znam za par mama koje su odlucile napustiti dijete jer im je roditeljstvo bilo nesto sto nisu mogle izdrzati, ni emocionalno ni fizicki. pokupile su se i nastavile zivot kao da nemaju tu djecu i kasnije bile mame djeci koju su dobile u novim vezama

nemam pojma da li su pobjegle od partnera (znam i za slucaj kad je samo hrana mama ostavila djecu kod bake) ili od djeteta ali spol nije garancija za nista

@rufus, bolje se basvi sobom i djetetom nego socijalnim sluzbama. koliko god ti je tesko i trazis podrsku i razumijevanje na takvom mjestu ces tesko naci stvarnu podrsku. za njih je svaki slucaj samo komad papirologije. ako ti se jos potrefi da naletis na neku ljutu ogorcenu babu lako ce te povuci jos dublje

od ljutnje i osvete nemas nista, to su sve lose emocije. stvarno se fokusiraj iskljucivo na ono sto ti moze donijeti pozitivne osjecaje. svaki dan ti je nova utrka, imas startnu liniju sa trenutacnom situacijom i iz te pozicije kreces naprijed. recikliranje gadosti koje su se izdogadjale opet ti daju samo lose emocije i nemas nista od toga ako po glavi vrtis "sto bi bilo da sam tada napravio drugacije"

nama je cimer u rimu bio tip kojeg je zena napustila i ostavila sa dvoje djece. vjeruj mi, nema toga sto tata ne moze, plus sto muski um cesto reagira prakticnije i ostaje smiren tamo di mi zene vidimo tragediju pa si sa te strane u prednosti