Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Help...mislim da je tlak. ali nisam sigurna...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Help...mislim da je tlak. ali nisam sigurna...

Maloprije sam pospremala sobu i odjednom mi se počelo čudno magliti pred očima. Morala sam stati, leći i zažmiriti, ali evo, magljenje je prestalo, ali mi je strašan pritisak u glavi, vrti mi se i počinje me boliti glava. Bojim se ustati i kao da mi fali zraka. Sada sam na brzaka pojela nešto slano, ali i dalje se naravno ne osjećam dobro i baš me malo frka...
    Je li to tlak? Kak da ga dignem? Crnu kavu sam već popila i ne bih više zbog bebe. Imam kupinovo vino ali već je dugo u frižideru i bojim se da je pokvareno, nije više onak crveno, malo je promjenilo boju pa se to bojim piti...
    Samo sam s Ivom doma....
    Please, neki recept za podizanje tlaka, jer ne znam kaj bi uopće drugo bilo.

Btw, jučer je tlakomjer pokazivao 86/48, danas nikako neće izmjeriti tlak, čini mi se da je baterija slaba...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Piješ li dosta tekućine, puno tekućine i slano, to je što meni pomaže.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

unos tekucine doprinosi povisenju tlaka. zato se cesto savjetuju slane stvari da bi se povecao unos tekucine. juha ti je isto rjesenje.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

voda voda i voda
    danas je težak dan i ako i inače imaš niski tlak uopće nije čudno da ti se magli

voda, voda, voda, jesam to već rekla?

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Draga ana, ja sam ovako vec dva dana, isto nizak tlak, ovo vrijeme nam bas i ne ide u prilog.
    Pij tekucine, probaj leci, noge na poviseno, mirovat, ako si sama s malenom, da ipak pozoves nekog, samo da bude s tobom, pa ako vidis da ti se ne bistri odi do lijecnika.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nemam koga pozvati. Muž je na poslu, ne može baš tak otići s posla.
    Ostale nemam koga, svi su ili predaleko ili na poslu ili imaju svoju djecu, a moje dijete još k tome ima koze pa se baš i nitko s djecom ne može družiti s nama.
    Sva sreća ona je dobra i nezahtjevna.
    Ništ, idem lokati za početak!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ali pazi da ne popiješ previše od jednom. popij recimo dec/dec i pol svakih pola sata. vidjet ćeš da će ti uskoro biti bolje

i nikad, ali baš nikad, nemoj dozvoliti da budeš žedna. moraš piti prije nego ožedniš

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, da bojim se da će mi sada ovako biti do sutra...Glava ne prolazi i sva sam slomljena...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, da bojim se da će mi sada ovako biti do sutra...Glava ne prolazi i sva sam slomljena...
    Meni netrudnoj kad mi padne tlak, obično sve to zajedno završi tek nakon posjete hitnoj.
    Ako na vrijeme prepoznam što se događa, uspijem ga podiči s tekučinom i nečim slanim.
    Kad dođe do glavobolje i stalne vrtoglavice, obično mi ne ide više na bolje.
    Ja bih ti savjetovala da ipak posjetiš dr. čim budeš u prilici.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ana.m a da si pozoveš makar dr. opće prakse da ti dođe
    koliko znam trebao bi svaki dr. u kućne posjete.
    Ili makar nazovi hitnu pa se posavjetuj s njima

I da mogu poslala bi ti ja malo svog, ja pak strepim od previsokog
    ko će na kraj s nama trudnicama

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni isto pomaže voda i slani obrok, ili neki čips, slani štapići i sl, ili u najgoroj varijanti pola žličice soli u vodu i popit polako, a probaj se jako hladnom vodom malo umivat po licu i vratu, posebno po vratu, meni pomogne jer se žile stisnu i automatski se tlak povećava pa bar glava popušta...a liječnika posjeti svakakooo...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ana.m kako je danas?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa Vidi poruku
    ana.m kako je danas?
    Jučer me pred večer počela boljeti glava, sve jače što je noć išla dalje, tako da nisam više mogla spavati, svako malo me budila glavobolja, pa sam oko pol 3 popila lupocet, ali još me boli glava. Evo MM je zamjenio bateriju u tlakomjeru, jučer je bio 85/54. Sad je kaaao malo skočio, 95/58. Koma...Uf, držim se nekako...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, neki dan sam kod dokotirce samo da bi dobila potvrdu da sam na bolovanju zbog Ive čekala 45 minuta. Ljudi oko mene bolesni, kašlju, kiđu, tko zna kakve boleštine imaju...I baš mi se ne da ići do nje, pogotovo kad još nju moram čekati. Koliko ću nju čekati ako je sestri trebalo toliko za potvrdu?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Radi ovako kako ti je putnica rekla, nemoj se nalit odjednom, jer ćeš trčeći na wc izbacit i vodu i korisne minerale.
    Osim slanog, umivanja hladnom vodom..., ja bih ti još preporučila da umjesto obične vode piješ mineralnu, jer obična voda samo projuri kroz organizam, dok se mineralna malo dulje zadrži, a i ne gubiš minerale prekomjernim znojenjem ili odlascima na wc.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Anemona, i što kad si otišla na hitnu... što oni mogu napraviti da podignu tlak, tablete nekakve ili...?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja inače i pijem mineralnu vodu, ta mi je najdraža....
    Ja sam jučer isto mislila čak pozvati hitnu jer sam se uplašila (da nisam trudna ne bih se prepala), a onda si mislim kaj oni da mi naprave, sigurno imaju hitnijih intervencija od mene...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nemoj tako razmišljat, trudnica kojoj može pozliti od niskog tlaka je isto tako hitna intervencija.
    Koliko je jako visoki tlak opasan za bebu, meni se ni preniski ne čini baš bezopasan.
    Posljednje uređivanje od Arijana : 14.05.2010. at 13:24

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa Vidi poruku
    Anemona, i što kad si otišla na hitnu... što oni mogu napraviti da podignu tlak, tablete nekakve ili...?
    Ne znam što mogu (smiju) napraviti trudnici, a meni netrudnoj su dali 2 injekcije - nešto protiv mučnine i vrtoglavice (nemam pojma kak se zove) i Apaurin za smirenje.
    Ja idem na hitnu ako mi je jako loše, a to znači vrtoglavica od koje ne možeš skoro niti disati. Ako ne pomože niti jedan položaj. Znači legneš ne popravlja se, sjedneš ne popravlja se,...
    Kad mi se totalno uspori govor i mogučnost razmišljanja.
    Uglavnom, kad imaš osjećaj kao da si u vakumu, jezik ti se plete, ne znaš izgovoriti kak se zoveš, da ne razmišljaš minutu o tome, ne možeš držati oči otvorene,...
    Onda je kod mene vrijeme za hitnu.

Što se tiče hitnih intervencija - ja sam mišljenja da je trudnica u lošem stanju uvijek hitna intervencija.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 14.05.2010. at 13:30

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa jel ti od toga bude vidno bolje i koliko brzo?
    Zar te Apaurin dodatno ne zamantra?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa jel ti od toga bude vidno bolje i koliko brzo?
    Zar te Apaurin dodatno ne zamantra?
    Od ove injekcije "protiv vrtoglavice" je praktički odmah bolje.
    A Apaurin dodatno omami, ali si onda sposoban leči i odmoriti, nakon toga je ok.
    Jer za vrijeme tog "napada niskog tlaka" ne mogu leči, onda mi je najlošije.
    A možda je ova famozna injekcija "protiv vrtoglavice i mučnine" C vitamin.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Daj odi doktoru.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ovo što si napisala je strašno nizak tlak. U svakom slučaju uredno jedi i pij i kad ti se to počne dešavati legni i noge obavezno na povišeno. Meni su čak savjetovali sagnuti glavu među noge, koliko to možeš od trbuha, ali svakako posavjetuj se s liječnikom. Ja sam niskotlakaš i znam koja je to koma, ali nikad mi nije bio baš toliko nizak, ber ne izmjeren.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ana kako je?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo me, tu sam...
    Bilo mi je tri dana onako, ni vrit ni mimo...
    Ali sada sam ok, puno se bolje osjećam, tlak mi se "unormalio".
    Ma on je inače nizak, a onda kad još padne bude grozno. I to uvijek kada bude oako angle pormjene vremena. Pad temperature, i mjenjanje na ružnije vrijeme me dotuče.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

uf, ana.m, te vrijednosti koje pišeš - to je baš nizak tlak!
    jel jedeš slanu hranu? ako ne-počni!
    i koliko vode popiješ kroz 24h? barem 2 litre bi trebala
    piješ li kavu? 1-2kave dnevno su OK, podići će tlak, a ne smetaju bebi

drži se i svakak pitaj gin. za savjet možeš li što još učiniti da ti bude bolje!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ako se dobro secam moja drugarica je pila sok od paradajza, em je slan, em ima (valjda) kalijuma ili tako neceg, i dobar je za nizak pritisak. I limunadu, i slanu supu, kad je tako obori.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kažu da je sok od naranče dobar za niski tlak....ja sam isto niskotlakaš, meni najviše pomaže pršut

odavno nisam imala nekih problema sa tlakom do prije par dana. isto maglenje pred očima nakon što ustanem i moram se uhvatit za nešto da ne ljosnem. meni su rekli da moj niski tlak može biti povezan sa lošim stanjem vratne kralježnice

uglavnom prije par godina, isto mi je tako na poslu došlo "loše". vrtoglavica užasna, hvatanje zraka, umor (samo nemam glavobolje)...ajde nekako sam otrpila taj dan i ujutro odem do svoje dr-kad mi je već bilo dosta bolje.
    mjeri ona meni tlak, i pita me "a kako si ti došla ovamo?
    a ja kažem "pa dovezla sam se autom".
    a kaže ona "ali tlak ti je 75/50!!!!"
    a ja se mislim a koliki mi je onda bija jučer???

uglavnom mala utjeha, kaže se da je niski tlak puno bezopasniji od visokog, iako ima ružnije simptome i da niskotlakaši žive duže

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

nisam anemona, ali mi se desilo par puta da sam zbog niskog tlaka završila na hitnoj, od toga jednom kao trudnica. ja nisam dobila nikakve injekcije ni jednom, meni su samo pustili 2 flaše infuzije (ne znam kojeg sadržaja) i bilo mi je bolje. ne do kraja, ali mi je vrtoglavica prestala, a to mi je najgori dio cijele priče...

isto ko i ostale cure trudim se piti što više tekućine (to mi je najteži dio jer nikad, ali nikad, pa ni onda nisam žedna) i jedem jako puno slanog ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •