Ove godine imala sam valjda 15 viroza, kroz sva godisnja doba, cak i ljeti. To nisu nekakve obicne prehlade, vec skoro kao nekakve gripe. Isla sam i kod doktorice, cak smo u jednom trenutku svi doma bili bolesni i svatko je isao svom doktoru, i svi smo imali virozu. Kad sam vadila krv, urin i napravila bris zdrijela prije cca 2 mj, sve je bilo ok, osim leukocita, koji su takodjer ukazivali na virozu.
U dva navrata sam popila i antibiotike ('za svaki slucaj' jer sam imala bijele cepice po grlu i uzasan sekret iz nosa, plus kasalj), ali ocito je opet bila viroza jer je bolest unatoc antibioticima imala svoj uobicajeni tijek.
Sad mi je vec stvarno prekipjelo, dosta mi je glavobolja, grlobolja, vjecno zacepljenog nosa, kaslja, i krecem u bitku. Narucila sam se za sistematski, idem napraviti neke opseznije pretrage, ali u medjuvremenu molim savjet: sto uzimate za jacanje imuniteta?
Svojedobno sam uzimala betaglukan, ali nije bilo nekog efekta, cini mi se da mi echinachea pomaze, ali uzimam je dosta sporadicno. Vitamine i minerale bas i ne konzumiram, povremeno magnezij, b i c vitamin, hranim se prilicno zdravo (barem mislim.
Jedino sto malo spavam, stres necu ni spominjati, to je konstanta, a u zadnje vrijeme se jako malo krecem i ne vjezbam. No, i kad sam svaki dan odvozila po 15 km bicikom (na posao i natrag), opet su me spopavale te viroze.
Dijete ide u vrtic od ove jeseni, ali ona se dosta dobro drzi, tu i tamo neka virozica ili smrkavost. I sve joj dosta brzo prolazi.
Sto vam bas pomaze? Idete li na neke tretmane ili sl. (npr. shiatsu, masaze ili tako nesto... - jednom sam isla na shiatsu i to mi je bilo zakon, ali sad bas nisam pri lovi...). Vec stvarno pomisljam da je sve to nekako psihosomatski, ne znam.