Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: stalno priča sam sa sobom

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno stalno priča sam sa sobom

Hm..ispričavam se ako je tema bila, vjerojatno jest,ali nisam uspjela naći..

Dakle, moj 4,5-godišnjak više manje stalno priča...i dok je sam, u igri, kad gleda crtiće...prije spavanja u mraku sobe..Dovoljno mi je osluškivati iza njegovih vrata i čujem sve što se događalo taj dan.
    Često je to "dijalog" dviju osoba:njega i još nekog...prijatelja, mene, tete u vtriću..razne osobe, dakle, nema "izmišljenog prijatelja".

Koga kod pitam,vele da njihovi klinci to ne rade. Pitala sam vrtićku psihologicu, kaže da se na taj način rješava napetosti i da je to bezazleno.
    Traje od kad je progovorio...Koja su vaša iskustva? Trebam li se zabrinuti ili je to kod neke djece normalna prolazna faza?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja ima slične monologe, ali ne baš stalno.
    Rekla bih, laički, da ako inače komunicira i s drugima, ne trebaš brinuti.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ma komunicira on odlično s drugima,ali ipak se ponekad zapitam...

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i moj priča non-stop, ako nema s kim, onda sam sa sobom
    i to otkad je progovorio
    nikad se nisam zapitala jel to faza, jel normalno, jel ovo ili ono...
    on je naprosto pričalica
    i drago mi je kad priča sam sa sobom, jer to znači da ne zahtjeva moj odgovor

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

moj je tako znao pričati sam sa sobom većinom kada bi ja imala nekog kućanskog posla, a on se igrao s npr. Legićima. prestalo je negdje s 4 godine. nemoj se brinuti, vježba govorništvo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Pitala sam vrtićku psihologicu, kaže da se na taj način rješava napetosti i da je to bezazleno.
    Ma pusti, bolje da se tako rješava napetosti, nego da kida nokte kao neki na susjednom topicu
    (ili da čupka usnice do krvi, ili se nakašljava, ili puše kroz nos dok govori... niz tikova nastavit ću kad nam se pojavi neki novi )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    i to otkad je progovorio
    on je naprosto pričalica
    isto ovako samo u zenskom rodu

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i moj Gabi još uvijek brblja neprestano, danju noću, sam ili u društvu, nema veze, samo blablabla, a progovorio tek sa dvije i po pa valjda da nadoknadi

meni to ne zvuči zabrinjavajuće

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I moj priča sam sa sobom, ne stalno, ali u igri.
    Baš danas sjedi u kuferu auta i kaka na kahlici (duga priča) , ja sjedim na zadnjem sjedalu i čekam ga i slušam što priča.
    Pronašao je skijašku rukavicu u autu i priča s njom: o, rukavica, daj mi pet. Onda okrene rukavicu prema sebi i pljesne rukom po njoj, onda izmjenjenim glasom: pa dala sam ti pet. I onda dalje nastavljaju razgovor.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    i to otkad je progovorio
    on je naprosto pričalica
    To je zato što se zove Roko .

Meni je čudno kad ne priča jer je moj Roko dijete koje sve svoje emocije izražava kroz razgovor, bilo s nekim, bilo sam sa sobom.
    Čim je tišina, znam da radi neku piz..riju

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cure, super ste mi, sad mi je lakše.
    Nije da nisam spavala noćima od brige,ali me s vremena na vrijeme ipak znalo kopkati jer to baš tako normalno. Ono navečer u svom krevetu, sam u sobi, u mraku i on melje li ga melje:
    "Kad se probudiš,onda će mama kupiti žvake s tetovažom...mislim Ben Ten ili dinosaur..."
    "Misliš?"
    "Da,a možda i neke Spidermene..."
    "Luka je danas opet prevrnuo kocke u vrtiću. Ja nisam."
    "Luka, kakvo je to ponašanje?"...

bla-bla...znači, svega tu ima, i njega i tete i prijatelja...

I moj je progovorio nek s 2,5 tako da ga i okolina djelomično mogla razumjeti,a zapravo tek nakon 3.godine.Možda zbilja nadoknađuje propušteno..

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovako i s mojim! Identično!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

traktorka prvotno napisa

Ovako i s mojim! Identično!

I s mojim!
    U igri mi je ionako normalno da priča, pa moraju se autići razgovarati, i životinje isto tako...
    Priča i dok kaka doma, obavezno mora biti sam u kupaoni, nekad traži slikovnicu, al uvijek nešto priča.
    Meni je to baš slatko!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Rekao bi ti mm (tako on kaže za sebe kad priča sam sa sobom), da priča s pametnim čovjekom!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I meni je baš slatko dok tak brbljaju sami sa sobom .

Dobro moji uglavnom brbljaju jedan s drugim, ali D. neki put priča sama sa sobom prije spavanja, ali nažalost šapće, pa ne mogu čuti što brblja .

Btw. nisam znala da je čupanje usnice neki tik. Moja D. je to radila neko vrijeme. Evo, razloga za novu brigu .

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nemaš frke.baš sam čitala u razvojnoj psihologiji o tome nedavno.mišljenje se do 7 godine "pounutruje".on do tada govorom prati sve što radi,misli,planira i sl. odnosno govor mu je sredstvo za autoregulaciju ponašanja,ima ulogu planiranja i zato "misle na glas" i sl.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i moja je oduvijek pricala sama sa sobom kad bi se igrala, cim bi zasutila znala sam da nesto nije u redu

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lasica prvotno napisa Vidi poruku
    nemaš frke.baš sam čitala u razvojnoj psihologiji o tome nedavno.mišljenje se do 7 godine "pounutruje".on do tada govorom prati sve što radi,misli,planira i sl. odnosno govor mu je sredstvo za autoregulaciju ponašanja,ima ulogu planiranja i zato "misle na glas" i sl.
    lasica, hvala! Ima smisla i baš zanimljivo pojašnjenje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I moja prica al sapce, tu uglavnom radi kad sam ja zauzeta i pri tom obicno hoda i "pucka" neku igrackicu. Inace stalo "pucka" kako ona kaze, onako pljesce od dragosti, al to radi stalno jos od svoje 1,5 godine. I ja sam se u poljednje vrijeme pocela zabrinjavati i jos vise to primjecivati. Nekad mi kaze kad prica da nesto zamislja, cak mi i kaze sta zamislja, al nece da ja cujem sadrzaj price.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nađa je zadnjih dana počela da peva, ono što je pre pričala dok se igra, sad peva Nekad čak uspe i da rimuje, ali najčešće zvuči kao nabrajalica: sad ću da ti obrišem guzu (lutki) lalalalala, mama rekla dođi da ručaš, nađa rekla neću, lalalalalala....
    Sad smo mirni jer nećemo morati da brinemo gde da stavimo klavir ili kako da skupimo pare za violinu, naime očajno falšira.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja I. ima 2 godine pa nema šanse da je ugasim. Ponekad stvarno poželim malo tišine, ali ne...brbljanje i brbljanje do unedogled! Tako da me već strah kakva će tek biti sa 4 godine

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

moj sin je jaaako povucen i zatvoren i dosta se tesko uklapa sa drugom djecom. a i sa odraslima jako tesko prica.
    ima 3.5 god pa se nadam da je to samo neka faza sramezljivosti.
    on je poceo pricati jako rano i ima jako bogat rijecnik, a sam sa sobom prica konstantno. cak niti samnom cesto ne zeli razgovarati, pogotovo kad ga nesto pitam (nije uvijek tako bilo). ja cesto imam griznju savjesti i tuzna sam zbog toga, a ne znam u cemu grijesim. to me dosta brine.

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moj priča dok se igra, onda glumi sve likove i daje njihove odgovore. Ili dok igra nogomet, onda glumi komentatora.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj ponavlja tiho rečenicu koju meni izgovori, kao da je sam sebi želi poonvit kako bi je upamtio.
    Znate, ja ga pitam, on mi normalno odgovori, zatim sebi ponovi šapćući to isto. To stvarno nisam dosad čula

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Preslatko, Makita, već je razvio svoju tehniku pamćenja
    Meni moj u igri govori što ja trebam reći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •