Za dva dana Beča ja bih ovako napravila (naravno, ovisi o vremenskoj prognozi): ravno s autoceste bih otišla u Schonbrunn (ako je hladno, puše, onda je u parku, na toj vjetrometini jako ružno; u dvorac ne bih ulazila jer sam ga već vidjela, djeca su isto posjetila jedan kraljevski dvorac i ne bi im bilo zanimljivo...sve je to slično), prošetala parkom, eventualno posjetila ZOO. Nakon toga bih otišla prijaviti se u hotel, mali odmor, osvježenje, presvlačenje već što treba i onda krenula pješice prema gradu. Već će biti poslijepodne, bliži se noć, svjetla se pale...Na karti izgleda blizu, ali imate vi dosta za hodati od hotela do glavnog sajma ....Niz Praterstrasse, Schwedenbrucke, Franz Josefs Kai, Rotenturmstrasse, (nisam sigurna je l to najbolje ruta, ali meni se sviđa jer bude okićena). Stephansplatz-Graben-Kohlmarkt-Hofburg-tu dalje preko parka ili nekom cestom do - Rathausplatz. (Tu je već pao mrak i najveći sajam je ispred vas ) Vratila bih se preko ulice Freyung (tamo je isto sajam)- Stephansplatz. Tu bih sjela na U-bahn jer bi nam već bilo dosta hodanja i otišla do hotela.
Ujutro bih opet šetala gradom ili otišla u neki muzej.
Jedne godine smo mi bili u samom centru i parking smo našli ispod prozora hotelčića (ulica do Stephansplatza) i parking se nije plaćao od petka večeri do nedjelje, ne znam kako je sada...