Citiraj štrumpf prvotno napisa
Nemam trenutno recept pri ruci, ali je sličan kao kod Hrkice. Samo imam jedan problem. Kako postignete da se uštipci skroz ispeku? Ako pravim male sve je OK, ali ako pravim veće tijesto se unutra skroz ne ispeče. Izvana su gotove, a iznutra se vide sirove žute niti. Koliko dugo pečete, na kolikoj temperaturi, kako postignete da toga nema?
ovo je recept s coolinarke,radila sam ih male,velike,srednje uvijek su mi se dobro ispekle
pekla sam ih oko 15-20 min na 200 (ćirila sam da vidim boju kroz staklo)

ova količina je za oko 50 srednje velikih (zadnji put me je tokalo raditi duplu dozu) pa ako ti se da mijenjati recept izvoli:

1 čaša od jogurta vode
pola čaše od jogurta ulja

to zakuhati dok ne provrije,a zatim staviti brašno

1 čaša od jogurta brašna

miješati dok se smjesa ne zgusne tj.dok ne dobije sjaj;ohladiti i dodati jedno po jedno jaje i vanil šećer.

4 jaja
2 vanil šećer