Taj šok način kuhanja je makrobitoički, meni je super za leću, i navodno da tako skuhana mahunarka manje napuhava (još se doda i kombu alga); ali slanutak se stvarno kuha sto godina u običnom loncu pa ga i ja kuham u ekspres, i obavezno ga namočim.

Ja sam od slanutka znala napraviti pire i pomiješati ga sa krumpir pireom (to mi je super uz npr neko jelo od kiselog zelja), a evo jedan recept za curry od slanutka (to je za velike)

CURRY OD SLANUTKA KRUMPIRA

Na malo ulja popržiti malu nasjeckanu glavicu luka. Dodati žličicu - ili više, prema ukusu, curry-ja, popržiti da malo potamni. Dodati krumpir - teško mi je reći koliko, možda 4 srednje velika krumpira, narezan na sitne kockice. Posebno zakuhati vodu. Krumpir preliti vrelom vodom tek toliko da ga pokrije. Dodati 250 gr kuhanog slanutka, sol, papar i pola šalice sojinog mlijeka. Kuhati na laganoj vatri dok krumpir ne omekša a umak se zgusne. Super paše sa couscousom.