Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Iskusne švelje, trebam savjet

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Iskusne švelje, trebam savjet

Imam haljinu koja je u gornjem dijelu krojena poput korzeta i iznad prsiju je ravna te nema naramenica. Nosim je na jedno vjenčanje sad u subotu, a kako se na vjenčanjima pleše, izbjegla bi ono potezanje prema gore.
    Zamislila sam da bočno i možda uz šav naprijed na prsima stavim onu plastičnu traku, lijepo sve dogovorila u nekom krojačkom i sad kad su to trebali obavit, da oni to ne rade, da im komplicirano, skupo bi došlo, oni rade samo fine haljine...
    Pokisla i to dobro tražeć drugo mjesto, al nije išlo, il ne rade, il ne bi stigli do subote....
    Ja šivam, al nisam tu stvar nikad radila.

Pomozite, kako da to umetnem?
    Dal da prošijem na kosu traku pa da ušijem ručno na fudru, dal da param pa zašijem mašinom na fudru. Dal je dovoljno da pričvrstim na vrhu i dnu i još na jedno il 2 mjesta po dužini?
    Ako je moguće, izbjegla bih paranje originalnih šavova

Imam konac u boji haljine koji bi se bočno i smio vidjeti, na prsima mislim da ne bi bilo baš-baš. Kupila sam širu i užu plastičnu traku, šira cca 1cm i uža, cca 0,5 cm.
    Vjerojatno ću to sve radit večeras, dakle, hitno mi je.

Ljubim vas sve, pomagajteeeeeeeeeeeeeee

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima li ijedna šveljaaaaaaaaa
    Bit će da uredno šivaju, ne bave se tipkanjem...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne, nego ti je opis prilicno nejasan. Probaj zasiti na kosu traku pa rukom pricvrstiti i onda skaci po stanu da provjeris jel stoji.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ali ja ne znam bolje opisati
    Ajde me nešto pitaj pa da ti pokušam odgovoriti.

U nedoumici sam što i kako, nisam još počela...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ta plastična traka, koliko je to čvrsto? Kao one što idu u grudnjake, kupaće kostime, korzete? Mider-štapići, je l' se tako zove?

Ako smo dobro shvatila, haljina ti je od struka nagore preširoka i spada ti dok skakućeš. Ustvari, trebaju ti naramenice .
    Mislim da će ti plastični štapići samo još više ukrutiti i otvoriti gornji dio. Ja bih radije razmišljala u smjeru uvođenja elastične trake u gornji rub. Znači lastik od 2-3 cm širine, vrrrlo blago zategnut, pod opšivak gornjeg ruba, prišiven na opšivak, i na prednjici i straga.

Kako ti se to čini?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Ta plastična traka, koliko je to čvrsto? Kao one što idu u grudnjake, kupaće kostime, korzete? Mider-štapići, je l' se tako zove?

Ako smo dobro shvatila, haljina ti je od struka nagore preširoka i spada ti dok skakućeš. Ustvari, trebaju ti naramenice .
    Mislim da će ti plastični štapići samo još više ukrutiti i otvoriti gornji dio. Ja bih radije razmišljala u smjeru uvođenja elastične trake u gornji rub. Znači lastik od 2-3 cm širine, vrrrlo blago zategnut, pod opšivak gornjeg ruba, prišiven na opšivak, i na prednjici i straga.

Kako ti se to čini?
    Ali meni je na baš točna veličina, ono tebam je približit da bi zakopčala patent. A kad je zakopčano ništa se ne prelijeva, ne kipi. Kad je nosim, opet je sve dobro, ali kad skočim par puta, ne stoji savršeno nego sklizne 2-3 cm-mislim, ni tada mi ne slikzne ispod prsiju ali ipak dovoljno da je malo podignem-znate ono, što se svi trude da je diskretno, al ipak namještaju. Kad se događa to "sklizanje", tkanina se uz torzo blago nabere pa sam zato mislila da su ove čvste plastike dobar izbor.
    Naramenice ne bi, haljina bi izgubila svoj...ono nešto...
    A ta plastika, je, to je taman ko te što idu u grudnjake i slično...

Tražila sam ovu traku na netu i nabasala na neku haljinu koja je u principu jako sličnog kroja, samo je moja pamučna, tirkizna na cvjetove
    http://www.ines-moda.com/54/Klasi%C4...l-haljina.html

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kužim sad.. kao kad digneš ruke u majici uskih rukava pa, kad spustiš ruke, rukavi ostanu malo zadignuti.

Imaš pravo, štapići bi mogli biti poboljšanje. Nisam s tim nikad radila pa ti ne mogu baš nešto savjetovati.
    Generalno, nemoj šivati direktno na vanjsku tkaninu (mislim, ni s naličja, znam da nećeš s lica ). Ja bih prišila rukom za dodatke šava tako da štapić ide po šavu pa, kad spustiš fudru, štapić neće doticati tijelo (ako ne pišem totalnu glupost jer, kažem, nemam iskustva s tim štapićima).

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ako sam dobro razumjela hoces usiti fizbajne u savove.To ti je najbolje napraviti sa unutarnje strane i obavezno prvo malo zapali krajeve i zastiti malom krpicom jer ce te jako zuljati ako ne i napraviti rane ako ti probiju podstavu.Najbolje da ih zasijes strojno jel rucno ce se jako brzo oparati.I obavezno je uspravno drzanje,inace ce ti ostati savijeni.Nadam se da sam dobro objasnila,ako nesto nije jasno pitaj slobodno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj roz@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro razumjela hoces usiti fizbajne u savove.To ti je najbolje napraviti sa unutarnje strane i obavezno prvo malo zapali krajeve i zastiti malom krpicom jer ce te jako zuljati ako ne i napraviti rane ako ti probiju podstavu.Najbolje da ih zasijes strojno jel rucno ce se jako brzo oparati.I obavezno je uspravno drzanje,inace ce ti ostati savijeni.Nadam se da sam dobro objasnila,ako nesto nije jasno pitaj slobodno
    Kad sam ovo vidila bilo je prekasno. Dakle, nisam zapalila krajeve, ali sam dobro dobro podstavila pa me nije mnogo žuljalo, skoro nije uopće. Al za drugi put to triba popravit. Na fudru sam ipak našila ručno pa neće bit problem oparati, al mogu vam reć da mi je baš ovo bilo dobro rješenje za ovu haljinu. Dobro je i čvrsto stala, a sad kad je završila prigoda i hitnoća, sad mogu haljinu u miru i pažljivo uredit. Originalne šavove mi se ipak samo 2 dana prije dana d nije dalo parati. Kad nisi iskusan, stres ti nije baš kvalitetan poticaj

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidis, ja sam mislila da si ti kupila silikonsku traku i da ju namjeravas usiti po rubu koji ide preko grudi i uopce nisam skuzila sta te tu zapravo muci...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Poučno.
    Drago mi je da si zadovoljna kako ti je ispalo (mislim, nije ispalo )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Poučno.
    Drago mi je da si zadovoljna kako ti je ispalo (mislim, nije ispalo )
    (ni)je ispalo

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Sorry,nisam vidjela prije.Ako sta bude trebalo pitaj slobodno radu cu odgovoriti ili posalji porukicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •