zanima me jel netko probao ovu dijetu, kakvi su dojmovi...
zanima me jel netko probao ovu dijetu, kakvi su dojmovi...
guram je![]()
moja frendica. smršavila je 5 kg i kaže da je plan do polovice 7 mj, imati, čini mi se, 10 ili 15 kg manje. njoj odgovara, a meni kako mi je opisala, je to too much mesa. i da prvi put sam neki dan čula za tu dijetu.
Evo ovdje cure pišu naveliko o toj dijeti:
http://www.coolinarika.com/forum/viewtopic.php?id=4898
Za mene je to također previše proteina.
Uh, probala ju prije par tjednana, totalno mi ne odgovara.
Evo sad na UN, to mi odgovara.
Pozdrav cure,
zna li možda netko da li se smije držati Dukan dijeta i dojiti? Utječe li kako na kvalitetu mlijeka i sl?
Dojim 14 mjeseci i ne bih željela još prestati.
Hvala unaprijed![]()
jel netko smrsavio na ovaj nacin? i da nije vratio kile nazad? o nezdravosti sad necemo![]()
nisam probala ni neću jer mi je ta dijeta premonotona, ali znam dosta njih koji su na njoj i koji imaju odlične rezltate, ta dijeta je trentuno hit kako je svojedobno bila un-ka
Hvala na motivacijine treba mi puno dolje a niti da dugorocno mijenjam navike jer u principu nemam s kilama problema ,niti s hranom pa mi se cini da mjesec dva nije puno,a nakan toga mogu opet jesti sve
ovo sto sad smatram viskom je doslo nakon prestanka pusenja -tad sam otkrila hranu i kako je zapravo fina
prosla je godina , kilaza se ustabilila na nekih 5 vise pa bi to sad dolje
Izgubila sam 2010. Na toj dijeti cca 25kg ( nakon trudnoce)
meni je bila super, na prvu se cini monotona, ali nije
danas sam na plus 3-4 kg od kraja dijete ( mojom krivnjom)
anjiceovo je odlicna motivacija!!! ja planiram na prvoj fazi bit 10 dana pa na drugoj do 10 dolje jer racunam da bi se par moglo vratiti pa ce to bit to
jesi pila neke vitamine? od sutra krecem
danas moram u soping! jel zobene pahuljice isto sto i mekinje? sory ako pitam gluposti al ja se uopce e kuzim u to
Zobene pahuljice nisu isto sto i mekinje
na orvoj fazi ne smijes biti deset dana
imas link ( upisi u google) gdje ti tocno izracuna koliko trebas biti na kojoj fazi
Jesam al on mi kaze 3 dana a to mi nekako malo. Probat cu sutra oa cu vidjeti kako ce mi biti![]()
Nije ti to malo, nema ti smisla duze biti u prvoj fazi
bitna ti je druga faza, da si ustrajana i tocna
meni je u drugoj fazi najvise odgovaralo 1+1
ok, ustvari i nema puno razlike-cak mi vise svida povrce![]()
proso prvi dan , sve po ps-ucak nije bilo ni tesko,cudno ali danas nisam osjecala glad-dobro sam sokirala tijelo
sad moram samo dalje bez brljanja
anjica, ovaj link gore, ispunila sam ga i on mi je dao 10kg vise da je kao moja prava tezina. a nije.
mislim, sa 60kg ja sam slonica. sad imam 66. 50 sam presla prvi put kad sam bila prvi put trudna. oba puta sam ostala trudna s manje od 50kg, a on mi sad oce dati 60.
sta krivo odgovaram?![]()
Leo, ne zelim raditi antireklamu ovoj temino, zasto ne bacis oko na lchf temu?
I onu gdje je Storma![]()
Taman sam došla reći ovo što i Anci.
Dukan je vrlo štetan dugoročno, jer puno proteina opterećuje bubrege i cijeli sistem. Ta dijeta je funkcionalna ali nije zdrava.
Istu stvar će se postići sa ukidanjem ugljikohidrata ali zamjenjivanjem mastima umjesto proteinima. To je zdrava verzija a donosi iste rezultate. Baci oko tu:
LCHF način prehrane i na ovaj blog. Toplo ti preporučam ovu prehranu jer je puno zdravija verzija, i ta prehrana može (i idealno bi trebala) biti lifestyle - meni je![]()
pomislila sam na dunkana jer su mi radili neke pretrage i nasli da imam nesto jako nisko (ne sjecam se vise sta) i preporuca se proteinsta dijeta (tj. pojacan unos proteina). de facto jako malo proteina unosim.
ajde, bacim pogled. osim na onu storminu, nemam snage za prdnut, a kamoli vjezbati :D
Ja sam ti sad na Ducanu, paše mi jer nemam što puno kalkulirati, za početak sam dobro skinula, ali
sam svjesna da moram čim prije proučiti LCHF, ali muči me ta raznolikost, ja kad smijem puno toga teško nađem mjeru.
Ovak mi nije do ničega.
znaci mogu krenut s jednom i nastaviti s drugom?
pase mi sto u startu skidam dosta.
proslo proljece sam jos nosila trudnicku odjecu, ovo bas i ne mogu, a ne kupuje mi se velicina na kojoj ne namjeravam ostati.
mislim, i sa starijom sam pocela gubit kile kako je ona sve manje dojila, a vratila se tamo na neku prihvatljivu kilazu kad sam prestala dojiti. ne ceka mi se opet 3 godine :D
i s obzirom da sve obroke radim samo sebi (starija doruckuje i ruca u vrticu, muz na poslu, ja ne veceram), pase mi nesto nemastovito i svakodnevno jer i ovako mi se ne da kuhati samo za sebe pa jedem gluposti. najlakse mi je ispec meso i pojest salatu.
Je, ali prvih koliko ti treba dana moraš samo meso bez salata.
Meso (puretina, piletina..svinjetina ne) mliječno lagano, posni sir, jogurti...imaš negdje na stranicama točno što smiješ.
Sad ću ja: nema te dijete koja će (dugoročno) pomoći, a da neće naštetiti. Trebate promijeniti način prehrane. Dalje možemo na nekoj drugoj temi.
Vjerojatno bi većina imala dobre rezultate i LCHF prehrani. Ali određeni broj ljudi nakon nekog vremena treba srezati i unos kalorija , a to je jako teško na LCHF .
Meni je bilo nemoguće i došla sam do jedne točke sa koje se nisam micala.
Da se razumijemo na LCHF sam bez puno truda skinula 6 kg, pa onda još 3 sa vise truda , i nakon toga tapkanje ne mjestu. Trenutno zadnja tri tjedna pratim dukanove smjernice, i konačno su se stvari opet pokrenule .
ok, tnx.
ma nije mi savjetovao debljanje vec na mojih 50 dao mi je 60 i reko to ti je dosta.
e pa vala nije :D
meni treba da krene. kad se spustim na moju tezinu, samo me trudnoca moze udebljat. barem do sada je bilo tako.
Leonisa koliko ja znam ako dojis možeš ići sa trećom fazom ( preskočis prve dvije!).
Posljednje uređivanje od sirius : 25.03.2013. at 20:27
to znaci da necu u mjesec i pol izgubiti 5 kila? ili cu i s njom gubit puno u startu?
I tako ti start nije bitan , to je samo voda, ne primjeti se na obujmu.
Kod LCHF-a (ja ga ne volim zvati tako, preferiram paleo ili primal) je bitno da je unos UH dnevno od 50-100 gr - nikako više od toga. Onda će kg ići dolje bez problema, to je vrlo restriktivno kad pogledate da jedna jabuka/banana ima oko 30 gr UH.
Posljednje uređivanje od anchie76 : 26.03.2013. at 09:04
Po paleo pricipima treba biti i ispod 1500 kcl, i ispod 100 gr.ugljikohidrata , plus intenzivna fizička aktivnost. To je za ove tvrdokorne koji ne gube.
Ja na Ducanu pa stagniram, od kad sam uvela povrće i ponovno vratila samo na meso opet stagniram,
neće me pa neće.
Inače pogledala sam ovaj blog sa linka i čitala, odličan je blog, kad sa Ducanom postgnem ono
što postići moram, svakako moram nastaviti drugačije, a ovaj Lchf je u stvari odličan za život i toliko logičan.
Posljednje uređivanje od oka : 26.03.2013. at 09:55
sirius, ti ne vjezbas? kako izdrazavas na dukanu koji ne dopusta nikakvu masnocu? odakle ti energija? ja sam s dukana utekla na lchf pa makar kile stajale jer intenzivno treniram i trcim i jednostavno ne mogu izdrzati na dukanu. a preporuka da se za vrijeme prve faze izbjegava vjezbanje mi je dokaz da to nije normalno ni preporucljivo
ne vježbam. Pogotovo ne intenzivno. Prvo je bila zima, pa su me leđa zaštekala pa sam strogo mirovala. Vježbanje je u planu , svakako.
Što se tiće masnoća, ne primjećujem neki generalni problem nedostatka energije. Zapravo ga uopće nisam imala (nedostatak energije) jer sam navikla jesti malo ugljikohidrata (oko 1,5 godinu sam na lchf). Možda je tebi nedostatak energije bio uzrokovan smanjenim unosom uljkohidrata, ako si krenula sa standardne prehrane?
Gle, lchf je puno finiji, jednostavniji i dugoročno puno zdraviji nego dukan. Ali eto shvatila sam da moram srezati i unos kalorija ako želim još smršaviti , a ovo mi se čini kao jedini način dobar za mene jer ako jedem ugljikohidrate pa ćak samo neograničeno povrće ili jednu voćku dnevno budem gladna i ne mićem se sa mjesta . Ali što mi ostaje ako srežem kalorije I ugljkohidrate na LCHF ? Skoro pa ništa, šaka čvaraka, šaka oraha i jedna zelena salata dnevno.
Čitala sam puno, evo tu su sažeti razlozi ne gubljenja na kilaži
A da počnete vježbati? :D Ne davim vježbanjem, ozbiljno, samo razmišljam - ako si na nekoj prehani, i kilaža stagnira, znači, ok je, nije li logično da ćeš početi mršaviti ako vježbaš?
anchie, ne mogu otvoriti tvoj link.
meni oce, al malo duze treba.
Pa,da. On kaže sve što sam ja napisala. Vjezbanje redovito , i paziti na unos kalorija , ako sve ostalo štima .
Meni je paleo prehrana super, uravnotežena , zdrava , ma sve pet, ali je teško na takvoj vrsti prehrane držati apetit i kalorije pod kontrolom koliko bi trebala, da smršavim (još).
Ono što ja tvrdim je da većina sigurno može smršaviti koliko treba na paleo/lchf ili da može izgubiti dobar dio kilograma, ali svi smo različiti , pa tako netko dođe do određene točke sa koje se teško pomaknuti.
Nakon čitanja njegove knjige ja sam ostala osupnuta s činjenicom koliko malo vježbanja on predlaže, puno manje nego sam ja radila. Ono što on predlaže je da se poveća "slow activity" - ja bih rekla da je to najlakše ako je hodanje. On kaže da toga treba biti 3-5 sati tjedno. I kada bi to svi radili puno bi bolji rezultati bili, a i zdravlje. No, ja to ne bih stavljala u kategoriju vježbanja nego mijenjanja životnih navika.
I u knjizi predlaže "primal" vježbe za 2x tjedno i jedan dan sprintanje- 10 min. Pa to je fakat zanemarivo u usporedbi sa svakodnevnim vježbanjem doma ili 3-4x tjedno odlazak u teretanu.
Naravno da postoji, ali ja (osobno, to ne mora vrijediti za druge) imam problema sa apetitom na neograničenom (ili ćak ograničenom) povrcu i jednoj voćki dnevno , a ne gubim kile. Kao što rekoh, već 1,5 sam na takvoj prehrani i isprobala sam razne verzije (zelenu kuru, ketozu...) ...Mislim probala sam i vježbanje , ali mu nisam ostala vjernastvarno se moram motivirati i organizirati što se toga tiče.
Ali sad mi je cilj smršaviti još 5 kg. , dok to nije na super opasan način, na kojem se osjećam loše - meni je ok.
Inaće visoko proteinske , a nisko masne dijete (slično Dukanu, ali bez ograničenja ugljikohidrata) se prepisuju djeci koja nakon operacija srcua nakupljaju vodu oko pluća/u plućima . Djeca budu na takvoj dijeti više tjedana, dok se voda ne povuće . Tako da privremena prehrana takve vrste siguno nije opasna za odrasle osobe.