Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Nepuna 2 mjeseca do 12 mjesečnog neprekinutog staža osiguranja

Datum pristupanja
    May 2010

Početno Nepuna 2 mjeseca do 12 mjesečnog neprekinutog staža osiguranja

Pozdrav svima!

Imam nekoliko pitanja, al ću na početku napisati par info o svom položaju:

- ugovor o radu na neodređeno 1.10.2009. (prije toga 3 mjeseca na burzi)
    - termin poroda 17.9.2010.
    - obaveznih 28 dana prije termina rodiljni dopust (10.8.2010.)
    - godišnji odmor, 25 dana: 5.7. - 9.8.2010.
    - bolovanje zbog komplikacija: 14.6. - 5.7.2010. (mogu ostvariti na temelju "starog staža" - 18 mjeseci u zadnje 2 godine)

Pitanja:

1. Mogu li s bolovanja zbog komplikacija na godišnji odmor ili moram na 45 radnih dana prije termina na rodiljni?

2. Jasno mi je da bih od 10.8. do 1.10. primala naknadu plaće 50% proračunske osnovice, no, s obzirom da s 1.10.2010. ispunjavam uvjete staža osiguranja u trajanju od 12 mjeseci (neprekidno) hoće li mi se naknada od 1.10. isplaćivati prema tom statusu? Znači, 100% od osnovice za naknadu plaće tijekom ostatka rodiljnog dopusta.

Ako je odgovor na 2. pitanje negativan:

3. Mogu li nakon 42 dana od poroda (obavezni rodiljni dopust) na neki način početi primati naknadu - 100% osnovice plaće s obzirom na staž?

Ako je odgovor na 3. pitanje negativan:

4. Mogu li nakon rodiljnog dopusta (6 mjeseci) otpočeti s roditeljskim dopustom prema novim uvjetima za naknadu plaće s obzirom na staž?

Unaprijed puno hvala na pomoći

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super si to isplanirala.
    moram te upozoriti na pravila ovog foruma gdje ne dopuštamo kršenje zakona kako u pitanjima tako i u odgovorima.

Također upozoravam te da bolovanje zbog komplikacija ne možeš planirati, jer ti ga otvara tvoj doktor - specijalist s osnove KOMPLIKACIJA, a ne planova.

1. Svako bolovanje se može prekinuti i ako prekid traje kraće od 30 dana do narednog bolovanja s istom dijagnozom, ovo naredno bolovanje smatra se nastavnim bolovanjem.

2. Neće. Ako ćeš imati prekid u korištenju prava, možeš tražiti reobračun naknade. U ovom tvojem slučaju, tvoja naknada će iznositi 1663 kune.

kad ćeš otvarati rodiljni dopust, raspitaj se da tražiš prov samo OBVEZNI rodiljni, pa ćeš ovaj drugi tražiti ponovo. U tom slučaju računaj da 1 mjesec prije rodiljnog moraš uložiti zahtjev. u tom slučaju bi se mogao uvažiti tvoj staž osiguranja.

4. bez obzira da li si uspjela ili nisi uključiti zahtjevani staž osiguranja, kod roditeljskog bi ti se trebao uvažiti.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Puno hvala na odgovoru.
    Ispričavam se ako sam prekršila pravila foruma jer mi to nije bila namjera.
    Nisam znala da je problem ako mi je specijalist predložio da zbog prirode posla i zdravstvenog stanja odem s početkom 7.mjeseca na čuvanu trudnoću.
    Hm,... Što se tiče dobrih planova, nisam baš sigurna koliko je dobro "isplanirano" kad mi fale ta dva mjeseca.
    Život je život.

Najveća je sreća što ćemo imati bebicu!!!

Još jednom se ispričavam i zahvaljujem na odgovoru,

Pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •