Results 1 to 38 of 38

Thread: Električni roštilj

  1. #1
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default Električni roštilj

    Ima li netko, koji, kako ste zadovoljni?

    Naime, imamo klasičan roštilj, ali nam oduzme puno vremena za pripremu.

    Mislila sam nabaviti neki elektični, manji, onako da na brzinu bacimo koji ražnjić ili ćevap, a da ne potrošimo pola dana na pripremu i čišćenje roštilja na ugljen.

  2. #2

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    9,938

    Default

    meso s električnog mi nije fino.

    jel do mene, jel do horoskopa, ali uvijek ima neki gumeni poluosušeni okus.

  3. #3
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    imamo mi, nije loše, ali vjeruj mi i tu imaš posla oko čišćenja nakon svakog korištenja, a rezultat nije ni približno jednak onome na prirodan ugljen
    jedino što ne moraš vatru pripremat
    imamo i roštilj na plin, isto dosta čišćenja, a nije fino kao na pravu vatru
    u biti, čini mi se da je svagdje jednaki posao oko čišćenja, jedino uštediš vrijeme loženja vatre, ali zato nije tako fino
    mi na kraju opet kupujemo taj pravi roštilj, baš smo u potrazi za nekim
    Last edited by tina55; 12.05.2010 at 13:22.

  4. #4

    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    9,938

    Default

    ima ga moja mama i sad joj služi u sobi kao toaletni stolić :ne pitaj:

  5. #5
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    moja mama ima odlican sa nekim poklopcem kupljen u Zg. Znam da sad stalno fura taj rostilj kad brat i NJZ dolaze na rucak i meni je pekla neke krmic kad sam prosli put bila u Zg i bili su super peceni, a grilla i povrce koje je mene prosli put zaobislo Pitat cu je za marku, cijenu i gdje je kuplje popodne (trenutno je u tramvaju pa ne pricamo na mobitel u tim situacijama) i mi smo u potrazi za istim samo sto je u Sarajevu jako losa ponuda svi su neki teflnski trenutno a mislim da je mamin sa gusanom plocom ispitam je popdne pa javim.

    Mene zanima iskustvo za el rostilj koji gore ima mermernu/kamenu plocu cula sam da su dobri a takav jedan smo vidjeli ovdje u Sa.

  6. #6
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,851

    Default

    tina, a jel vam bolji električni ili plinski - sveukupno?

    Mi ne znamo napraviti roštilj, a Lea ima rođendan po ljetu, tako da sam definitivno odlučila nabaviti neki od ovih roštilja samo ne znam koji (a trebao bi biti i veći)

  7. #7
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    e da okus nije isti definitvno ali ovo sto sam jela kod mame bilo je stvarno super. A mama kaze da je lak za odrzavanje ispitam pa javim

  8. #8
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default

    Ma mi često pečemo one ražnjiće (gotove, Cekin) na običnoj tavi, pa bi nam električni valjda bio bolji od toga.

    Pečemo i onaj na ugljen, ali kak nema posla, MM potroši pola dana na pripreme i pospremanje

    Našla sam ovaj:

    http://www.technomax.hr/Webtrgovina/...ips-HD-4417/20

    I ovo mi je super:

    Dijelovi koji se mogu prati u stroju za pranje posuđa osiguravaju jednostavno čišćenje

  9. #9
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    tina, a jel vam bolji električni ili plinski - sveukupno?

    Mi ne znamo napraviti roštilj, a Lea ima rođendan po ljetu, tako da sam definitivno odlučila nabaviti neki od ovih roštilja samo ne znam koji (a trebao bi biti i veći)
    pa ipak mi je bolji plinski (s gusnatom pločom) jer mi se čini bolji okus i čini mi se jednostavniji za čišćenje
    ali opet električni možeš koristiti i zimi unutra, a plinski ne

  10. #10
    tina55's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3,341

    Default

    dijelovi koji se peru u perilici - zvuči SUPER

  11. #11

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1,405

    Default

    ma uopće nije loš, ja imam onaj neki jeftinjak od 150-200 kn, star 10- ak godina, a s obzirom da nemam dvorište držim ga na balkonu i svako malo nešto pečem, kako meso tako i ribu i povrće; tlaka je s pranjem, ali što se može-meni je sve s roštilja ukusnije nego iz tave ili pećnice ( a svakako i zdravije); sveki ima gradele i peče uvijek na prirodnoj vatri, naravno da je bolje, ali prvenstveno zbog mirisa dima i drveta; električni je super i za početnike, MM i ja smo se uhodavali na njemu ( a uopće nema regulator temperature)

  12. #12
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    ja ne volim ove koji imaju posudu za skupljanje masnoće. to mi se baš gadi... I nije mi baš neki miris, a bome ni okus.

    mi ili pečemo na tavi ili na roštilju, pravom, ali s obzirom da nam je na terasi i da nam se ne da gubit cijeli dan na to, koristimo samo ugljen, bez drva. lijepo ga zapalimo brenerom (ili kako se već zove onaj plinski plamenik), i za 10 min bude spremno za pečenje.
    i nema čišćenja jer se pravi roštilj ne pere nakon korištenja

  13. #13
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default

    Quote Originally Posted by puntica View Post
    i nema čišćenja jer se pravi roštilj ne pere nakon korištenja
    MM riba i riba sa onom zicanom cetkom, pa otapa masnocu.....satima...

  14. #14
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    Quote Originally Posted by Deaedi View Post
    MM riba i riba sa onom zicanom cetkom, pa otapa masnocu.....satima...
    ma ne riba se roštilj, ozbiljno ti kažem.
    kad zapališ vatru onda sve što se ikad primilo za roštilj izgori i pougljeni, ONDA prođeš četkom i počistiš. to je čas posla.

  15. #15
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Mi imamo i jedan i drugi. Ovaj elektricni je vjerojatno zdraviji - manje dima i kancerogenih tvari, ali okusom nije ni blizu rostilju na drva.

  16. #16
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by Deaedi View Post
    MM riba i riba sa onom zicanom cetkom, pa otapa masnocu.....satima...
    Bojim se da onda ne zna ispeči roštilj. Vjerojatno napravi prejaki žar.
    Meni se je isto dogodilo baš zadnji put. Prejaki žar, pa čišćenja ko u priči.
    Mi imamo i plinski i obični, ali meni je obični zakon.
    Plinski smo znali koristiti, ako je bilo puno ljudi, pa smo trebali istovremeno peči dva roštilja.

  17. #17
    ivano2's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1,165

    Default

    imam električni tefal i redovito roštiljamo na balkonu. Perem ga u perilici i sve 5! Što se okusa tiće ništa spektakularno lošije/bolje od običnog roštilja, a s obzirom da mogu regulirati jačinu nema šanse da mi nešto zgori/zacrni kao na običnom roštilju...

  18. #18
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Mi imamo i jedan i drugi. Ovaj elektricni je vjerojatno zdraviji - manje dima i kancerogenih tvari, ali okusom nije ni blizu rostilju na drva.
    Moraš me pozvati na roštilj kad dođem u Zloselo, još bolje 2x, jednom na drva, jednom na električni, da mogu usporediti.

  19. #19
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    Pitala sma mamu ploca je tefolonska ali se okrece s jedne strane je ravna ploca s druge narebrana ima pklopaca kupljen je u nekom ducanu na tresnjevici i kosta je nesto preko 300 kuna pere se u perilici. ima neki spremink u koji curu masnoca i saft od mesa to je njoj bitno nisam skontala zasto
    i da marka je Excello ? nikad cula

  20. #20
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default

    Hvala na info, vidim da su iskustva razlicita, ali i uglavnom pozitivna, pa mislim da cu riskirati i nabaviti rostilj.

    Javim kako smo zadovoljni.

  21. #21
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    sve je krenulo od kampa, jer u kampu koristimo isključivo električni
    i meso mi je super ukusno
    a kome je baš do okusa dima neka si kupi dimni okus od kotanyija
    otkako koristimo električni meso sa dimnog roštilja mi peče grlo
    ali nije da nemrem pojest

    i stvarno često pečemo na električnom roštilju, krenemo već u veljači, ako su lijepi dani
    gle, pokajat se nećeš jer je bolje nego iz tave

  22. #22

    Default

    mi imamo električni s vulkanskim kamenjem
    ja zadovoljna
    (MM peče i čisti)
    to kamenje može u perilicu, a radnu površinu ipak ne možeš u perilicu, prevelika je, ali se lako čisti (tako kaže MM nisam probala)

  23. #23
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    mi imamo električni s vulkanskim kamenjem
    ja zadovoljna
    (MM peče i čisti)
    to kamenje može u perilicu, a radnu površinu ipak ne možeš u perilicu, prevelika je, ali se lako čisti (tako kaže MM nisam probala)
    Kakav je to, nikad čula?

  24. #24
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    sve je krenulo od kampa, jer u kampu koristimo isključivo električni
    i meso mi je super ukusno
    a kome je baš do okusa dima neka si kupi dimni okus od kotanyija
    otkako koristimo električni meso sa dimnog roštilja mi peče grlo
    ali nije da nemrem pojest

    i stvarno često pečemo na električnom roštilju, krenemo već u veljači, ako su lijepi dani
    gle, pokajat se nećeš jer je bolje nego iz tave

    No, ovaj tjedan kupujemo, i gotovo.

  25. #25
    Anemona's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    sjeverozapadna
    Posts
    11,053

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Bojim se da onda ne zna ispeči roštilj. Vjerojatno napravi prejaki žar.
    Meni se je isto dogodilo baš zadnji put. Prejaki žar, pa čišćenja ko u priči.
    Tek sad vidim kako sam ovo bezveze napisala. Dakle, isprika i ispravak ne treba pisati da ne zna ispeči roštilj, nego da je vjerojatno prejaki žar.

  26. #26
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default

    Quote Originally Posted by Anemona View Post
    Tek sad vidim kako sam ovo bezveze napisala. Dakle, isprika i ispravak ne treba pisati da ne zna ispeči roštilj, nego da je vjerojatno prejaki žar.
    Ma sve OK, samo MM je prava picajzla, njemu roštilj nakon upotrebe mora biti čist kao iz dućana.

    Dok se učio, stvarno je svakako ispadalo, najbolje mi je bilo kad je kupio neku ribu, stavio na roštilj, a riba se raspala i propala kroz rešetke na ugljen

    No, na pogreškama se uči.
    Last edited by Deaedi; 13.05.2010 at 11:24.

  27. #27
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    Quote Originally Posted by Deaedi View Post
    Ma sve OK, samo MM je prava picajzla, njemu roštilj nakon upotrebe mora biti čist kao iz dućana.
    :coldrex:
    iako moj svekar trubi isto ovo što kaže puntica - rešetku na vatru, i četkom makni prvi sloj
    nema šanse, naša rešetka roštilja je kao nova

  28. #28
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Elektricni i plinski mi nisu do koljena onome s vatrom - na drva, ugljen, sto god. Na plinskima (barem ovdje), sve ispada kuhano, a ne peceno, elektricni smo koristili u Zagrebu na balkonu i bilo je podnosljivo, ali ne tako dobro. A o grill tavi bih mogla pisati litanije.

  29. #29
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    jedino električno što meni ima okusa je raklet. evo sličica
    http://mayamaya.coolinarika.com/slike/prikazi/102352

  30. #30
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default

    Quote Originally Posted by Tashunica View Post
    jedino električno što meni ima okusa je raklet. evo sličica
    http://mayamaya.coolinarika.com/slike/prikazi/102352
    Vidjeli smo to čudo u Kiki, ali nismo znali šta je to i čemu služe one žlice?

    Inače kupili smo električni Electroluxov, u Intersparu na akciji i danas smo ručali ražnjiće i pljeskavice! Puno bolje nego na tavici!!!

    Zadovoljni smo, jedino je ipak bolje peci na balkonu (danas je koma vrijeme, pa smo pekli u kuhinji), jer ipak malo zadimi i frca okolo masnoca.

  31. #31
    Tashunica's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    tamo, tamo daleko
    Posts
    5,770

    Default

    deaedi žlice su za sir
    u nedostatku pravog raklet sira, može i podravec ili nešto slično topivo.

  32. #32
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,281

    Default

    http://www.technomax.hr/Webtrgovina/...ips-HD-4417/20


    Deaedi ja imam baš taj. Fino peče, lako se očisti papirnatim ručnicima dok je još malo topli, ispod je plitka posuda u koju se ulije voda koja se lako opere ručno ili u perilici. Moram priznati da ukus nije tako dobar kao na vatri ,ali može se raditi u stanu i mislim da je puno zdravije nego u masnoći na tavi. Naročito su mi na njemu super tikvice i balancane ( patliđan), ali i meso i riba.Preporučujem.

  33. #33
    MoMo's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Sarajevo
    Posts
    1,346

    Default

    ima negdje slika...i gdje si kupila mi bismo izbjegli teflon "plocu" sto je tesko.

    cula sam za mermenrne/kamene ploce ali za vuklansko kamenje ne

  34. #34
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,851

    Default

    Desedi jesi li kupila roštilj?

    Gledam ovaj Philips koji si linkala, samo veći, pa me zanima jeste li ga već isprobali?

  35. #35
    Deaedi's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    9,727

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Desedi jesi li kupila roštilj?

    Gledam ovaj Philips koji si linkala, samo veći, pa me zanima jeste li ga već isprobali?
    Na kraju smo kupili ovaj, samo u Intersparu http://www.emmezeta.hr/bijela-tehnik...trolux-etg340/

    Usporedili smo taj i Philipsov, ali je Philipsov bio dosta manji, odnosno ploca za pecenje je manja, a Electrolux je bio i nesto jeftiniji, pa smo onda taj odabrali.

    Zadovoljni smo, pekli smo vec 3x, meso je ukusno (ne kao na "pravom" rostilju, ali neusporedivo bolje nego na tavi), lako se cisti. Ipak, bolje je peci na terasi, moze se i u kuhinji, ne dimi previse, ali osjeti se kasnije u zraku jos dugo miris pecenja i okolo se dosta zamasti, pa preferiram terasu.

  36. #36
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,851

    Default

    Super, hvala. Nama je to za vikendicu a zapravo bi nam trebao što veći roštilj.

  37. #37
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Dovraga, mogla sam joj prodat svoj. Imam taj isti.

  38. #38

    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    4

    Default

    Muž i ja imamo električni roštilj i veoma smo zadovoljni s njim. Gledamo sada da bi kupili jedan roštilj na ugljen jer što se tiče okusa mesa nema mu premaca. Ovaj prvi električni roštilj smo kupili ovdje i veoma smo zadovoljni. Moram priznati da od kada imamo električni roštilj nekako se više obiteljski i družimo, imamo više zabava s prijateljima. Sve u svemu roštilj je postao "izgovor" za okupljanje, a pri tome se svi super zabave i fino najedu.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •