Mi smo prije živjeli u garsonijeri u staroj i neodržavanoj kući, i dva i pol zida su nam bili vanjski pa smo stalno ratovali s gljivicama. Kad bi premazali s nekim fungicidnim sredstvom morali smo s klincima spavati kod bake i po dvije noći da se to pošteno izlufta, jer sve što djeluje je na bazi klora, a on je otrovan. Zato to ne bi prečesto radili, nego sam ta mjesta znala prebrisati alkoholom, on brzo ishlapi i zid bude brzo suh, jer ako ideš suhom krpom onda se samo spore rasprše po cijeloj prostoriji, a bilo čime što možeš staviti u vodu još jače navlažiš zid. Jedino što nakon tri dana moraš ponoviti postupak. I naravno, u stanu sam držala samo onu robu koju smo trenutno koristili, a sve ostalo je bilo kod bake koja živi u stanu s centralnim grijanjem.
Nego, primijetila sam da su mi se u šupi uplijesnivile jedne cipele od brušene kože. To su skroz nove koje je kolegica kupila svojoj maloj, pa su bile male i nije joj se dalo vraćati pa je dala meni. Moja mala će to moći nositi tek slijedeće zime. Kako da ja to očistim i zaštitim do tada? I može li se to uopće dobro očistiti, ne sviđa mi se ideja da djetetove noge budu u dodiru s plijesni.