Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: radi li neki vrtić/jaslice dulje od 5?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno radi li neki vrtić/jaslice dulje od 5?

imam radno vrijeme od 9 do 5 što znači da se nikako ne mogu u 5.00 nacrtati u vrtiću pa me zanima rade li ijedne jaslice u zagrebu dulje od 5? mislim razmišljalm, kad do toga dođe, o tetama čuvalicama, ali čisto me zanima. jer sigurno nisam jedina koja tako radim

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

naš vrtić radi od 06 - 18 00...
    od 16 00 počinje dežurstvo ali ipak radi do 18 00 sati...
    mislila sam da svi tako rade...

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Gotovo svi vrtici rade do 18sati. S time da ti dežurstvo počinje u 16,30, ponegdje u 17.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa Vidi poruku
    Gotovo svi vrtici rade do 18sati. S time da ti dežurstvo počinje u 16,30, ponegdje u 17.
    sve to stoji, samo prema iskustvu obično djecu već u 16 sati skupe bake, dede, tete čuvalice i iza 16 sati je praznjikavo..ja zato radije biram privatni, platim ali barem mi dijete ne čuva čustačica i teta u frustri kaj mora mene čekati do 5 ili više ili mi dijete pati ejr je ostalo zadnji..svaki dan-(

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A u privatnom vrtiću ne ostane zadnji?
    Posljednje uređivanje od Mima : 14.04.2010. at 09:41

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Naš vrtić inače isto ima dežurstvo do šest, jedino što postoji neka odredba koliko sati dijete može biti u vrtiću, a iznad toga se plaća

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    A u privatnom vrtiću ne ostane zadnji?
    zavisi od vrtića naravno, ali ne, oni rade do 18 sati regularno, nema dežurstva! pretpostavljam da je to jedan od razloga zašto se čovjek odlučuje plaćati 1500 kn mjesečno, da ima taj komfor da pokupi dijete i u 18 sati, da ga za to nitko ne poziva na red a da dijete ne pati u vidu da ostaje zadnji...u glavnom, ja naravno svoje dijete želim pokupiti što prije ali velim..ovo s državnim me izluđuje, ne kužim kada ti ljudi rade i do kada, kaj svi imaju bake i dede (IMAMO I MI ali mi ih je glupo daviti da idu na drugi kraj grada zbog toga)..kak svi u 4 uspiju pokupiti djecu??!
    i da, mi još nejdemo, spremamo se tek, ali sam se dobro raspitala..pa eto,samo dijelim prikupkljene info, možda ima vrtića tj. dijelova grada gdje zbilja nema problema i da velik broj djece ostaje u dežurstvu, ne znam..mi smo zagreb zapad

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čuj, ne znam, i mi smo bili upisali dijete u privatni vrtić, pa su nam tamo tete rekle da u taj vrtić djeca ne idu kad pada kiša - drugim riječima, tek tamo su djeca kasno dolazila i rano odlazila iz vrtića.

Znam da je teško i frustrirajuće to kasno kupljenje djeteta iz vrtića; ljudi imaju različite poslove (MM na primjer radi do 12 i kupi dijete iz vrtića u 13 h), različito se organiziraju itd. Npr. MM nekad radi kasnije ili uopće ne radi pa dovede dijete u vrtić u devet i kaže da tada dolazi većina djece iz njene grupe - i mene to čudi, ali, što ja znam kakve sve ljudi imaju poslove i kombinacije.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Istina je da većina djece bude skupljena oko 16 sati. Al vjerujte da puno djece ostaje u dežurstvu. I zasto bi teta bila frustrirana sto vas mora cekati do recimo pola sest, pa njoj je taj dan radno vrijem do sest i to bi trebalo biti ok,nema govora da vam dijete cuvaju cistacice. A sto se tice toga da dijete ostaje zadnje, pa uvijek neko dijete zadnje , koja je razlika jel u 16 ili 17, 30? I dijete kao zadnje ce tek iznimno rijetko biti samo valda ako i desetak minuta, jer djeca odlaze sporadicno.
    Ja imam puno prijatelja i poznatih koji rade do pet. Ne skupljaju im djecu bake i djeovi, neki ih skupljaju iza posla, mame izmolile bar na kratko pomicanje radnog vremena od 8-16, izmjenjuju se pa povremeno neko od roditelja skupi dijete ranije.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I nama je to problem, ja radim do 17h i jos sam na drugom kraju grada, treba mi 30-45 min do doma, ovisi kakva je guzva, a nekad se zalomilo i da sam putovala i do 1h. Ok, uspjela sam izvesti da uglavnom radim od 830-1630, ali nekad se zalomi i prekovremeni.
    Srecom, tata radi u smjenama, baka uskoci, pa je podignu obicno do 15h, meni je grozno pomisliti da bi bila u vrticu od 8-18h.

Mi imamo drugi problem, tata radi nekad popdne i pasalo bi nam da je dovede u vrtic prije rucka, oko pola 12-12, ali tete ne zele ni cuti za to, traze da dolazi najkasnije do 930. Ovako, on provodi manje vremena s njom, a ona je u vrticu bespotrebno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u našem zagrebačkom vrtiću su dežurstva bila do 18 sati s time da dijete ne smije biti više od 10 sati po danu u vrtiću. Koliko se sjećam ako je postojala potrebe za iza 18 sati onda se trebalo posebno dogovoriti unaprijed.
    Mislim da to vrijedi za sve gradske vrtiće u Zagrebu.
    Posljednje uređivanje od larmama : 14.04.2010. at 10:44

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče kasnijeg dolaženja, kod nas to nitko nije komentirao u smislu da se ne bi moglo doći kasnije, nego su jedino molili da se do devet javi ako će dijete kasnije doći u vrtić, radi ručka. I drugo, tete su rekle da u devet počinju raditi sa djecom pa da je zgodno do tada dovesti dijete u vrtić. Nama je u cilju da Lea ide u vrtić, radi druženja sa djecom i socijalizacije (jer nam je to vrlo problematično), pa ju MM vodi u vrtić u devet i kada radi kasnije ili ne radi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

vidiš, sve koje ste nekaj napisale, više manje spominjete da radite u smjenama ili da netko skuplja djecu ranije, u glavnom to je tako..ja i moj m ne radimo u smjenama niti za to imamo šanse, niti mogu mijenajti vriejme kada radim a on prema menagerskom ugovoru još manje, dakle prije 9 ga nebudemo vodili ali bogami ni skupljali prije 5..a ne mislim baku i dedu vući na drugi kraj grada, bemti zato ide dijete u vrtić! tako da sve se svede na isto, svi nešto oko 4 skupljaju a ja to ne mogu, i zato ako mogu biram privatni..i to samo jedan u gradu zagrebu koji udovoljava krriterijama...eto, i tamo djeca idu i po kiši

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ok, super da si našla rješenje za vas. U privatnom vrtiću u koji smo mi bili upisali dijete bilo je onako vrlo očito da su roditelji uglavnom prilično imućni ljudi, da recimo neke mame uopće nisu radile, da neki očito imaju vlastite biznise pa su odvodili i odvodili djecu u svako vrijeme, neki su imali dadilje uz vrtić - uglavnom, sve što sam htjela reći je da privatni vrtić nije garancija da dijete neću u dežurstvu biti samo.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj marka99 prvotno napisa Vidi poruku
    sve to stoji, samo prema iskustvu obično djecu već u 16 sati skupe bake, dede, tete čuvalice i iza 16 sati je praznjikavo..ja zato radije biram privatni, platim ali barem mi dijete ne čuva čustačica i teta u frustri kaj mora mene čekati do 5 ili više ili mi dijete pati ejr je ostalo zadnji..svaki dan-(
    Šta oko 16.
    Ja kad dođem po malogu u 16 pni su već na dežurstvu i ostane još dvoje troje iz njegove grupe.
    A naš vrtić radi do 17

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Šta oko 16.
    Ja kad dođem po malogu u 16 pni su već na dežurstvu i ostane još dvoje troje iz njegove grupe.
    A naš vrtić radi do 17
    evo, my poin exacly, katastrofa!

mima, a u koji privatni ste vi išli ako smijem pitati, čist informartivno da nije vrtić u koji se ja spremam ići

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nisam iz zg, državni vrtić i dežusrtva-predbilježba je tj unaprijed do 20, a nekad su bila do 22.
    Nadam se da nam neće nikad trebati. MM radi do 16, a ja do 19.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

@marka99 - u Montessori u Malešnici

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo, my poin exacly, katastrofa!
    ne kužim, što je katastrofa u tome što neka djeca imaju sreću pa ih ima netko pokupiti ranije iz vrtića???
    hvala bogu da mogu!

ne mogu shvatiti to razmišljanje, ni meni nije bilo svejedno ako bi m. ostao zadnji ali me to nije sprječavalo da budem sretna što su druga djeca već kod kuće sa svojima

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim, što je katastrofa u tome što neka djeca imaju sreću pa ih ima netko pokupiti ranije iz vrtića???
    hvala bogu da mogu!

ne mogu shvatiti to razmišljanje, ni meni nije bilo svejedno ako bi m. ostao zadnji ali me to nije sprječavalo da budem sretna što su druga djeca već kod kuće sa svojima
    ne, kastrofa je to kaj je postalo opće prihvaćeno i među tetama da svatko ima nekoga na raspolaganju ko će dijete pokupiti iz vrtića da one ne bi ostajale duže, da ne bi bilo tog famoznog dežurtsva od kojeg se svima njima diže kosa na glavu..i da su oni razmišljali o dječjoj sreći ne bi to tako bilo, i ne bi bilo da nepoznata teta čuva djecu ilii teta iz druge grupe, ili da se ista ta teta iživljava na mami koja nije došla u 17 sati jer je eto žena morala zarađivati za kruh i kasnila je malo, i ne bi djete pustila da se bavi sam sa sobom jer je njeno radno vrijeme pri kraju..kako se osjeća onda takvo dijete koje ostaje s takvom tetom a mama i tata ne mogu doćio prije po njega(nemaju baku(nemaju tetu čuvalicu koja će ići po njega? i sam upit da li ima vrtića koji rade duže je zanimljiv, živimo u državi u kojoj velik broj građana radi do 17 sati, u gradu prenatrpanog prometa, javnog prijevoza koji zna biti jako svojeglav, misliš da se možeš osloniti na vrtiće a zapavo se svi mi sa strahom pitamo, a do kada zapravo MORAMO pokupiti dijete ,da ne bi povrijedili tetu i njezine interese i dijete koje će se možda samim tim lšt njegova mama/baka nije došla kada i ostale, loše osjećati . Ne pitamo se do kada vrtić radi, jer radi službeno do 17 ili 18 ali to nikoga nije briga, to je kao da žena u banci zatvori butigu u 18 ati jer eto, smanjio se broj ljudi na šalteru, ili nema nikoga pa bok bok..to mi je jednostavno neprihvatljivo..na kraju da objasnim da nisam od onih mama koje bi voljela da joj dijete u vrtiću ostaje do ko zna kada, i da srećom imam baku a i mogućnosti za tetu, ali ono..suosjećam s dječicom i mamam koji to ne mogu..i zato me to ljuti.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ne, kastrofa je to kaj je postalo opće prihvaćeno i među tetama da svatko ima nekoga na raspolaganju ko će dijete pokupiti iz vrtića da one ne bi ostajale duže, da ne bi bilo tog famoznog dežurtsva od kojeg se svima njima diže kosa na glavu..i da su oni razmišljali o dječjoj sreći ne bi to tako bilo, i ne bi bilo da nepoznata teta čuva djecu ilii teta iz druge grupe, ili da se ista ta teta iživljava na mami koja nije došla u 17 sati jer je eto žena morala zarađivati za kruh i kasnila je malo, i ne bi djete pustila da se bavi sam sa sobom jer je njeno radno vrijeme pri kraju..kako se osjeća onda takvo dijete koje ostaje s takvom tetom a mama i tata ne mogu doćio prije po njega(nemaju baku(nemaju tetu čuvalicu koja će ići po njega? i sam upit da li ima vrtića koji rade duže je zanimljiv, živimo u državi u kojoj velik broj građana radi do 17 sati, u gradu prenatrpanog prometa, javnog prijevoza koji zna biti jako svojeglav, misliš da se možeš osloniti na vrtiće a zapavo se svi mi sa strahom pitamo, a do kada zapravo MORAMO pokupiti dijete ,da ne bi povrijedili tetu i njezine interese i dijete koje će se možda samim tim lšt njegova mama/baka nije došla kada i ostale, loše osjećati . Ne pitamo se do kada vrtić radi, jer radi službeno do 17 ili 18 ali to nikoga nije briga, to je kao da žena u banci zatvori butigu u 18 ati jer eto, smanjio se broj ljudi na šalteru, ili nema nikoga pa bok bok..to mi je jednostavno neprihvatljivo..na kraju da objasnim da nisam od onih mama koje bi voljela da joj dijete u vrtiću ostaje do ko zna kada, i da srećom imam baku a i mogućnosti za tetu, ali ono..suosjećam s dječicom i mamam koji to ne mogu..i zato me to ljuti.
    marka99, ja se potpuno slazem s tobom. Radno vrijeme roditelja se promijenilo, ali vrtici rade kao i prije 30g. Moja mama je radila 7-15, a tata 6-14h. Danas, skoro svi koje ja poznam rade 9-17h (i to ako ne moraju ostati prekovremeno) i snalaze se svakako.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da sam već pisala o ovome. filipov vrtić centrala radi do 18 sati, ali izdvojena grupa u kjoj je on radi do 17h. sve bi bilo ok da nije bilo uobičajeno ako djete ostaje duže od 16.10h (kad je zadnja curica odlazila doma), nazvati tete i upozoriti ih da ću doći do 17h, a da mi se nije nešto dogodilo na cesti (tako su jednom zaključile). zato sam promjenila radno vrijeme i počinjala s poslom pola sata prije ostalih, a kad bi četvrtkom bila na gradilištu ustala bi se u 16.30 i rekla : doviđenja! a svi bi odgovorili: u vrtiću! sad se njegova grupa spojila s još jednom, tu djeca idu kasnije doma, ali i dolaze kasnije tako da je on znao biti prvi u 7.30. u zadnje vrijeme ela više ne plače u autu baš jako, pa ga nas dvije vodimo u najraznovrsnije vrijeme ujutro i puno je sretniji. iduće godine to si nećemo moći priuštiti, ali me više to i ne brine jer on sve više voli vrtić.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    marka99, ja se potpuno slazem s tobom. Radno vrijeme roditelja se promijenilo, ali vrtici rade kao i prije 30g. Moja mama je radila 7-15, a tata 6-14h. Danas, skoro svi koje ja poznam rade 9-17h (i to ako ne moraju ostati prekovremeno) i snalaze se svakako.
    Ovo je tako točno. Fakat, vrtići još rade po onom starom radnom vremenu.

Ja mami stalno govorim, uh da mi je ono tvoje staro, komunističko, radno vrijeme od 7 - 15h , kaj bi dala.

Naš 'vrtić', to je zapravo stan, koji se koristi za potrebe vrtića -je tzv. područni objekt, koji se u 17h svaki dan zatvara. Centralni objekt u kojeg su moji išli prošle godine - ali su zbog reorganizacije vrtića sada našu grupu premjestili u 'stan' - radi i duže, i imaju naravno i dežurstvo.

Dakle, kako su nas premjestili na drugu lokaciju, sada su nas uskratili za uslugu dežurstva, koja nam je ponekad itekako potrebna, kad baka npr. ne može ići.

Ja radim do 17h, u kvart stižem oko 17:50, dakle puuuno poslije radnog vremena, našeg 'vrtića', tj. stana, a MM još i kasnije, oko 19:00 - 19:30.

Šanse da mi se radno vrijeme skrati su ravne nuli.

I mene izluđuje ovo s radnim vremenima, i mi se svakako krpamo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E, da, i još si razmišljam kak će to biti kad mi klinci krenu na neke izvanvrtićke aktivnosti, tipa zbor, ili neki sport.

Ono - htjela bi ih ja voditi, a ne da i to uvaljujem bakama i dedi... htjela bih SAMA vidjeti kak im nešto ide ili ne ide...

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne kužim i dalje
    Nije problem u radnom vremenu vrtića nego u radnom vremenu roditelja

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Po meni je problem što u dosta vrtića pokušavaju izbjeći dežurstva!
    Mi smo sad u privatnom vrtiću koji ima radno vrijeme od 7 do 19 sati, s tim da se ne preporuča naravno da dijete bude duže od 10 sati. Moji su u vrtiću od 8.45 do 17.30. Radim od 9 do 17.
    Već smo ih prošle godine htjeli prebaciti u gradski vrtić, ali su nam stalno nagalašavali da oni imaju dežurstvo do 17h!!!
    Čula sam da su dužni raditi duže, i ni sama više ne znam što bih i kako, jer bi ih ove godine svakako prebacili u gradski, a opet ne bih htjela da budu zadnji i da provedu jedini njih dvoje zadnja 2 sata sami... (mislim jedina djeca). Bake i dide ovdje nemamo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa, kao što je i Mima rekla.

Vrtići rade po istom radnom vremenu kao i prije 30 godina, kao da roditelji uglavnom rade od 7 - 15h, ali se radno vrijeme roditelja odonda uvelike promijenilo.

Naš 'glavni' vrtić RADI do 18h, mislim i duže, ali 'područni' u kojeg idu moji klinci - a gdje nas je vrtić prebacio zbog 'reorganizacije' - se zatvara u 17h.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Odgovarala sam Majuški.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma sve ja kužim ali i da državni vtić radi do 20 sati svejedno bi u 16 bio prazan jer bi ljudi koji i sada mogu pokupiti dijete u to doba to činili i dalje
    Jer da ne mogu - ostavili bi i danas dijete u dežurstvu

Želim nam svima da možemo podići dijete do 17 sati, ne bih ni htjela da bude normalno da ga pokupim u 19...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Želim nam svima da možemo podići dijete do 17 sati, ne bih ni htjela da bude normalno da ga pokupim u 19...
    Meni je zadnja novogodišnja želja bila da mi se malo skrati, tj. promijeni radno vrijeme (bar od 08:00 - 16:00), ali, kak stvari stoje, niš od toga .

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ma sve ja kužim ali i da državni vtić radi do 20 sati svejedno bi u 16 bio prazan jer bi ljudi koji i sada mogu pokupiti dijete u to doba to činili i dalje
    Jer da ne mogu - ostavili bi i danas dijete u dežurstvu

Mislim da nitko ne želi da mu je dijete u vrtiću do 19 sati, ali mi koji radimo do 17, i putujemo do vrtića 20ak minuta, nemamo bake, rođake susjede koji mogu uskočiti... smo u velikom problemu!

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naš vrtić radi od 06-18h ali dijete NE SMIJE ostati u vrtiću više od 10h.
    Kod nas se desilo da sam ja radila dnevnu smjenu a mm je morao ostati nešto duže na poslu(neplanirano i iznenada)tako sa nismo uspjeli organizirati nekog od prijatelja da ode po nju.
    L.je ostala oko pola sata više(10,5h) i kad je mm došao po nju dežurna teta mu je očitala takvu bukvicu UZ PRIJETNJU SOCIJALNOM SLUŽBOM tako da nas je to šokiralo.
    Moram napomenuti da L.ne ide u vrtić kad ja radim noćnu i kad sam slobodna.
    Tako da sam opstala

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Naš vrtić radi od 06-18h ali dijete NE SMIJE ostati u vrtiću više od 10h.
    Kod nas se desilo da sam ja radila dnevnu smjenu a mm je morao ostati nešto duže na poslu(neplanirano i iznenada)te nismo uspjeli organizirati nekog od prijatelja da ode po nju.
    L.je ostala oko pola sata više(10,5h) i kad je mm došao po nju dežurna teta mu je očitala takvu bukvicu UZ PRIJETNJU SOCIJALNOM SLUŽBOM što nas je šokiralo i prilično razljutilo.
    Moram napomenuti da malena ne ide u vrtić kad radim noćnu i kad sam slobodna jedino iz razloga da bismo više vremena provele zajedno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vezano za rad vrtića i dežurstvo, interesira me da li i koji vrtić radi bez dežurstva, tj. sa 'redovnim' tetama, minimalno 9 sati u kontinuitetu. Naime, u našemu vrtiću u zapadnom dijelu grada dežurstvo je do 7:45 i od 16:15, a to znači da ako netko radi od 8-16 i ima pola sata do posla uopće ne viđa 'redovne' tete već samo ove iz dežurstva. Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U vrticu Jarun popodnevno dezurstvo pocinje u 16:30, za jutarnje ne znam tocno, ali u 7:30 vise nema dezurstva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •