Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Recept za kukuruzni i raženi kruh

  1. #1

    Datum pristupanja
    Oct 2010
    Postovi
    9

    Početno Recept za kukuruzni i raženi kruh

    Sin mi je navršio godinu dana i alergičan je na kravlje mlijeko, pšenicu, jaja i soju....
    Pokušavam mu ispeći kruh s raženim i kukuruznim brašnom, bez pšeničnog brašna, mlijeka, jaja...ali mi nikako ne uspijeva...
    pa vas molim ako ima koja recept za kukuruzni, raženi ili mješani kukuruzno-raženi kruh (može za pekač ili obični) a da je bez sastojaka na koje je alergičan

  2. #2
    katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Postovi
    610

    Početno

    Ja ti jako volim kukuruzni kruh al nemam recept za njega. Moja baka peče kukuruzni kruh, a to na starinski način i sve to od oka, al je kruh odličan pogotovo ak je svježe pećeni.

  3. #3
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Jedan koji ja radim ti nema ničega od ovog na što je alergičan, ali nisam sigurna da li će mu pasati. Mi ga svi jako volimo pa provaj.

    Kvas namočiš sa cukarom u toploj vodi (2dcl) da nabuja. U međuvremenu pomješaš 1 kg raženog, 1 šalicu kukruznog, 2 prstohvata soli i mješane sjemenke koje smije (lan-sezam-suncokret-buča). Zatim dodaš kvas skupa sa vodom, 4 žlice maslinovog ulja (ili otopljenog masla ako nije alergičan) i mješaš dodavajući mineralne vode, dok se ne počme odvajati od zdjele (ja nemam pekač pa sve radim ručno). Na radnu površinu prospeš malo brašna, istreseš smjesu, dobro izmjesiš, oblikuješ u kuglu i staviš u nauljenu zdjelu, na toplo mjesto da se diže 1-2 sata. Nakon što se diglo tijesto, ponovno ga premjesiš, staviš u namašteni i pobrašnjen lim za pečenje i pečeš na 160 1 sat. Ovisno koliko ti je jaka pečnica možeš peči i dulje ili na 170, to vidiš nakon 15-20 minuta jel treba pojačat ili smanjit.

    Nadam se da će mu se svidjeti. Ja baš sinoć radila, ispao je fenomenalan!

  4. #4
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Tek sad vidim da je navršio 1 godinu, onda izostavi sjemenke. Moj Š isto ima godinu dana i polako već gricka, iako njemu je kruh još uvijek špansko selo.

  5. #5
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,271

    Početno

    ROza, a zakaj je mineral wasser?

  6. #6
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Žao mi je da tek sad vidim ovo pitanje. Na žalost nemam recept za kukuruzni kruh, ali bi preporučila da se raspitaš može li jesti kruh od pira. Pirovo brašno je odlično za kruh.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •