Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Ciste u trudnoći

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2010

Početno Ciste u trudnoći

Joj

Ako netko ima ikakvih iskustava s cistama molim da me savjetuje. U sedmom sam tjednu trudnoće i imam cistu na lijevom jajniku (8 cm). Moj ginekolog bi me najradije poslao na operaciju, ali meni to baš ne pada na pamet. Koji su rizici kod ne odlaska na operaciju i što će se dogoditi mom embriju ako odem? Što da radim??

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

i mene zanima......

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pored lijevog jajnika imam paraovarijsku cistu vec sigurno 5 godina. A na desnom jajniku sam pocetkom trudnoce imala vecu vodenu cistu. Nisam napravila nista. Pukla je sama negdje tijekom trudnoce.
    Mislim da ovisi kakav je unutarnji sastav ciste. Ako je vodena ili sl bezopasna (sto ti zelim da je) onda ce te mozda boliti kad maternica koja se siri dodje do nje...

A ako je bas neka sa sadrzajem unutra (zna navodno biti kose, kostanog tkiva itd) onda potrazi drugo misljenje
    Posljednje uređivanje od smedja : 31.05.2011. at 08:17

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Pored lijevog jajnika imam paraovarijsku cistu vec sigurno 5 godina. A na desnom jajniku sam pocetkom trudnoce imala vecu vodenu cistu. Nisam napravila nista. Pukla je sama negdje tijekom trudnoce.
    Mislim da ovisi kakav je unutarnji sastav ciste. Ako je vodena ili sl bezopasna (sto ti zelim da je) onda ce te mozda boliti kad maternica koja se siri dodje do nje...

A ako je bas neka sa sadrzajem unutra (zna navodno biti kose, kostanog tkiva itd) onda potrazi drugo misljenje
    Tek sad ovo vidim. Ali da svejedno napišem, možda nekome pomogne.

Gledano na UZVu dr.-i mogu samo sumnjati na vodenu cistu, ali ne mogu biti sigurni da to stvarno i je vodena cista. Jer je to sve slično. Tako su meni govorili 5 godina prije trudnoće da imam vodenu cistu...i na svakom pregledu sam imala "vodenu" cistu....i u trudnoći sam imala "vodenu cistu" i na kraju morala na operaciju (u 6.mj.trudnoće) zbog te vodene ciste, a kad su me otvorili vidjeli su da je to u biti tumor, a ne cista. Onda brzo biopsija-hvala Bogu-dobroćudni tumor i jajnik odmah van.

Inače, kod velikih vodenih cisti je najgore ako dođe do torzije (uvrnuća) i to može biti jako opasno i za majku i za dijete. Zato, ako doktor kaže da treba operacija, onda ona svakako treba. Možda se ni ne dogodi ništa, ali ako se slučajno dogodi da pukne ili dođe do torzije ciste, onda neće biti dobro!
    Inače-najveći stručnjak u Hr.po pitanju cisti u trudnoći je dr.Duić iz Merkura. On je mene operirao. Pa vam toplo preporučam da nazovete Merkur i naručite se kod njega!

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa Vidi poruku
    Tek sad ovo vidim. Ali da svejedno napišem, možda nekome pomogne.

Gledano na UZVu dr.-i mogu samo sumnjati na vodenu cistu, ali ne mogu biti sigurni da to stvarno i je vodena cista. Jer je to sve slično. Tako su meni govorili 5 godina prije trudnoće da imam vodenu cistu...i na svakom pregledu sam imala "vodenu" cistu....i u trudnoći sam imala "vodenu cistu" i na kraju morala na operaciju (u 6.mj.trudnoće) zbog te vodene ciste, a kad su me otvorili vidjeli su da je to u biti tumor, a ne cista. Onda brzo biopsija-hvala Bogu-dobroćudni tumor i jajnik odmah van.

Inače, kod velikih vodenih cisti je najgore ako dođe do torzije (uvrnuća) i to može biti jako opasno i za majku i za dijete. Zato, ako doktor kaže da treba operacija, onda ona svakako treba. Možda se ni ne dogodi ništa, ali ako se slučajno dogodi da pukne ili dođe do torzije ciste, onda neće biti dobro!
    Inače-najveći stručnjak u Hr.po pitanju cisti u trudnoći je dr.Duić iz Merkura. On je mene operirao. Pa vam toplo preporučam da nazovete Merkur i naručite se kod njega!
    podižem staru temu.
    cure, kako je prošlo s vašim cistama u trudnoći?
    @Ninči, u kojem tjednu je bila operacija?
    meni su u 27-om tj. rekli da je prekasno za bilo kakvu intervenciju- operaciju ili punkciju.
    cista koju sam imala i prije trudnoće (a isto kažu da je vodena) je u mjesec dana narasla s 10 na 17 cm.
    sad mi vode trudnoću u petrovoj. mirujem. osjećam se ko da imam tempiranu bombu...dogurala sam do 32og tjedna. još je dugo do kraja.
    bi li bilo bolje da sam otišla u merkur?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo ja imam cistu na lijevom jajniku i bila je već 4,5cm i doktor je rekao da ću morati na operaciju ako prijeđe 5cm!! Na sreću smanjila se na 2,5cm!! Tako da sad čekam da se porodim, a onda ćemo to sređivati!!!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

cure ima li još netko iskustva sa cistama u T ? ja u stvari nemam cistu na jajniku nego mi je jedan jajnik velik 9*7 cm u 7tt; malo me šokiralo kad sam vidjela na uzv odnos veličine jajnika i maternice i ploda ; dr mi je objasnio da je to onaj jajnik od kojeg krene O, da se može povući , puknuti ili izokrenuti ; ove veličine koje čitam su poprilično manje od mojih a do sljedećeg pregleda treba izdržati hladne glave ; na uzv izgleda "normalno" , bez nekog sadržaja i ne boli me ....inače nisam imala nikavih problema sa jajnicima, prirodna T
    kakva su vaša iskustva?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    cure ima li još netko iskustva sa cistama u T ? ja u stvari nemam cistu na jajniku nego mi je jedan jajnik velik 9*7 cm u 7tt; malo me šokiralo kad sam vidjela na uzv odnos veličine jajnika i maternice i ploda ; dr mi je objasnio da je to onaj jajnik od kojeg krene O, da se može povući , puknuti ili izokrenuti ; ove veličine koje čitam su poprilično manje od mojih a do sljedećeg pregleda treba izdržati hladne glave ; na uzv izgleda "normalno" , bez nekog sadržaja i ne boli me ....inače nisam imala nikavih problema sa jajnicima, prirodna T
    kakva su vaša iskustva?
    meni je u davnoj mladosti jedan jajnik bio veličine mandarine sa cistama (policističan), ali nisam imala problema nikakvih , niti sa zatrudnjivanjem, niti sa njihovim rastom, nakon prve trudnoće ciste su se povukle.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zaboravih napisati da su mi prije operacije markeri bili odlični.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

eto, ja imala cistu i to nekih 9 cm, markeri mi bili povišeni, bila na rubu živaca. onda je dr. odlučio punktirati a ne operirati negdje u 3. ili 4. mj trudnoće i od onda sve ok. porod prošao i sad imam prekrasnog bebača. stoga sve vi koje imate ciste ne paničarite previše i ne uništavajte si živce ko ja jer pretežno doktori znaju što rade. a internet i razne budalaštine koje tamo pišu toplo vam preporučam da zaobilazite.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

fadetoblack jesi li ti imala tu cistu i prije T ? one su različite od ovih koje nastaju prilikom oplodnje. ja sam bila na kontroli prije T i ginekološki uzv je bio uredan, a markeri u granicama. toplo se nadam da će do sljedećeg pregleda biti barem u povlačenju ...

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

ne znam jesam li ju imala prije trudnoće jer nisam baš voljela ići kod gin a u trudnoći rapidno je rasla. uglavnom kakva god cista bila ja sam za punkciju pa da se onda analizira sadržaj ciste prije nego se ide to operirati. baš sam nedavno bila na pregledu i cista je još tu. kaže gin da to dođe i ode. nadam se da će ti se početi povlačiti a i ako ne sve dok nema nekih naznaka da bi to mogao biti tumor nema prevelikog beda. sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo samo da javim da je moja cista velika 9*7 cm za 3 tjedna opala na polovicu veličine ( pao mi je kamen sa srca)

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

super. biti će sve ok

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dok čekam da se netko javi, samo da velim još i to da sam dva puta radila markere. oba puta sve super.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Dugo nitko nije nista pisao. Meni dr u 16.tt nasao cistu oko 5 cm ali na posteljici. Ima li tko kakvih iskustava s tim? Idem ovaj tjedan na 4d uzv da tocniie vide o cemu se radi, i molim Boga da sve bude ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •