Ne znam da li si se već izdajala ili će ti to biti prvi put, ali u svakom slučaju je dobra ideja početi sa izdajanjem dan ranije, kao što ti je i Nataša napisala. Tako imaš više vremena na raspolaganju i biti ćeš opuštenija što je jaaako važno
Mlijeko na 0-4 stupnja može zaista stajati osam dana, tako da ga je radi očuvanja svojstava bolje čuvati u frižideru nego zamrzavati, samo provjeri kolika ti je temperatura u frižideru.
Na temp.do 15 stupnjeva može trajati 24 sata, tako da si u svakom slučaju sigurna
Mnoge žene se ne uspijevaju lako izdojiti, iako mlijeka pouzdano ima u dojkama. Najvažniji razlog za to je što beba sisanjem aktivira stvaranje hormona koji olakšavaju otpuštanje mlijeka (refleks otpuštanju mlijeka), a to je teško simulirati izdajalicom.
Ukoliko ti se to desi možeš probati izdajati jednu dojku dok beba doji na drugoj.
Lijepi tekst o izdajanju možeš pročitati ovdje