Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: lonac za krewmsnite

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2010
    Postovi
    11

    Početno lonac za krewmsnite

    Dakle ovo mi je prvi post!
    Mozete li mi pomoci?
    Htjela bih napraviti kremsnite a ne znam gdje kupiti onaj lonac sa duplim dnom. Da li mi je uopce potreban? kako ih vi kuhate?

  2. #2
    MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    Twin Peaks
    Postovi
    2,066

    Početno

    Ma ne treba ti.
    6 jaja, litra mlijeka, litra vode, gustin i šećer, može i vanilin. I to je to
    Ne znam koliko točno šećera. Na poslu sam.

    Kuhati litru mlijeka i 1/2 l vode.
    Zamutiti bjelanjce.
    Pjenjačom zamješati žutanjke, šećer, gustin i 1/2 l vode. Umješati u mlijeko kad zakuha i mješati dok se ne dobije gusta masa. Ubaciti i snijeg od bjelanjaca i mješati još 1-2 min.
    Preliješ preko petit keksa i eto ti kremšnita.
    Možeš još na vrh nabaciti malo šlaga i preliti čokoladom. Meni je to previše za prosječan kolač pa ne radim tako.

  3. #3
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Iskreno nisam nikad čula da bi tako nešto postojalo.
    Kuhaš ih u najnormalnijem loncu koji ti odgovara prema veličini.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 10.05.2010. at 11:23

  4. #4
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    KREM[NITE

    1,5 l mlijeka
    6 `umanjaka
    6 `lica {e}era
    3-4 vanilin-{e}era
    6 `lica bra{na
    6 `lica gustina
    Za snijeg:
    6 bjelanjaka
    4 `lice {e}era

    Od mlijeka uzeti 2 dl, a ostalo staviti da zakipi (u velikom loncu - ne mora biti s dvostrukim dnom).
    Izmije{ati `umanjke sa {e}erom i vanilin-{e}erom, u to dodati bra{no, gustin i 2 dl mlijeka. Dobro izmije{ati (mikserom).
    Kad mlijeko prokuha treba ga skinuti s vatre, polako uz mije{anje uliti smjesu, dobro promije{ati i staviti na vatru da se kuha desetak minuta uz mije{anje. Kad je gotovo, treba skinuti s vatre u umije{ati snjijeg od bjelanjaka.

    Za podlogu mogu poslu`iti pi{kote ili lisnato tijesto.

    Potrebna je kutija pi{kota. Svaka se umo~i u hladno mlijeko, poslo`e se u tepsiju, a preko njih se prelije vru}a krema. Kad se krema ohladi, na vrh se stavi istu~eno slatko vrnje (2 dl).

    Za podlogu od lisnatog tijesta potreban je 1 komad lisnatog tijesta (Ledo pakira po dva komada u paket), koji treba otopiti (2-3 sata ranije), razrezati na dva dijela, svaki posebno izvaljati na {irinu ne{to ve}u od tepsije i ispe}i na obrnutoj strani tepsije. Jedna kora se stavi u tepsiju, prelije se vru}om kremom i gore se odmah stavi druga kora. Treba ostaviti kola~ da se ohladi, kore }e omek{ati i lako }e se rezati.

  5. #5
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Ja imam takav lonac. Kupila sam ga... valjda u Mercatoru, i nisam ga nikad upotrijebila, koliko se sjećam
    ALi ovdje ima super recdepata

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2010
    Postovi
    11

    Početno

    baka mi je imala takav lonac pa sam mislila da se samo tako rade kremsnite, to je onaj u koji ide voda izmedju dva djela tako da ne moze zagorit
    znaci vi kuhate u obicnom i nikad vam se ne primi? ja i kad puding radim mi se primi tako da me sve strah probat u obicnom loncu posto se ipak brasno mora vise kuhati
    hvala pogledat cu u mercatoru, makar mislim da sam vec trazila tamo

  7. #7

    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Postovi
    849

    Početno

    moram priznati da mi se nikad nije ništa uhvatilo, osim riže ako sam zaboravila da je uopće kuham
    Ja brzo miješam ili miksam direktno na štednjaku, na laganoj vatri, samo par minuta da prokuha...

  8. #8
    AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Sesv. Kraljevec
    Postovi
    2,199

    Početno

    Lagana varta ili pak ako si sklona da ti nešto zagoti u jedan lonac stavi vode, u drugu plići i uži u njega da voda pokriva vanjske stjenka ovog manjeg.
    Ali ne bi ti trebalo ništa zagoriti ako kuhaš polako i na laganoj varti. I prije nego sipaš smjesu u mlijeko/vodu, ona mora zakipiti.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •