-
lonac za krewmsnite
Dakle ovo mi je prvi post!
Mozete li mi pomoci?
Htjela bih napraviti kremsnite a ne znam gdje kupiti onaj lonac sa duplim dnom. Da li mi je uopce potreban? kako ih vi kuhate?
-
Ma ne treba ti.
6 jaja, litra mlijeka, litra vode, gustin i šećer, može i vanilin. I to je to
Ne znam koliko točno šećera. Na poslu sam.
Kuhati litru mlijeka i 1/2 l vode.
Zamutiti bjelanjce.
Pjenjačom zamješati žutanjke, šećer, gustin i 1/2 l vode. Umješati u mlijeko kad zakuha i mješati dok se ne dobije gusta masa. Ubaciti i snijeg od bjelanjaca i mješati još 1-2 min.
Preliješ preko petit keksa i eto ti kremšnita.
Možeš još na vrh nabaciti malo šlaga i preliti čokoladom. Meni je to previše za prosječan kolač pa ne radim tako.
-
Iskreno nisam nikad čula da bi tako nešto postojalo. 
Kuhaš ih u najnormalnijem loncu koji ti odgovara prema veličini.
Posljednje uređivanje od Anemona : 10.05.2010. at 11:23
-
KREM[NITE
1,5 l mlijeka
6 `umanjaka
6 `lica {e}era
3-4 vanilin-{e}era
6 `lica bra{na
6 `lica gustina
Za snijeg:
6 bjelanjaka
4 `lice {e}era
Od mlijeka uzeti 2 dl, a ostalo staviti da zakipi (u velikom loncu - ne mora biti s dvostrukim dnom).
Izmije{ati `umanjke sa {e}erom i vanilin-{e}erom, u to dodati bra{no, gustin i 2 dl mlijeka. Dobro izmije{ati (mikserom).
Kad mlijeko prokuha treba ga skinuti s vatre, polako uz mije{anje uliti smjesu, dobro promije{ati i staviti na vatru da se kuha desetak minuta uz mije{anje. Kad je gotovo, treba skinuti s vatre u umije{ati snjijeg od bjelanjaka.
Za podlogu mogu poslu`iti pi{kote ili lisnato tijesto.
Potrebna je kutija pi{kota. Svaka se umo~i u hladno mlijeko, poslo`e se u tepsiju, a preko njih se prelije vru}a krema. Kad se krema ohladi, na vrh se stavi istu~eno slatko vrnje (2 dl).
Za podlogu od lisnatog tijesta potreban je 1 komad lisnatog tijesta (Ledo pakira po dva komada u paket), koji treba otopiti (2-3 sata ranije), razrezati na dva dijela, svaki posebno izvaljati na {irinu ne{to ve}u od tepsije i ispe}i na obrnutoj strani tepsije. Jedna kora se stavi u tepsiju, prelije se vru}om kremom i gore se odmah stavi druga kora. Treba ostaviti kola~ da se ohladi, kore }e omek{ati i lako }e se rezati.
-
-
baka mi je imala takav lonac pa sam mislila da se samo tako rade kremsnite, to je onaj u koji ide voda izmedju dva djela tako da ne moze zagorit
znaci vi kuhate u obicnom i nikad vam se ne primi? ja i kad puding radim mi se primi tako da me sve strah probat u obicnom loncu posto se ipak brasno mora vise kuhati
hvala pogledat cu u mercatoru, makar mislim da sam vec trazila tamo
-
moram priznati da mi se nikad nije ništa uhvatilo, osim riže ako sam zaboravila da je uopće kuham 
Ja brzo miješam ili miksam direktno na štednjaku, na laganoj vatri, samo par minuta da prokuha...
-
Lagana varta ili pak ako si sklona da ti nešto zagoti u jedan lonac stavi vode, u drugu plići i uži u njega da voda pokriva vanjske stjenka ovog manjeg.
Ali ne bi ti trebalo ništa zagoriti ako kuhaš polako i na laganoj varti. I prije nego sipaš smjesu u mlijeko/vodu, ona mora zakipiti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma