-
Trudna 3,5 mj... raditi ili ne?
Pozdrav svima!
Nuzno mi je potreban savjet.. a ne mogu ga dobiti od pravnika u HZZ-u ni od bilo koga drugoga jer koliko sam skuzila nitko nema pojma o nicemu..
Trudna sam 3 i pol mjeseca, ponudjen mi je sezonski posao u trajanju od 5 mjeseci. Koliko sam se informirala, trebala bih biti min. 6 mjeseci zaposlena da bih dobivala porodiljnu naknadu kad se bebica rodi...
E sad.. ponudili su mi da me prijave na studentski ugovor , pa je moje pitanje: Da li mi se isplati prihvatiti taj posao, da li se rad preko studentskog ugovora tretira kao i ugovor o radu? Da li bih, ako radim preko tog stud. ug., dobila naknadu od HZZO-a kad rodim?
U 6. mjesecu sam diplomirala, a od 9.2010. sam na zavodu, prijavljena kao nezaposlena..
Unaprijed zahvalna 
Mory
Posljednje uređivanje od mamma san : 14.05.2010. at 13:25
Razlog: izbačen dio protivan pravilima foruma
-
nisam pravnica ali kada radiš preko studentskog ugovora to se ne upisuje u radnu knjižicu pa prema tome se ne računa kao radni staž a nema niti uplate socijalnih davanja koja su bitna za HZZO...po toj logici nikakve koristi...
s obzirom da si na burzi ovako i onako će ti se računati radni staž od poroda do djetetove prve godine života i dobijaš neke pare od burze kao rodilja
-
Da bi se dobivala naknada u visini plaće potrebno je imati 12mjeseci neprekinutog radnog staža........
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma