Haj!
Evo , nakon drugog porodiljnog ( starije djete će sada 4 god. )ja počela raditi na novom mjestu, tj. volontirati-treba mi para-otišla. NAkon toga radila mjesec dana ujednoj firmi bez prijave i zaradila 2500 kuna- poslodavac rekao da me neće zadržati-da sam površna, izgledam neispavano, neizainteresirano i potpuno bez energije.
" tjedna nakon toga-drugo radno mjesto( meni osobno užas, ali od nečeg se mora živjeti)-radila, nisam se trudila biti nešto vesela i prpošna, vidjelo se na meni da sam u bedu i radim samo radi love, ( iscrpljena, zimski uvjeti, malu vozimu jedan vrtić, malog u drugi, muž ih sakuplja, ja se razbolila, klinci isto- ja naravno radila i bolesna, samo radi love). Nisam se tamo baš sa puno ljudi skompala, samo par njih, najbliže mom radnom mjestu.Razlog odlaska-nisam za taj posao-nisam se uklopila, snašla.
Treći posao sličan ovome prethodnome, ali puno bolji uvjeti, trudim se ,radim i - neće mi produljiti ugovor nakon 2 mjeseca-razlog jer se nisam snašla, informacije od drugih oko mene, i same voditeljice-ne uklapam se( da ne govorim da su svi u prosjeku 25 godina,a ja imam 36).
Sada opet tražiti novi posao sa dvoje male djece, biti nasmiješen, pokušat se opet "uklopiti".
prije prvog porodiljnog radila sam 3 godine na poslu di mi je bilo super, sličan ovim kasnijim poslovima, ali sam otišla na porodiljni, dala otkaz radi prelaska u struku, gdje se isto "nisam snašla", ( radila smjene do 22 navečer bila tek doma)-za mene previše i djetetu od 14 mjeseci tada.
SAda meni nije nešto jasno - možda mi netko zna odgovoriti-u čemu je fak...problem?
U meni ili u njima?Kakva sam jato?Plačem. Gubim samopouzdanje. Bojim se da ne padnem u neku depru, ili nešto,(možda već jesam), da nisam sposobna za raditi uopće više, od kada imam djecu.
Muž mi je na bolovanju jer čuva mlađe dijete do jeseni, nemamo više novaca za privatni vrtić.
Možda se meni ne da raditi ( a kome se da?)
Ali da su mi samo pustili da radim tako kako radim, volila bi to što radim.
Ima netko sa sličnim iskustvom?![]()