Šta s njim?
Tražih po forumu, al' ne nađoh.
Mislila sam se gdje da postavim temu, ovdje ili na 4 kuta ili čak na receptima... ali, računam, ovdje "ciljam", pa eto pitanja ovdje.

Naime, nismo neki fanovi pržene klope, i zadnje što sam pržila u dubokom ulju bilo je valjda prije deset godina. Prženo najčešće jedemo vani, a još češće ne jedemo.
Ali.
Prekjuče smo kupili lignje jer sam ja poželjela pojesti dotične, a i šmizla se prišljamčila. Naravno, pržene u ulju.
Pojele smo mi to u slast, ali ostade pola male šerpice ulja. Nije više iskoristljivo nizašta. Kud sad s njim :? Mislila se ja, mislila, i na kraju izlila u slivnik sa mnogo grižnje savjesti :/ Već sam vidjela neke sirote ptičice koje su oblijepljene tim istim uljem što miriše po lignjama...

I dalje me grize kako da se na pristojan i ekološki način takav kućni otpad zbrine? Bi li bilo ekološki savjesnije od mene da sam ulje sasula u kutijicu ili njime natopila papir pa ga frknula u kontejner?