-
Evo da se i ja javim, nakon cca mjesec dana 6 kg manje, na čistim proteinima sam bila 5 dana, od onda kombiniram sa raznim povrćem, ne ubacujem čisto proteinske dane ni jedan jedani, ni pet-pet kako je preporuka, već jednostavno jedan dan jedem više proteina nego ostalih dana. Nije da se striktno držim dijete i plana, ali sam došla do zaključka da mi ovaj tip prehrane zaista odgovara, nisam već mjesec dana imala problema sa gastritisom koji je obavezan za ovaj dio godine ( ma i inače tokom godine). Neki dan sam prekršila dijetu i pojela par napolitanki i nešto domaćih suhih mlinaca ( a pekla sam obitelji mlince za ručak, pa ne odoljeh) i to veće sam umirala od bolova u želudcu.
Dakle moja dijeta izgleda ovako: ( nešto od toga, ne sve) doručak dva jaja na oko ( pečena na masti ), svježi sir sa nekim nareskom tipa dimsi, pureće ili pileće salame ali ne one mljevene tipa poli već kao šunke, mozzarela jedna kuglica sa šunkom-kobasom-špekom, isl
ručak: pileći, juneći, teleći, svinjski krti i slični odrezak pečen na malo maslinovog ulja, prilozi tipa šampinjoni sa tavice, butternut ili neka druga tikvica iz pečnice sa začinima i malo maslinovog ( mljac), sveži sir sa začinima, normalni ručkovi koje i moji jedu ali izbacim ugljikohidrate ( tjesto, rižu, krumpire), neki dan napravila sarmu sa ječmenom kašom umjesto riže i bilo je super, kruh nula bodova,
Večera: ako je ostalo od ručka super, ako ne onda izmišljam, zelena salata sa tunom iz konzerve ili surimijima, narezanim kockicama mozzarele ili nekog drugog tvrđeg sira, zobene pahuljice sa jogurtom ili mlijekom ( punomasno , kakvih 0,9 mm)
Deserti: više nego inače sam jela, otkrila sam super chees cake po dukan receptu, pa neki njihovi muffini, sve sa zobenim pahuljicama,
sladilo je ili tekuće ili stevija
Dakle nije tipična Dukan dijeta, ja sam ju prilagodila, jedem više proteina koji mi očito više odgovaraju želudcu, povrća dosta i svježeg i kuhanog-pečenog, ništa kruha, tjesta, riže, krumpira, bez bijelog šećera, tj nikakav šećer, samo sladila. I ne držim se striktno toga, dva puta sam zalutala i smazala cheezburger sa svim dodatcima i to ne iz Mc Donaldsa, dakle puna porcija ( te dane nisam imala problema sa želudcem začudo). Eto mislim da je ovakva prilagođena dijeta puno bolja od ove striktne u kojoj ne unosiš nikakve masnoće, šećere, ugljikohidrate. A meni paše. I kile idu dolje, čak se vidi okom da sam smršavila.
Moj problem je taj što ne smijem vježbati, dobila strogu zabranu od fizijatrice zbog problema sa kralježnicom, lordoze i skolioze, lagana hondroza i najveći problem spina bifida oculta. Čak mi i fizikalne vježbe su potpuno statičke zbog toga. Situacija za poludjeti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma