jer klinci ne žele u drugu grupu.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Smatram da svakako treba podupirati novine, naravno gledati da nam ne idu na štetu. Ali ne treba biti toliko skeptičan. Nisu vrtići samo tu da nam uzmu novce, u to čvrsto vjerujem. Ne tako davno bila sam presretna da mi je dijete ušlo u vrtić! Pa, sad...

Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Upravo sam pročitala napis o uvođenju novog programa „Upravljanje problemnim situacijama prema UPS modelu“ pa bih iznijela nekoliko činjenica u vezi s time.

Autorica sam Modela upravljanje problemnim situacijama (UPS modela), na kojem sam doktorirala 2009. g. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Također sam autorica Programa za rad s djecom i Programa za rad s roditeljima, koje je verificiralo Ministarstvo prosvjete i športa RH, 1995. g.

Radim u dječjem vrtiću Grigor Vitez u Samoboru na poslovima stručnog suradnika pedagoga savjetnika. U tom vrtiću se nije, niti se provodi program „Upravljanje problemnim situacijama prema UPS modelu“, jer takav program ne postoji.

U nekoliko dječjih vrtića u Samoboru odgajatelji koji su prošli tečaj Upravljanje problemnim situacijama primjenjuju stečena znanja i vještine u radu s djecom i roditeljima. Program Upravljanje problemnim situacijama prema UPS modelu na kojem radim je u završnoj fazi.

dr. sc. Nevenka Modrić

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Obzirom da ste se javili i potpisali punim imenom i prezimenom kao autor ovog programa zelim Vam prvo dobrodoslicu na forum.

Moram sad priznati da mi je jos vise zbunjujuce to da 'takav program ne postoji' jer se isti i ove godine uvodi u nas vrtic, i kao takav dodatno naplacuje.
    Obzirom da sam u organizaciji vrtica prosla radionicu za roditelje o ovom modelu i da se u nacelu slazem sa gotovo svim nacinima rada koji na ovaj nacin provode odgojateljice u grupi i zelim da mi dijete ostane u vec formiranoj grupi, ja sam se prijavila kao zainteresirani roditelj na taj program.

Podupirem uvodenja novina, posebno ako one znace bolji odnos prema mom djetetu i grupi u kojoj boravi, ali me zaista zbunio ovaj post jer program ne postoji, odnosno kao takav je u zavrsnoj fazi?! Ispravite me ako sam krivo shvatila.

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Upravljanje problemnim situacijama prema UPS modelu'

odlican program i model za odgoj i pristum djeci tj za rijesavanje problema.
    i sto je najvaznije daje jako dobre rezultate sa sretnim djetetom na kraju

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno UPS model

Citiraj pam prvotno napisa Vidi poruku
    Upravljanje problemnim situacijama prema UPS modelu'

odlican program i model za odgoj i pristum djeci tj za rijesavanje problema.
    i sto je najvaznije daje jako dobre rezultate sa sretnim djetetom na kraju
    Priča se dosta o učinkovitosti UPS modela. Da li netko zna nešto o tome?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •