Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Hrvatsko primorje-potreban savjet gdje ići

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Hrvatsko primorje-potreban savjet gdje ići

Pošto se maj opasno približio drugoj polovini, a ja još nemam ideju gdje ići ove godine, trebam savjet.
    Prošle godine smo muž kćer i ja išli u Sutivan na Braču, i bilo nam je zaista lijepo, ali bi voljela ove godine možda ipak negdje drugo.
    Ono što je nama problem su plaže:
    Ne idemo na javne plaže, već uglavnom tražimo mjesta gdje možemo biti sami nas troje.
    U sutivanu ima tih malih razuđenih plažica, koje nisu stijene, već prave šljunčane plaže na koje stanu dva peškira i nema mjesta za treći.
    Vjerujem da ima još takvih mjesta, samo ja neznam gdje su
    Neko mi je rekao da u Malom Lošinju ima takvih plaža puno, ali koliko ja znam Lošinj je prilično posjećena destinacija, pa mi se ne uklapa to dvoje? Ili griješim.?
    Uglavnom, sve sugestije su više nego dobro došle, što prije jer bi smo trebali rezervirati apartman već sad.
    Hvala unaprijed!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pag, svakako

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pag, gdje? Koje od mjesta?
    Evo me već surfam po stranicama gdje se nudi smještaj u Pagu, pa bi mi pomoć dobro došla

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja poznajem sjeverni kraj, izmedju luna i novalje imas milion malih i usamljenih uvalica

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cres?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Trenutno pregledam ponudu na LUn-u, i iskreno već sam se umorila
    svi apartmani izgledaju isto.
    Sutra idem u pretragu na Cresu.
    Hvala za savjete, tema (i ja) i dalje otvorena i za druge sugestije

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Pag, južni dio?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Lanche, smijem se prikrpiti ovoj temi, da ne otvaram novu?
    Trebala bih par prijedloga za plaže koje su pogodne za malu djecu, znači da je plitko, toplo, čisto, kakvo igralište u blizini, lunapark... Do sada smo išli u Lopar ali zaželjeli smo se promjene.
    Ako imate dobrih iskustava, bilo obala ili otoci, molim napišite. Vjerujem da će mnogima biti od koristi.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi smo bili prosle godine u Sutivanu na Bracu. Plaze su fine, lijep prilaz vodi, ima dosta borove sume, more je malo hladnije (ali valjda je tako na svim otocima). Kulturno-zabavnog zivota nema bas, mozes prosetati uz more, pojesti sladoled, ima par finih restorana...
    Nemaju bas neki sadrzaj za djecu, to je problem (svega jedan parkic mali u samom centru) ali se u blizini nalazi park prirode (ja licno nisam isla jer ne volim ni pomisao na zivotinje koje su u ogradi) za koji kazu da je lijep.
    http://www.otok-brac.info/park_sutivan/index.htm
    I jos nesto, zbog karakteristika plaza, ima jako puno nudista, neznam koliko ti je to problem. Na javnoj plazi ih nema.
    Plaze su sa oblucima Kad skontam kako postavim sliku, okacim da vidis.

Meni rekose da Pag nije pogodan za dijete jer nema nimalo hlada, a u Lunu su navodno samo stjenovite plaze neprakticne za dijete...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u samom mjestu lun, ali od luna prema novalji ima milion vala, i pjescanih i kamenih i stjenovitih, ima i hlada koliko hoces. mi se kupamo u vali koja se zove Mulobedanj, jedno dva km od luna: pet kuća, restoran, hlad, pijesak - sve nase potrebe su zadovojene . Sa strane ima jos brdo umamjenijih plazica. Ali ovo je bas za dusu odmoriti, cisti mir...
    Posljednje uređivanje od Bubica : 14.05.2010. at 13:30

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

a Zaton?kako je tamo jel netko bio u bungalovima?skupo je ali jel se isplati?ima li negdje smješta ju blizini , povoljniji??

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Meni je Lumbarda bila kandidat za ovu godinu al se bojim višesatnog čekanja trajekta na suncu sa dječicom. Prijatelj mi je bacio bubu u uho za Silbu pa moram malo prosurfati.
    Lanche pobaj vidjeti za Pašman. Prijatelji mi tamo godinama ljetuju i po njihovim pričama moglo bi to biti nešto za vas.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Odlučili smo se za Pag, Jakišnica... Hvala svima koji su pomogli

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je Lumbarda bila kandidat za ovu godinu al se bojim višesatnog čekanja trajekta na suncu sa dječicom. Prijatelj mi je bacio bubu u uho za Silbu pa moram malo prosurfati.
    Lanche pobaj vidjeti za Pašman. Prijatelji mi tamo godinama ljetuju i po njihovim pričama moglo bi to biti nešto za vas.
    nema čekanja trajekta ako ideš na onaj s Pelješca. mi smo bili prošle godine i idemo opet. Do stona nam je trebalo 3,5 sata (OK, muž je brzo vozio po autocesti, i nije bilo gužve) i onda još oko sat vremena (možda malo više) po Pelješcu.

Samo, tamo plaže nemaju hlada (nama on niti ne treba jer mi odlazimo s plaže u 11 i vraćamo se iza 5)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Do stona nam je trebalo 3,5 sata (OK, muž je brzo vozio po autocesti, i nije bilo gužve) i onda još oko sat vremena (možda malo više) po Pelješcu.
    Do Stona... ODAKLE... vam je trebalo 3,5 sata?!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iz Zagreba. Kad smo se vraćali, nismo stigli tako brzo. E fakat- možda ipak 4,5 sata- znam da je nešto na pola, ali ovo 3,5 je stvarno premalo. Uglavnom do dolje smo dojurili po praznoj autocesti, i još onaj komad do Stona. Onda duga klopa i laganini do Orebića.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Elinor, moja mama vec par godina ide na Silbu i odusevljena je jedne godine je vodila klince od svoje sestricne (malo su veci bili od tovjih klinaca mislim da je malac tad imo 5) i tim aspektom za djecu je bila prezadovoljna. Mi smo planirali ove godine na Silbu ali nam se sve zakompliciralo pa necem moci 2x na more kako smo planirali i idemo krajem 8og prvi put natrah na vis u komizu od kako se L rodila.
    Ja obozavam pasman to je otok mog djetinstva i studnetskih dana nisam bila vise od 10 godina i nemam pojam kako je sad po pitanju smejstaja. Prosle godine sam surfala za smejstaj i nasla masu dobrih stvari na Silbi ....mozda odemo slijedece ljeto
    Posljednje uređivanje od MoMo : 18.05.2010. at 11:27

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Do Stona... ODAKLE... vam je trebalo 3,5 sata?!

Pa nama je trebala cijela noć da od Čk dođemo do Ploča na trajekt za Pelješac, a kamoli do Stona. Natrag smo išli preko Stona i duuug je to put bio.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš oko 480 km autoceste i nekih 50 km obične do Stona- za to ti ne treba cijela noć- OK ja sam pretjerala sa onih 3,5 sata, ali do sStona nam sigurno nije trebalo više od 4,5 sati

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa Vidi poruku
    a KAJ SE TIČE lUMBARDE , SAMO SE TREBA SJETITI SIMBOLIČKE PLAŽE ZVANE pRŽINA, DOSLOVNO POLA GRMA VELIČINE 50X80X120 NA CIJELOJ PLAŽI. Mi bili u 6. mjesecu prošle godine na Pašmanu, sam odlazak bio malo predugačak, a vrijeme nije bilo baš najbolje.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, išla sam gledati na kartu

Zagreb-Ravča (to je zadnji izlaz autoceste) - 455 km (ako voziš 150 km7h po praznoj cesti, 3 sata)
    Ravča - Stona- 80 km obične ceste (to valjda odvoziš za 1,5 sat)

Najgori dio je cesta po Pelješcu koja je prilično zavojita.

I mi se baš ne kupamo na Pržini. Lubarda ne znači samo ta plaža-ona ima puno drugih stvari. Uz to, mi gdje god da idemo nismo na plaži između 11 i 5 popodne, tako da nam šuma odnosno hlad ne znači baš puno

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mljet, Korčula, Pelješac i Vis su predivni

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    imaš oko 480 km autoceste i nekih 50 km obične do Stona- za to ti ne treba cijela noć- OK ja sam pretjerala sa onih 3,5 sata, ali do sStona nam sigurno nije trebalo više od 4,5 sati

A ne MM je avanturista (čitaj profi šofer koji je svaki dan na autocesti) , mi smo morali običnom cestom jer je tako zanimljivije.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok nijre bilo autoceste, ja sam do Korčule putovala dva dana- spavala bi u Splitu. Zato mi ovo sada izgleda milina

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

MoMo, super informacije!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kasiopeja prvotno napisa Vidi poruku
    Cres?
    I ja bih rekla Cres, ali samo ako imaš nekoga s barkom. Inače - slabo... NIje baš dostupno pješice i nije pogodno za djecu.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih rekla Cres, ali samo ako imaš nekoga s barkom. Inače - slabo... NIje baš dostupno pješice i nije pogodno za djecu.
    Meni je Cres divan za djecu, mi smo ljetovali na Losinju a onda slucajno otkrili Cres i zaljubili se. Uvijek smo bas u gradu Cresu koji ima prekrasnu, duugacku plazu za klince sa hladom ni dva metra od mora, a cijeli otok Cres ima puno malih mjestasca i uvala koje mi svake godine pomalo istrazujemo..
    Cres nije bucan, i guzvovit kao npr Losinj, a ima sve.
    Nama iz Zg do grada Cresa treba oko 4,5 sata, sa stajanjem, odmorom u Fuzinama, cekanjem i voznjom trajektom..
    i ove godine , iako trudna i dvoje malih, namjeravam bas na Cres jer mi je sve blizu i pogodno..

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vis mi je visoko na listi mjesta koja moram vidjeti, ali tek kad nabavimo bolje vozilo.
    Sada ne bih baš predaleko, iako nam nije mrsko niti prespavati negdje, recimo u Rastokama, malo razgledati usput...
    A s vremenom je uvijek riskantno. Mi smo dvije godine zaredom uboli super vrijeme početkom rujna.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo dobar link za pretraživanje plaža po mjestima, možda kome pomogne: http://www.crobeaches.com/hr/

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prije 3 godine bili smo na Cresu i mogu potvrditi ovo što pise Kasiopeja, malen gradić, nema buke, naš apartman bio je u samom centru, u kamenoj kući, 3 m od rive. Do plaže smo imali 10 minuta laganog hoda, šljunčana plaža, vrlo pristupačna za djecu. Išli smo okolo po Cresu, čak i jedan dan na Lošinj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •