Kosjenka, zaviri u prodavaonice sportske opreme. Oni znaju imati planinarske termosice.
Što se tiče ovih koje prodaju Lonci i poklopci, nisam kupovala kod njih jer smo zadnjih godina dobili više komada takvih od inoxa (imamo dvije koje sam dobila u firmi i jednu istog oblika koju sam dobila u Eurospinu prošlog ljeta - ovo: https://issuu.com/admin.eurospin/docs/p172022hr/1 ) Moj stariji sin to nosi svakodnevno na faks, u potpunosti se riješio jednokratnih plastičnih boca za piće. Mlađi to češće nosi na izlete i vožnje biciklom. Zadovoljni su. Boce nemaju čašu nego mali čep. Nakon dvije godine nisu promijenile svojstva.

Odgovori s citatom

(može imati npr. ako su stijenke izolacijskog međuprostora različite hrapavosti, ali ti je mehanizam provođenja topline prije konvekcijom kroz taj prostor, nego zračenjem) Ako baš želiš realni test, onda stavi leda u probnu termosicu i zalij vodom. Imat ćeš približno 0 °C unutra pa gledaj je l ti hladna vanjska stjenka termosice. Odnosno koliko se razlikuje od temperature okoliša. Ako vanjska stjenka poprima temperaturu sadržaja, onda znači da je veliki toplinski tok, odnosno da ti se temperatura sadržaja termosice približava temperaturi okoliša.
Nikad skuplju bocu nisam kupila, ali eto on to koristi svaki dan na poslu pa se isplati (a i bio je rođendan pa nek mu bude)...