Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Katastrofalan imunitet, stalno viroze-kako ojačati ?

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Katastrofalan imunitet, stalno viroze-kako ojačati ?

Ove godine imala sam valjda 15 viroza, kroz sva godisnja doba, cak i ljeti. To nisu nekakve obicne prehlade, vec skoro kao nekakve gripe. Isla sam i kod doktorice, cak smo u jednom trenutku svi doma bili bolesni i svatko je isao svom doktoru, i svi smo imali virozu. Kad sam vadila krv, urin i napravila bris zdrijela prije cca 2 mj, sve je bilo ok, osim leukocita, koji su takodjer ukazivali na virozu.
    U dva navrata sam popila i antibiotike ('za svaki slucaj' jer sam imala bijele cepice po grlu i uzasan sekret iz nosa, plus kasalj), ali ocito je opet bila viroza jer je bolest unatoc antibioticima imala svoj uobicajeni tijek.

Sad mi je vec stvarno prekipjelo, dosta mi je glavobolja, grlobolja, vjecno zacepljenog nosa, kaslja, i krecem u bitku. Narucila sam se za sistematski, idem napraviti neke opseznije pretrage, ali u medjuvremenu molim savjet: sto uzimate za jacanje imuniteta?

Svojedobno sam uzimala betaglukan, ali nije bilo nekog efekta, cini mi se da mi echinachea pomaze, ali uzimam je dosta sporadicno. Vitamine i minerale bas i ne konzumiram, povremeno magnezij, b i c vitamin, hranim se prilicno zdravo (barem mislim.
    Jedino sto malo spavam, stres necu ni spominjati, to je konstanta, a u zadnje vrijeme se jako malo krecem i ne vjezbam. No, i kad sam svaki dan odvozila po 15 km bicikom (na posao i natrag), opet su me spopavale te viroze.
    Dijete ide u vrtic od ove jeseni, ali ona se dosta dobro drzi, tu i tamo neka virozica ili smrkavost. I sve joj dosta brzo prolazi.

Sto vam bas pomaze? Idete li na neke tretmane ili sl. (npr. shiatsu, masaze ili tako nesto... - jednom sam isla na shiatsu i to mi je bilo zakon, ali sad bas nisam pri lovi...). Vec stvarno pomisljam da je sve to nekako psihosomatski, ne znam.
    Posljednje uređivanje od Sandee : 26.12.2011. at 13:52

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Podižem temu LOL , izgleda da nitko na ovom forumu nema problema sa imunitetom, haha

Ja sam jedna od onih koja je jako rijetko, to jest skoro nikad bolesna.
    Rodilasam u drugom mjesecu a nakon toga dva mjeseca muke zbog bakterijskog mastitisa,očito mi se imunitet nije oporavio pošto sam pokupila virozu od starije cure.
    Sva sam u banani i baš mi je teško funkcionirati pored bebe nespavaćice.
    Pa ajmo , savijeti, preporuke što ste uzimali a da vam je pomoglo po tom pitanju

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Podižem temu LOL , izgleda da nitko na ovom forumu nema problema sa imunitetom, haha

Ja sam jedna od onih koja je jako rijetko, to jest skoro nikad bolesna.
    Rodilasam u drugom mjesecu a nakon toga dva mjeseca muke zbog bakterijskog mastitisa,očito mi se imunitet nije oporavio pošto sam pokupila virozu od starije cure.
    Sva sam u banani i baš mi je teško funkcionirati pored bebe nespavaćice.
    Pa ajmo , savijeti, preporuke što ste uzimali a da vam je pomoglo po tom pitanju
    Meni je ovo dugo bilo problem (uz starijeg sina) i rušilo imunitet. Ništa nije pomagalo i to godinama. Uzimala svašta - matičnu mliječ, vitamine + kalcij, željezo... med s propolisom (to mi je bilo dobro) ali jedini način je dočekati trenutak da dijete bolje spava. Do tada - probaj nadoknaditi san kroz dan, ako imaš prilike. Sretno!

Dodatak - za jesenska šmrcanja zakon mi je slana soba, samo kad stignem. U ovo doba godine je gadno - još nije za grijanje, a hladna su jutra. Dušu dalo za prehladu...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Uf to ne spavanje mi je postalo rutina tako da mi nije ni palo na pamet da bi i ono moglo biti krivo za moje sadašnje stanje.
    Med sa propolisom kažeš, nabavit ću, možda pomogne, hvala!

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Uh, znam kako ti je. Mene su viroze satrle kad je klinka imala dvije godine. Nakon dvije godine stalnih viroza sam napravila onu tibetansku tikturu od cesnjaka. Potpuno mi je svejedno da li je djelovala tinktura ili je bio placebo efekt. Vazno mi je da su stalne viroze prestale. Onako, jedna godisnje i to je to. Cisto pristojno.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Zeleni kašasti sokovi mene su spasili. 7 godina ni prehlade. Doduše ja sam znala odraditi po nekoliko dana isključivo na njima. No, praktični su za doručak sa nogu, zdrav, brz jednostavan. U čarobne pripravke ne vjerujem. Hrana i san, što je naravno nama mamama SF.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vježbanje odnosno fizička aktivnost mi puno znači za imunitet.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni se jedna medicinska sestra (dakle, žena u stalnom kontaktu sa bolešćinama) kune u spirulinu
    nisam probala pa ne mogu reći osobno iskustvo (nisam tako često bolesna, mada istina je - najviše bolešćina navukla sam u periodu totalne neispavanosti, sa oboje klinaca)
    ona kaže da ju to spašava, i navodno kad je jednu sezonu nije uzimala da je bila koma

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Spirulinu u zeleni kašasti sok. Pa odvježbati malo.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mene je spasilo vadjenje krajnika prije 5 god. Ti bijeli cepici u grlu nisu bas tako beznacajni - da odradis bris grla?

