Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Dukan dijeta

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kolko bi te dijete trebale trajati, jer nakon nekog vremena neuzimanja neke namirnice ( namirnica) nakon početnog skidanja kila i svega uz to, dolazi do stagnacije i povećanje kila i mase.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad padam ko padobranac, nisam proučavala detaljno ni dukan ni lch, ali po dukanu kažu u 4. fazi 1. voćka dnevno, lch, ne više od 50-100 gr uh, a to je jedna voćka i još nešto sitno
    što nije dugoročno konzumiranje samo jedne voćke na dan premalo?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    nije, dapače, može se i bez voća dugoročno

u voću nema ništa što nema i u povrću, a povrće nije ograničeno

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Aleks, voće je slatkis iz prirode. Onom tko je sklon debljanju , ima problema sa metabolizmom glukoze treba ga svesti na malu mjeru. Vitamina, minerala i vlakana ima i u povrcu sa puno manje secera u paketu. Dukan kaže da može voće u trećoj fazi , a lchf zapravo nema nekih ograničenja osim ako se želi smrsaviti ( tada ga treba izbjegavati i svesti na minimum). Iako nekom na lchf ide lako pa i uz voće gube kile ( nisam u toj skupini ).

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    sad padam ko padobranac, nisam proučavala detaljno ni dukan ni lch, ali po dukanu kažu u 4. fazi 1. voćka dnevno, lch, ne više od 50-100 gr uh, a to je jedna voćka i još nešto sitno
    Po Dukanu ide jedna voćka dnevno u 3. fazi (u kojoj sam ja trenutno),
    a u 4. fazi (to bi bila doživotna) nema nikakvih ograničenja,
    ali su obavezne zobene mekinje i vježbanje + 1 proteinski dan u tjednu.
    Meni je Dukan dobar, možda zato što nisam imala puno za izgubiti (8 kg),
    važno mi bilo da ne moram biti gladna.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kakva su iskustva vas koji se bili na ovoj dijeti? Neki dan je muž došao doma sa pričom kako je netko na ovoj dijeti izgubio 25 kg,pa kao mogli bi nas dvoje isprobati ju. Kakav suptilan način da mi kaže da sam se zdebljala. Evo ja guram već 4-ti dan na proteinima, nisam gladna, otišlo 3 kg u startu. Jedino me muci stolica, tj trenutno nepostojanj iste. I inače imam problema sa neredovitim pražnjenjem ali sada je koma.
    Koliko stevi izgubile? Kako dugo bile na 1 fazi?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zibba, da na dukan dijeti će se sigurno izgubiti kilogrami, ali ostaje pitanje - koja je cijena toga? Nažalost, na ovoj dijeti se samo gledaju kilogrami a druge stvari se zanemaruju, što mislim da nije dobro.

Jedna od velikih zamjerki koje ja imam prema ovoj dijeti je to što se zanemaruje činjenica da je lužnatost organizma nužna za zdravlje tijela. Šećeri i proteini stvaraju kiselost u organizmu. Povrće (i voće u manjim količinama) stvaraju lužnatost organizma. Kad dođe do kiselosti organizma, nastupaju razno razne bolesti. U zadnje vrijeme se može čak i na popularnim portalima naletiti na tu i tamo koji članak o ovome - mašala, to je svakako pozitivno.

U tom svjetlu, svakako bih ti preporučila zaobići ovu dijetu u širokom luku i radije se koncentrirati na LCHF, paleo/primal način prehrane (dovoljno je ukucati bilo k od tih pojmova u google). Također će otići puno kilograma ali na jedan puno zraviji i izbalansiraniji način.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo,da pridonesem temi...ja sam bila na Dukanu,prije trudnoće naravno. Bila sam mjesec i pol ( onda sam ostala trudna) i u kombinaciji s jogom ( 2x tjedno) sam skinula oko 12kg. S tim da sam ja sklona zadržavanju vode pa je shodno tome većina te težine i bila voda. Ali otišao je 1,5 konfekcijski broj a to mi je bilo super.

Na čistim proteinskim danima sam bila 7 dana ukupno i to mi je totalno zeznulo probavu, ali sam odlučila izdržati. U svakom slučaju su mi se nalazi hormona štitnjače bili super popravili ( e sad to je vjerojatno i zbog manje težine) tako da sad ovo što sam dobila u trudnoći nije vidljivo nigdje-osim u trbuhu i naravno na vagi Ono što je meni bilo najnajvažnije je da su mi otišle kvrge edema koje sam imala po nogama ( 2 na gležnjevima + 1 na lijevoj potkoljenici) ali mislim da je to zbog smanjenog unosa masnoće i soli,tako da ni tu ne mogu tvrditi da je to zbog Dukana nego jer se izbace masnoće.

I da, gadilo mi se meso jer ga inače ne jedem puno a sojine proizvode ne smijem zbog hipotireoze.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da se i ja javim, nakon cca mjesec dana 6 kg manje, na čistim proteinima sam bila 5 dana, od onda kombiniram sa raznim povrćem, ne ubacujem čisto proteinske dane ni jedan jedani, ni pet-pet kako je preporuka, već jednostavno jedan dan jedem više proteina nego ostalih dana. Nije da se striktno držim dijete i plana, ali sam došla do zaključka da mi ovaj tip prehrane zaista odgovara, nisam već mjesec dana imala problema sa gastritisom koji je obavezan za ovaj dio godine ( ma i inače tokom godine). Neki dan sam prekršila dijetu i pojela par napolitanki i nešto domaćih suhih mlinaca ( a pekla sam obitelji mlince za ručak, pa ne odoljeh) i to veće sam umirala od bolova u želudcu.
    Dakle moja dijeta izgleda ovako: ( nešto od toga, ne sve) doručak dva jaja na oko ( pečena na masti ), svježi sir sa nekim nareskom tipa dimsi, pureće ili pileće salame ali ne one mljevene tipa poli već kao šunke, mozzarela jedna kuglica sa šunkom-kobasom-špekom, isl
    ručak: pileći, juneći, teleći, svinjski krti i slični odrezak pečen na malo maslinovog ulja, prilozi tipa šampinjoni sa tavice, butternut ili neka druga tikvica iz pečnice sa začinima i malo maslinovog ( mljac), sveži sir sa začinima, normalni ručkovi koje i moji jedu ali izbacim ugljikohidrate ( tjesto, rižu, krumpire), neki dan napravila sarmu sa ječmenom kašom umjesto riže i bilo je super, kruh nula bodova,
    Večera: ako je ostalo od ručka super, ako ne onda izmišljam, zelena salata sa tunom iz konzerve ili surimijima, narezanim kockicama mozzarele ili nekog drugog tvrđeg sira, zobene pahuljice sa jogurtom ili mlijekom ( punomasno , kakvih 0,9 mm)
    Deserti: više nego inače sam jela, otkrila sam super chees cake po dukan receptu, pa neki njihovi muffini, sve sa zobenim pahuljicama,
    sladilo je ili tekuće ili stevija
    Dakle nije tipična Dukan dijeta, ja sam ju prilagodila, jedem više proteina koji mi očito više odgovaraju želudcu, povrća dosta i svježeg i kuhanog-pečenog, ništa kruha, tjesta, riže, krumpira, bez bijelog šećera, tj nikakav šećer, samo sladila. I ne držim se striktno toga, dva puta sam zalutala i smazala cheezburger sa svim dodatcima i to ne iz Mc Donaldsa, dakle puna porcija ( te dane nisam imala problema sa želudcem začudo). Eto mislim da je ovakva prilagođena dijeta puno bolja od ove striktne u kojoj ne unosiš nikakve masnoće, šećere, ugljikohidrate. A meni paše. I kile idu dolje, čak se vidi okom da sam smršavila.
    Moj problem je taj što ne smijem vježbati, dobila strogu zabranu od fizijatrice zbog problema sa kralježnicom, lordoze i skolioze, lagana hondroza i najveći problem spina bifida oculta. Čak mi i fizikalne vježbe su potpuno statičke zbog toga. Situacija za poludjeti.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •