Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Ragade i smeđi izbljuvak

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Ragade i smeđi izbljuvak

Razmišljala sam da li ovo staviti ovdje ili na "Zdravlje djece"......

Marko sada ima skoro 6 mjeseci, isključivo dojimo, do sada nismo imali većih problema.
    Jutros smo se probudili, ja s bolovima u bradavici i ranicom, a on s bljuckanjem nečeg tamno smeđeg, što me dobro uspaničarilo, tako da mi je trebalo jedno 15 minuta da skužim da bi taj smeđi izbljuvak mogao imati veze s mojom ranicom.
    Spavamo skupa i on noću često papa, pa tko zna koliko je krvi povukao...

Cure, help! Šta napraviti? Nastaviti dojiti na jednoj cici, a drugu izdajati?
    Otići doktoru radi tog smeđeg bljuckanja? Ili šta?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mamasita sori zbog nepromptnog odgovora.
    Nemoj prestati dojiti na strani na kojoj je raniaca, i njegovo bljuckanje se vjerojatno moze s tim povezati , i ukoliko je od toga, nece mu nista biti od malo tvoje krvi. Ukoliko se bljuckanje ponovi i dalje si zabrinuta, naravno, odes doktoru.
    Ali, ne trebas stediti "ranjenu" stranu. Samo, trebala bi utvrditi odakle u ovako "kasnom" dojenju ranica. Pretpostavlam da ste polozaj dosad svladali. Jel mozda "skliznuo" s dojke tijekom noci? Da nije kakav zubic? Gljivice?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Maja hvala na odgovoru.

Zubića još nemamo, gljivice nisu ako se to može zaključiti po njegovoj usnoj šupljini koja je čista, a i moja bradavica izgleda Ok,osim te male ranice koja se pojavila na mjestu na kojem mi se prije tri dana začepio kanalić, pa sam imala onu bjelu točkicu. Stavljala sam tople obloge, masirala i normalno dojila, kao i obično kad bi mi se dogodilo začepljenje kanalića, a dogodilo se već nekoliko puta. Samo što je do sada svaki put sve prošlo bez problema, a sada se napravila ta ranica.
    A što se bljuckanja tiće, Marko je inače beba bljuckalica, tako da me ne brine bljuckanje samo po sebi, već me zabrinula ta ružna tamno smeđa boja.
    Mi smo danas dojili na strani na kojoj je ranica ( iako je bolilo za poludit ), ali kad sam nakon dvadesetak sekundi skužila da krv doslovno šiklja, tako da je bilo svuda oko njegovih usta i po nosu, ipak sam ga prebacila na drugu stranu. Ne mogu vjerovati da iz tako male ranice može isteći toliko krvi!
    Kasnije kad se stvorila krastica, pokušala sam s onim silikonskim pokrivačima za bradavicu, ali on nije htio cicati preko toga.
    Onda sam se izdojila i dala mu jesti iz šalice, no ni s time baš nije bio oduševljen.
    Kako je ostao na jednoj cici, koja njemu nikako nje dovoljna (za čas je isprazni i traži još), maloprije sam mu ponudila izdojeno mljeko iz bočice, i to je popio bez frke, što me jako začudilo jer je uvijek odbijao bilo kakve boce, dude isl.
    Pojma nemam što da radim....... bojim se bočice, a pred nama je noć... a noću moj malac najviše jede....

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda da probas kada krene mlijeko prebaciti ga na ostecenu stranu - da ne nateze bas jako gladan tu stranu.
    Pazi je li rana zacjeljuje, da se nije zavukla neka infekcija.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Probala.....
    Popodne je ispraznio zdravu stranu prije nego što sam mu dala oštećenu, ali je nije ništa manje natezao i vukao.
    Ima li još kakvih znakova za prepoznavanje infekcije???

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh mamasita, drzim fige da noc prodje ok

probaj prije podoja bradavoicu 'umrtviti' kockicom leda,, onako malo da ju anesteziras, da ti bude lakse dojiti...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala zrinka, probat ću...........

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A može li se učiniti nešto da ranica brže zacijeli? I još jednom - kako prepoznati infekciju? Moja je bradavica pri dnu (tamo gdje je ranica) crvena i otečena - sad je već malo bolje, mažem purelanom i što više držim na zraku ali samo me zanima može li se zacjeljivanje još više ubrzati...

Inače ja sam ranicu pobrala od jastučića za dojenje - okrenuo mi se u grudnjaku i ljepilo mi je oderalo kožu :grrrrrr:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •