Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Veličina bebe po tjednima

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Veličina bebe po tjednima

Evo pošto nisam pronašla niti jednu temu vezanu uz veličinu bebe po tjednima, iz vašeg iskustva željela bih da to ovdje napišete.
    Često se znaju veličine razlikovati, i opet sve bude u redu.
    Mene to muči, jer kada sam bila u 14 tjednu, dr je rekao da je beba velika za 15 tjedan, a kada sam došla za 10 dana, bio je drugi dr i rekao je da je velika za 14+1. Znači to se tiče crl iliti duljine bebe, a ove ostale mjere su odgovarale tjednima trudnoće.
    Puno hvala i sretno....

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

vinalina, mjere po uzv nikada nisu 100% točne. ja sam sada 14+3, na kontroli sam bila sa 13+2 i mjere su bile za 13+5, ali mi je dr. objasnio da je tjedan +, ili tjedan - sasvim u redu, osobito u tako maloj trudnoći, jer uzv aparati nikada ne mogu biti stopostotno točni, tako da se ne brineš.
    uživaj u trudnoći i beba će nesmetano rasti, bez brige!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pa zar se nitko neće pohvaliti veličinom svoje bebice???

magi7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo, ja sam prije dva tjedna bila na uzv-u sa točno 34 tjedana trudnoće i moja ginekologica mi rekla da je beba velika po mjerama kao sa punih 37 tjedana!!!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

A koliko je to centinetara???

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vinalina, sve bebe se do 20 tj. razvijaju jednako, dakle nema veće i manje bebe, nego ranije ili kasnije trudnoće.
    Tek od 20. tjedna neke bebe brže napreduju, a neke sporije i sve je u redu dok su mjere za tjedne +/- 2 tjedna.

Kod mjerenja crl-a u beba mlađih od 20 tjedana može doći do odstupanja zato što je uzv slika dvodimenzionalna pa crl može ispasti manji nego što jest, ali veči nikako.

Dakle, crl veči za dob pretežno znači da je ovulacija nastupila prije očekivanog 14. dana menstualnog ciklusa i da bi termin poroda trebao biti ranije za onoliko koliko je odstupanje.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma jednostavno nemogu da vjerujem da su do 20 tjedna sve bebe iste.
    S druge strane ja TOČNO znam kada sam ostala trudna. I tu može biti nekih nepravilnosti +,- 1 dan.
    Posljednje uređivanje od vinalina : 15.05.2010. at 12:41

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Naravno da, što se bliži 20. tjedan ta odsupanja mogu biti vidljivija, ali ako je u ranoj trudnoći utvrđeno da plod koji bi prema PPM trebao biti 6 tj. odgovara veličini od 7tj. tad se sa sigurnšću može reći da je to trudnoća od 7 tj., a ne veliki plod, jer postoje neke zakonitosti kako se uduplava, povečava oplođena jajna stanica, tj. embrij.
    Isto vrijedi i za manji plod u odnosu na tjedne trudnoće.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja sam po ZM danas trudna 35+5, no po ultrazvuku iz rane trudnoce su mi rekli da je trudnoca mlađa za jedan tjedan (dakle sada 34+5), a sam plod sada odgovara 33+5. Malo je zasad manja beba. Tako da ni sama ne znam kad cu rodit
    Iako sam uvijek prije pregleda zabrinuta, nadam se da ce sve biti ok i da ce bebac narasti. I tjesi me cinjenica da su skoro uvijek prisutne greške u procjenama veličine

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    . I tjesi me cinjenica da su skoro uvijek prisutne greške u procjenama veličine
    X

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •