Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Bolovanje za dijete i utjecaj na porodliljnu naknadu

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Bolovanje za dijete i utjecaj na porodliljnu naknadu

Imam jedno pitanje, pročitala sam puno topica i nisam našla odgovor, pa molim odgovor.

Kuma mi za kojih 1.5 mjeseca treba otici na porodiljni.

Sada joj je starije dijete bolesno, i trebala bi otvoriti bolovanje za njegu djeteta. Inace, u njenoj firmi joj bez obzira na to sto prema zakonu moze dobiti samo onih 4 i nesto tisuca kn, isplacuju punu placu za vrijeme bolovanja.

E sad, ako ona ode na bolovanje, dobije punu placu iako je na bolovanju za dijete oko 14 dana, da li ce joj to smanjiti porodiljnu naknadu (naime, placa joj je znatno veca) pa da njen muz uzme bolovanje za dijete, ili to nece imati utjecaja.

Dalje, ukoilko bi joj u firmi ipak isplatili smanjenu placu za bolovanje djeteta, da li bi joj to smanjilo porordiljnu naknadu?

Hvala na odgovoru!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nebi joj ništa smanjilo, jer se djete piše na fond, ali je malo čudno da ona dobiva cijelu plaču, vjerovatno ovi iz firme refundiraju se iz Hzzo s udjelom koji treba , a ostalo je praktički poklon.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nebi joj ništa smanjilo, jer se djete piše na fond, ali je malo čudno da ona dobiva cijelu plaču, vjerovatno ovi iz firme refundiraju se iz Hzzo s udjelom koji treba , a ostalo je praktički poklon.

Da, mislim da prvih 30 dana dobiva punu placu (bez obzira zasto je na BO), a nakon toga do mislim 60 dana 80% place, tako nekako. Strana firma.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trebalo bi vidjeti ako je skoro ( pa može i u zadnjih godinu dana) bila na bolovanju za malog da li su pisali bolovanje na fond ili ne, ak je bilo na fond onda joj se ništa ne smanjuje, ako nije na fond onda nažalost joj se smanjuju. Ako nije išla na bolovanje za maloga , onda nek pita tete u računovodstvu, nek joj objasne.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    trebalo bi vidjeti ako je skoro ( pa može i u zadnjih godinu dana) bila na bolovanju za malog da li su pisali bolovanje na fond ili ne, ak je bilo na fond onda joj se ništa ne smanjuje, ako nije na fond onda nažalost joj se smanjuju. Ako nije išla na bolovanje za maloga , onda nek pita tete u računovodstvu, nek joj objasne.
    Kak mislis na Fond?

Ona ode kod pedijatra i kod svog dr. po doznake, odnese ih u firmu, ali opet dobije punu placu. Firma valjda uzme dio novaca koje dobilje preko Fonda, ali njoj isplati punu placu. Bila je i na bolovanju za sebe, nekih 3 dana, i dobila je punu placu.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 16.05.2010. at 18:39

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Daedi, ima ti ta tema jedno 20 puta na forumu, ne kritiziram samo se sjećam da sam to već X puta napisala
    ja sam bila na bolovanju za starijeg dok sam bila trudna s mladjom.
    kad si na bolovanju za dijete piše se NULA
    I onda npr. ako si tjedan dana na bolovanju, a 3 tjedna radiš.
    onda imaš tjedan dana nula
    tri tjedna npr. 5000kn
    i onda se 5000kn dijeli s tri tjedna*8h , a ne s 4tjedna*8h

tako da je prosječna SATNICA ISTA

satnica je jedini bitan element za naknadu.
    Kasnije se satnica množi sa radnim satima taj mjesec i tako dobiva porodiljnu, al to znaš i po prvom djetetu.

Dakle-ako ideš na bolovanje za prvo dijete-ne gubiš ništa.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 16.05.2010. at 21:05

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

točnotak!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •