Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: masaža u trudnoći

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno masaža u trudnoći

Trudna sam tek 5 tjedana, dakle sami pocetak.

Jel ima neke prepreke ici na masazu ledja, dakle lezim na trbuhu a netko me masira.

neki mi kazu nikako ne, ali nitko ne govori razlog zasto ne. Ja nevidim razloga da to moze stetiti.

sta vi mislite jel ima neke prepreke, jel bi trebala naglasiti da sam trudna, jel ima neki salon gdje masiraju trudnice pa nesto znaju vise?

hvala puno

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

obavezno napomeni da si trudna. Naime, nisu sva etericna ulja koja se koriste za masažu primjerena i dopuštena u trudnoći.

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Malo podižem ovu temu! Da li je netko nedavno bio na masaži? Ja bi jaaaako na masažu, ali ne znam ni sama jel to sigurno? Postoje li baš saloni koji rade masaže na trudnicama ili mogu ići tamo gdje sam i prije?

Nikolina_S avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pitaj dali u tom salonu gdje si ranije išla znaju masirat trudnice i dali su ikad prije masirali, ako im vidiš po licu da nije iskren odgovor, radije potraži salon koji zna kako se masiraju trudnice.
    Najvažnije kod masaže trudnica da ne smiju se nikakve energetske točke pritiskat, sve mora biti glatko i nježno. Kao da te netko gladi perom. Nema stiskanja i nema biranja jačine. Ja sam nekoć bila u tom poslu pa imam popriličnog iskustva, a iako i moji tadašnji kolege isto su imali iskustva, kad sam ih trazila masazu morala sam pazit i ispravljat ih cijelo vrijeme

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

masaže, limfne drenaže celulita.... zanima me,dali smijem ici na limfnu drenažu celulita na bedrama i stražnjici, dok DOJIM???

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prava limfna se radi bez preparata i koliko znam dojenje nije kontraindikacija,anticelulitne masaže se obicno rade preparatima(razni su sastavi) koji lokalno ulaze u krvotok,koncentracija im nije velika al ulaze u krvotok.
    masaza se moze raditi i nekim neutralnim preparatom(onda se postizu pozitivni efekti masaze,bolja cirkulacija itd)

zeljana02 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam bila na tradicionalnoj masazi maslinovim uljem u 28 tt i bilo je odlicno...naravno odmah sam rekla da sam T i oni su mi sami preporucili tu masazu...poslije toga osjecala sam se kao leptiric...sve je bilo njezno i lagano...svakako preporucujem...

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj zeljana02 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila na tradicionalnoj masazi maslinovim uljem u 28 tt i bilo je odlicno...naravno odmah sam rekla da sam T i oni su mi sami preporucili tu masazu...poslije toga osjecala sam se kao leptiric...sve je bilo njezno i lagano...svakako preporucujem...
    slažem se s tobom i moja sestra je u trudnoći bila par puta na masaži i sve bilo ok, zadovoljna.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

planiram nakon poroda otici na masažu ili tu limfnu drenažu.naglasit cu da dojim.pa nakon toga se vatam vježbanja, fitness makar 3 puta tjedno(nek muž sat vremena cuva bebu) ili cu doma vježbat- makar trbušnjake-nek muž drži noge i naravno sex. heheheh

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kada smo bili nekoliko dana u Tuhelju, nisu me htjeli izmasirati... Isto su nešto govorili o tim točkama...

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ne mogu se točno sjetiti, al mislim da možeš i prva 3 mj, a kasnije sigurno. Samo reci neka koriste samo bademovo ulje i nikakva presnažna masaža. Mene je pred oba poroda masaža spasila jem mi je kičma otpadala. Išla sam kod provjerene iskusne žene i iako je tad mogla masirati jedino dok sam ležala na boku i ramena i vrat na sjedećki išla sam cijeli 9,mj trudnoće svaki tjedan. Spasilo mi leđa!

Nikolina_S avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

E da al i sama kažeš bila je iskusna žena, ovi u Tuhelju očito nisu nikad prošli obuku za trudnice i nisu nikad pa pušu na hladno. Jer ima na ramenima dvije točke koje mogu na početku trudnoće ako se jako stišću dovesti do pobačaja..

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja se moram pohvaliti da sam bila na specijalizovanoj masazi za trudnice i preodusevljena sam!!!! ko je smislio tu tehniku svaka mu cast!! kao prvo izvodi se na stolu na kojem su rupe za stomak i grudi tako da je sama cinjenica da lezis na stolu super... a onda tek masaza. sasvim lagana uz najvise gladjenja uljem koje je dozvoljeno za trudnice (weleda). bila sam potpuno oporavljena i energizirana. jedva cekam iducu!!! nadam se da ce uskoro ta tehnika doci i na nase prostore...

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

imate koje salone za preporučiti?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U prvoj trudnoci sam bila na masazi ledja, ali nisam lezala na stolu (bilo bi nemoguce zbog trbuha) nego sam sjedila na stolici rukama naslonjena na stol za masazu.
    U drugoj trudnoci sam isla na limfnu drenazu nogu i bilo mi je presuper.
    Tako njezno i opustajuce, stvarno bi napunila baterije tih sat vremena. Preporucam svakome, a posebno ako neka trudnica ima problema s oticanjem nogu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Iva Kolić u Crnatkovoj masira trudnice (vitalizacija kolic). Leži se na boku. Radi to izvrsno. Bila sam i u prvoj i u drugoj trudnoći, nedavno.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam u ranoj trudnoci i idem na najobicniju masazu ledja i vrata zbog bolova (lose drzanje + sjedilacki posao + svako malo nosenje djeteta = ukomirana kicma). Nisam nista napomenula da sam trudna niti sam primjetila ista drugacije nego inace... Meni ne treba energizirajuce gladjenje uljem nego da mi netko razbije one cvorove po ledijma kak spada.

Za ovu specijalnu se mozda prijavim kad vise necu moci lezati na trbuhu - a to je valjda za par mjeseci tek.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 19.03.2011. at 08:37

mali princ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hvala vam puno!!! bilježim se negdje već sljedeći tjedan!!!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

jesu li vam u trudnockoj masazi masirali stopala?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Svakako teba pripaziti...
    Ja sam samo jednom bila na masazi u trudnoci. Jest, bilo je lijepo ali ne bih ponovila

Nakon tretmana sam saznala da nije dobro masirati stopala i da nije dobro umasiravati s etericnim, vec samo bazicnim uljima. A ova je mene skoro okupala u etericnom lavandinom! A isla sam kod te maserke na preporuku prijateljice da ona zna masirati trudnice.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je par maserki koje sam pitala odbilo masazu stopala u trudnoci. Mislim da na stopalu ima par tocaka koje se moraju izbjegavati, posebno u ranoj trudnoci. Tako ako maserka nije sigurna, bolje ne!
    Ili bolje nikako ne, ja ne bi riskirala.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

S2000, tek sad vidim da je pitanje za trudnicku masazu
    (jos napola spavam, a mladjem sinu je vec odavno noc zavrsila).
    To ne znam, ja sam pitala za klasicnu masazu stopala.

Nikolina_S avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne klasična masaža stopala ni u ludilu (tipa refleksologija) al obična koju može i muž doma zašto ne Jako pomaže kod oticanja nogu Najbitnije je da koji god dio tijela se masira neka se masira samo lagano i nježno. Nema nikakvih stiskanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •