marka99 prvotno napisa
ne, kastrofa je to kaj je postalo opće prihvaćeno i među tetama da svatko ima nekoga na raspolaganju ko će dijete pokupiti iz vrtića da one ne bi ostajale duže, da ne bi bilo tog famoznog dežurtsva od kojeg se svima njima diže kosa na glavu..i da su oni razmišljali o dječjoj sreći ne bi to tako bilo, i ne bi bilo da nepoznata teta čuva djecu ilii teta iz druge grupe, ili da se ista ta teta iživljava na mami koja nije došla u 17 sati jer je eto žena morala zarađivati za kruh i kasnila je malo, i ne bi djete pustila da se bavi sam sa sobom jer je njeno radno vrijeme pri kraju..kako se osjeća onda takvo dijete koje ostaje s takvom tetom a mama i tata ne mogu doćio prije po njega(nemaju baku(nemaju tetu čuvalicu koja će ići po njega? i sam upit da li ima vrtića koji rade duže je zanimljiv, živimo u državi u kojoj velik broj građana radi do 17 sati, u gradu prenatrpanog prometa, javnog prijevoza koji zna biti jako svojeglav, misliš da se možeš osloniti na vrtiće a zapavo se svi mi sa strahom pitamo, a do kada zapravo MORAMO pokupiti dijete ,da ne bi povrijedili tetu i njezine interese i dijete koje će se možda samim tim lšt njegova mama/baka nije došla kada i ostale, loše osjećati . Ne pitamo se do kada vrtić radi, jer radi službeno do 17 ili 18 ali to nikoga nije briga, to je kao da žena u banci zatvori butigu u 18 ati jer eto, smanjio se broj ljudi na šalteru, ili nema nikoga pa bok bok..to mi je jednostavno neprihvatljivo..na kraju da objasnim da nisam od onih mama koje bi voljela da joj dijete u vrtiću ostaje do ko zna kada, i da srećom imam baku a i mogućnosti za tetu, ali ono..suosjećam s dječicom i mamam koji to ne mogu..i zato me to ljuti.