P.s. O Boze, tek sad vidim datum pocetnog posta
    Posljednje uređivanje od *mamica* : 24.09.2013. at 20:01

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Spirulinu u zeleni kašasti sok. Pa odvježbati malo.

recept za zeleni kašasti sok molim!!!!

imam ja onaj sokovnik iz top šopa ali nakad nisam probala kroz njega provuć nešto lisnato i zeleno
    Posljednje uređivanje od Optimisticna : 25.09.2013. at 07:02

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je spasilo vadjenje krajnika prije 5 god. Ti bijeli cepici u grlu nisu bas tako beznacajni - da odradis bris grla?

yes. kapa dolje xeni koja očito upotrebljava opciju "pretraga"

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    recept za zeleni kašasti sok molim!!!!

imam ja onaj sokovnik iz top šopa ali nakad nisam probala kroz njega provuć nešto lisnato i zeleno
    Za početak nešto neutralnije, npr. banana, kruška, možda malo listića špinata. Ja volim kelj. Dodam i pahuljice od pira, ponekad zobene. Pomalo, eksperimentiraj, igraj se. Spirulinu u prahu, sve u čašu sa poklopcem i eto zdravog obroka.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

I ja bi taj recept.. imam onaj mrak sokovnik http://www.biodar.hr/Sokovnici/Sokov...tar-Elite.html upotrijebljen 4 puta. Sram me...

Ja bi dodala da je i boravak na zraku važan... u prirodi, naravno.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    yes. kapa dolje xeni koja očito upotrebljava opciju "pretraga"
    ha,ha da baš sam si super

sve u svemu super savjeti pristižu, morat ću probati prirodnim putem popraviti imunitet pošto sna neću vidjeti ni skoro, i mala mi ima virozu tako da brižna uopće ne spava ili konbinira ono malo sna malo na meni , malo u krevetiću

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jučer se probudila sa bolnim grlom, kašljem ,pun nos, cijeli dan u banani, jedva se povlačila kućom.
    Sjetih se meda (Peterlin) koji mi je i jedna prijateljica preporučila ,radi ga PIP, zove se ROYALPIP i sadrži u sebi propolis, matičnu mliječ, pelud i prirodni je biostimulator.
    Prijavljujem da mi je do navečer već bilo bolje, a danas mi je puno bolje nego jučer tako da za svaku preporuku!
    Mogu ga uzimati i djeca

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

domaci kefir (od one tibetanske gljive)
    kcer prosle godine izostala ukupno 11 SATI s nastave u redovnoj skoli i niti jedan i glazbenoj. sanirani zubi i nepušenje također pomažu.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Jučer se probudila sa bolnim grlom, kašljem ,pun nos, cijeli dan u banani, jedva se povlačila kućom.
    Sjetih se meda (Peterlin) koji mi je i jedna prijateljica preporučila ,radi ga PIP, zove se ROYALPIP i sadrži u sebi propolis, matičnu mliječ, pelud i prirodni je biostimulator.
    Prijavljujem da mi je do navečer već bilo bolje, a danas mi je puno bolje nego jučer tako da za svaku preporuku!
    Mogu ga uzimati i djeca
    gdje to ima za kupiti?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u svim boljim apotekama, i biljnim , ponekad ima i u dm u onim bezreceptnim dijelovima http://www.pip.hr/5_api14_royalpip_med.asp http://www.pip.hr/onama-predstavnistva.asp

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pratim , dajte još iskustava šta vam je pomoglo, jer ja kupim sve moguće viroze i imala već tri gnojne angine ove godine...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

http://www.pip.hr/onama-predstavnistva.asp, ovdje ti točno piše gdje se njihovi proizvodi mogu kupiti u Zagrebu
    U Rijeci imaju svoju trgovinu, na drugim mjestima nisam obračala pozornost na takve proizvode tako da ne znam
    Bitno je da je meni pomoglo!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a da makneš mandule?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo ove godine uzimali čistu matičnu mliječ u ampulama.

Dax avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Malo kasnim sa odgovorom (novi član) no mi smo doma svi počeli piti sok od aronije. Pije se 0.3 dnevno, i svi piju uključujući i mala (pomiješamo sa običnim sokom ili vodom).

Googlajte malo o aroniji i karakteristikama aronije i te biljke...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Cure, mali će piti antibiotik 10 dana, dajem mu probiotike. Da li za vrijeme antibiotika mogu davati npr matičnu mliječ ili neki drugi dodatak za imunitet ili da pričekam kraj antibiotika.
    Uvijek sam čekala kraj, sad se pitam, da li čekati?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nisam sad sigurna, ali nek me netko ispravi ako griješim... I mi smo kupovala svojevremeno taj Pipov pripravak i mislim da je u DM-u upola jeftiniji nego u ljekarnama....

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne griješiš, i ja sam se svojevremeno sablaznila kad sam vidjela razliku u cijeni.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

u Dm-u u koji ja zalazim nema tog pripravka u obliku meda već u obliku sirupa tako da niš.
    Ja sam svoj med pojela a sada sam na sirupu od aronije prema preporuci, za sada imunitete ok

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I ja sam muku mučila sa stalnim upalama grla i prehladama nakon rođenja curke, pila sam echinaceu i uzimala razne vitamine dok nisam otkrila med sa polenom,maticnom mlijeci i propolisom.....preporodila sam se. Cak sam u pocetku uzimala samo med sa polenom. Ne kupujem ga u apoteci ili Dm-u nego direktno od pčelara na pazaru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •