Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Osip...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Osip...

Danas sam na Janku primjetila cudan osip. Izgleda kao da je od koprive, ali nije.
    Ima ga naprijed na trbuhu i iza na ledjima i malo sa strane, bocno. Ne znam sto bi to moglo biti. Nema temperaturu, proljev ni nikakve simptome bolesti...
    Sto bi to moglo biti? Mozda alergija kakva?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam na Janku primjetila cudan osip. Izgleda kao da je od koprive, ali nije.
    Ima ga naprijed na trbuhu i iza na ledjima i malo sa strane, bocno. Ne znam sto bi to moglo biti. Nema temperaturu, proljev ni nikakve simptome bolesti...
    Sto bi to moglo biti? Mozda alergija kakva?
    Tako kod MM - a izgleda alergijska reakcija na neku hranu. Plikovi kao da bi s koprivama potegnuo.
    Par puta je završio i na hitnoj na injekcijama radi toga.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A ovo su kao sitni sitni pristici, jedan na drugom, na jednom djelu ih je tolio da se sve spojilo, nako grubo pod prstima.
    Mene to bas podsjeca kao da je koprivom opeceno. Uf, samo nam jos i alergija treba...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ako je kao koprivnjača onda je alergijska reakcija na neku hranu
    nama se povukla i dr nije davala sirup protiv alergije, ali kako joj se ponovilo još dva puta, taj drugi i treći put je pila sirup po par dana
    još nismo bili na nikakvom testiranju, ali ići ćemo ako se ponovo javi

bilo bi dobro da dr pogleda ako sutra bude još tog osipa

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ako su sitni sitni crveni prištići može biti samo osip od vrućine i znoja, treba tuširati samo s vodom par puta na dan dok
    se ne povuče, a onda obavezno svaku večer

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    A ovo su kao sitni sitni pristici, jedan na drugom, na jednom djelu ih je tolio da se sve spojilo, nako grubo pod prstima.
    Mene to bas podsjeca kao da je koprivom opeceno. Uf, samo nam jos i alergija treba...

Evo, i mojoj maloj se identicno pojavilo, isto na trbuhu i sa strane. Ledja cista. Onak sitne male crvene tockce, jako blizu jedna drugoj, pa se na nekim djelovima onako spoji u veliku fleku. Reagira na toplu vodu kad se kupamo, postane cvenije. Mislim da ju ne svrbi, inace je ave ok, zdrava, vesela, ima apetit... Grubo je na dodir.
    Inace joj se pojavio blagi AD na rukama i licu prije 2 mj, bili kod dr. Pavicica i mazanjem Bioderm Atoderm PP sve proslo u doslovce 2 dana.
    Ovo je slicno, iako mi se ne cini onako suho kako su ruke (laktovi i vanjski dio) bili. Isto mazem Atodermom, no ne prolazi- isto je ili cak i malo gore . Zvala sam opet dr. i rekao mi je da je na trupu obicno od znoja, i neka mazem i dalje. No, nisam primjetila neko pojacano znojenje, hladnije je nego u 4. mj., a i najmanje se znoji po trbuhu. Uostalom, ljetna je beba i dosad nikad nije bilo problema I'd znojenja, a znojila se u zadnjih 10 mj. naravno.
    Inace dojimo i dohrana - voce, povrce i meso pazljivog porijekla i sve prema tablici dobi.
    Od cega joj bi to moglo biti? Nismo mijenjali deterdjent, nisam nista novo jela niti njoj davala i bas me to brine jer nimalo ne prolazi. Samo taj trbuh i prsa, sve ostalo cisto cisto. I pelensko podrucje, i ove ruke gdje je bilo suho i crveno.
    Posljednje uređivanje od Isabel : 21.05.2010. at 20:26

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

moj gabriel je imao takav osip za koji smo na vrijeme skuzili da je cedevita kriva...al sam se u prvi mah isprepadala jer je izgledao uzasno

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nama je prosao nakon 7 dana, kao da nije nikad ni bio. Mislim da je prosao sam od sebe, iako sam mazala Biodermom, mislim da nije imala utjecaja. Mozda ke stvarno bilo neko cudnjikavo ciscenje koze.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mojoj se isto pojavi otprilike jednom godišnje, ne znam točno od čega ali nekako mi se čini da joj dođe kad prvi put u sezoni pojede grožđe. Bude sitno po cijelom tijelu, ali nema većih problema osim toga. Nakon toga jede grožđe cijelo ljeto i ne dobiva dalje osip. Tako da nisam sasvim sigurna.
    U svakom slučaju, to ne izgleda kao nešto ozbiljno, ne natiče niti se guši, čak ne primjećujem da je svrbi, i do sad nismo čak ni išli doktoru za to, niti smo ičim mazali.
    Najbolje da pratiš hoće li se pojačati ili možda proći samo od sebe. Eventualno nazovi doktora i opiši kako izgleda.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

takav osip je od znoja...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kako tretirati osip od znoja?
    Moja mala(18m)dobila je osip s jedne strane stomacica najpre.Sutradan oko vrata,ali sa zadnje strane...
    Cese se.
    U apoteci su mi rekli ako je od vrucine najpre probati mazati nekom kremom koja zasusuje(sa cinkom).
    Od nekih mama cujem da talkiranje pomaze(nikada nismo koristili niti imamo talk).
    Ili ne mazati nicim?
    Vidim da se pomalo siri i napred,sad lici na ogrlicu

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo i kod nas osip cudan i ruzan.prije dva dana na ruci primjetila par malih pristica na hrpi,hrapavo na dodir.sutradan izbilo na pregibu iza noge isto tako ali crveno i onak malo veca povrsina,ovo na ruci se isto zacrvenilo pa se prosirilo po cijeloj ruci,malo po ledima iznad pelene i po drugoj nozi.pristici su crveni .bili kod doce i kaze alergija dobili rinolan i synopen.ja nemam filing da se to smanjuje.inace pregledala ga je iz daljine i uopce nije rekla koliko bi to sve skupa moglo trajati.on je ok,igra se nema proljev jedino slabije jede ali vec duze vrijeme(zato cici ko lud).jel trebam panicariti ici negdje na bolnicu il pricekat jos koji dan.inace smo preboljeli kozice,pa poslije toga dobili soor,i sad ovo...luda sam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •