Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: beba hoće samo voće?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno beba hoće samo voće?

Pozdrav svima...
    Dakle,naš mali B.,koji ima sedam mjeseci i devet dana se nadohranjuje nekih mjesec i nešto dana.Voli jesti voće(jabuka,kruška,banana zasad) u međusobnim kombinacijama i s rižom i rižinim pahuljicama.Prihvatio je i kombinaciju mrkve i jabuke.Čak sam mu jednom uz mrkvu i jabuku uspjela podvaliti i malo tikvice.Ali,problem je u tome što ne želi jesti povrće samo,bez dodatka jabuke npr.-tj. sladokusac je,očito.Čim je nešto slatko,davio bi se u tome,ali ako nije-ništa od toga.Pravi face i gadi mu se.Mama fino sve skuha,a on složi fačicu gađenja i nakon što lizne dva puta,stisne usta i gotovo.A stvarno se inače veseli dohrani..Sav se razveseli kad vidi da mu se sprema i čuje mikser i slično.Inače se doji,pa je to vjerojatno jedan od razloga zašto mu slatko paše..
    Ne znam kako da rješim ovaj problem,jer sad dolazi uskoro na red i meso i riba,a ne znam stvarno kako da mu njih podvalim uz nešto slatko..A i ne može cijeli život samo slatko jesti
    Uglavnom..ako netko ima ili je imao slična iskustva,molim da mi kažete kako ste vi rješile taj problem?
    Hvala vam unaprijed

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo imali gotovo identično iskustvo. Svaki dan je jela jabuku s nečime.

Ja sam na to gledala ovako - jabuka je zdrava, puna vitamina (tada smo imali bakine domaće), pa ako joj se prehrana i sastoji većinom od jabuke, barem nije npr. čokolino.

S vremenom je počela sve jesti, bez jabuke, tako da eto danas više-manje sve jede (12mj.).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je jedan period klinac jeo sve ali s bananama, ak je skužio da je unutra banana, onda je jeo , ak ne nije. Tak da smo mi imali kombinacije krumpira s bananom ili grašak , mrkva i banana.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moj mali (sada već petogodišnjak) je htio prva dva mjedeca dohrane sve jesti s dodatkom voća (meso i jabuka). Meni je to bilo odvratno, ali je on uživao. I onda ga je prošlo. Sada jede sve i najveći je u vrtiću

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni je cura tek s nekih 12 mjeseci malo ozbiljnije prihvatila dohranu. Do tada bi nešto i pojela, ali uglavnom voće. Nisam joj radila te lude kombinacije s povrćem, mesom ili ribom. Ako nije htjela- nije jela. Sad jede sve- voće, povrće, meso i rubu. Eto, projest će oni sve s vremenom, bar ja tako mislim, ako im se redovito nudi.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

uh pepina kod mene ti je kontra hoće samo povće a s voćem se mućimo. ako mu paše slatko skuhaj mu batat s mrkvom i karfiolom, evo sad je to moja curka jela i to je ispalo dosta slatko

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

pepina kod meme je situacija IDENTIČNA! kao da sam ja pisala!
    Ništa, ja ću nuditi redovito pa dok ne prihvati. Batat ti svakako preporučam, moj je to prihvatio. Još nešto jako važno (što mi je frendica danas rekla) kašice i obroci od povrća obavezno moraju biti skroz tople da bi jeo. Do sad nisam pazila na to i nije htio niti probati.
    danas sam baš pazila i pojeo je, nije bio oduševljen ali je pojeo!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

meni je dr rekla da se bebe uglavnom dohvate necega i onda samo to jedu dok im se ne smuci.
    najcesce je to nesto sto im najvise prija, treba i godi i kasnije ce prosiriti meni

moj npr. nece nista, tako da bila bi mirnija da hoce bar samo voce. znam da ima vremena, ali nestrpljiv roditelj je nestrpljiv roditelj.
    ima 8 meseci i samo sisa
    Posljednje uređivanje od frost : 16.05.2010. at 22:22

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moj drugarski savet je: ne podvaljujte deci zamaskiranu hranu, ali nudite stalno, jednom ce prihvatiti. Nase iskustvo: prvo nije htela nista, pa je onda htela samo voce, pa je onda jela samo palentu (mesec-dva), pa je fino jela povrce i ribu a voce nikako. Na kraju je doslo do toga da je jedno pola godine (od cca 13 - do cca 19, 20 meseci) jela SAMO palentu i banane za dorucak, rucak i veceru. I naravno sisala. Tek negde sa dve godine je krenula da jede raznovrsnije, tad je prihvatila i meso.
    Nisam podlegla iskusenju i nudila junk food. Nudila sam kuvano i zdravo svaki dan. Sad je bila u fazi corbica jedno 20 dana, nista drugo nije htela. Ali tek sad mogu da kazem da jede raznovrsno (mada jos uvek gledam na nedeljnom a ne dnevnom nivou).

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo moje dvo potpuno razliciti ona od pocetka preferira vise povrce i to uvijek pali iako je sa postalapomalo izbirljiva ali ga uglavnom pojede(naravno da joj pustim da jede sto hoce sigurno nebi jela povrce nego neki junk) voce nema sanse povremeno sljivu ili eventualno sad neku kasicu liz dva kad dajem bratu

a on samo bi voce jeo povrce nebi probe ok poceli smo tek prije dva tri tjedna ali vec vidim da ce biti potpuno razliciti

u razgovoru s pedijatricom ona mi je rekla da ako je djete prihvatilo jednu skupinu tj voce ili povrce da je i to dovoljno jer oni ce mjenjat

moja cura jos uvijek nemoze jesti voce njoj to smeta vidim da i kad ove minijature od voca proba da je njoj lose i ne odgovara joj ali vi ste tek poceli tako da imate jos vremena za isprobavanje i odredivanje sto voli a sto ne jer ce proci jos koji mjesec prije nego ces moci reci da djete ima stvarni obrok koji netreba upotpunit dojenjm
    Posljednje uređivanje od ella : 17.05.2010. at 00:03

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mojoj treba dugo da prihvati neki okus, a ne vidim kako će ga prihvatiti i upoznati ako kamufliram (voli žitarice pa bih s time mogla dobro kamuflirati), prvo joj nudimo samo novu namirnicu dok ju ne prihvati i upozna, pa tek onda miješamo s onima koje smo prije uveli
    npr. danas smo joj prvi puta ponudili bananu i nije joj se nikako svidjela, ali ponudit ćemo joj još 2-3 dana samu bananu (ako ju prihvati, pomiješat ćemo s palentom, amaranthom), aku ju nikako ne prihvati, neću forsirat neko vrijeme bananu, pa opet dat nakon nekih tjedan dana, onda obično prihvati novi okus
    nego mene zanima slijedeće:
    kad uvodimo novu namirnicu i ta prva 2-3 dana pojede možda samo navrh žličice jer joj je nov okus (tako je dosad bilo sa svim okusima, onda prihvati i jede nakon par dana opreznog probavanja), trebam li joj nakon što to nije pojela, ponuditi ono što inače jede ok (npr. palentu) ili je to to za taj dan? bojim se da bi ju time naučila da ako joj se ne jede banana, dobije žitarice, što je meni ok da tako bira, ali što ako to jednog dana preraste: ako ne pojedem povrće, dobit ću junk food? a oper kad uvodimo novi okus i dajem joj npr. baš bananu, nema mogućnost odabira između tih zdravih namirnica?uh, baš sam ovo zapetljala
    Posljednje uređivanje od tina55 : 17.05.2010. at 00:16

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

tina ja sam u samom pocetku dohrane nudila samo tu jednu namirnicu, koja je bila na isprobavanju
    a onda, kad smo isprobali vecinu namirnica sam nudila kako kad
    kad budete uveli jos koji obrok, onda moze za jedan neka nova namirnica, a za drugi neka vec prihvacena

a ovoga "ako ne pojedem povrce dobicu junk food" nemoj da se bojis ako ces joj uvek nuditi zdrave obroke
    moja sad ima 3 godine, i jede tu i tamo nesto junka, ali nikad ga nije trazila u zamenu za obrok, jer joj nikad nije bio ponudjen kao zamena za obrok
    mi smo junk "uveli" kad je pocela da primecuje sta deca oko nje jedu i da trazi to isto, a to je bilo tek posle druge godine, i to naravno nije onaj klasicni junk, vec neke grisine, sladoled ili cokoladica tu i tamo, kokice eventualno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •