Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Novi prozori: drvo vs. PVC vs. Alu?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Novi prozori: drvo vs. PVC vs. Alu?

Razmišljamo o zamjeni starih drvenih prozora u stanu novima (zgrada je stara cca 28 godina i protori, iako nisu u ktastrofalom stanju, vrlo slabo dihtaju i u stanu vlada propuh za jačeg vjetra) pa smo sada u dilemi: da li se odlučiti za drvo, PVC ili aluminijske prozore.
    Srce nam je daleko najbliže drvu (i radi izgleda koji nam je važan i radi prirodnog "disanja" stana), no ne znamo tko to uopće još ugrađuje i kakve su cijene. Ako imate nekoga za preporučiti tko ugrađuje drvene prozore vrlo ću cijeniti ako mi porukom pošaljete neki kontakt da se raspitam za cijene.

Zna li netko kakav je odnos cijena za drvo/PVC/Alu?
    U toj sobi u kojoj bi mijenjali prozore imamo dva prozora, jedan je cca 1x1 metar, drugi je 0,5 x 1 m, dakle, radi se o cca 1,5 m2 površine.

Kakva su vaša iskustva?
    Ima li netko da je u zadnje vrijeme ugrađivao drvene prozore?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja ti iz svog skromnog iskustva/znanja mogu reć da smo s drvenim prozorima imali friškiji zrak, a s ovim PVC mi je stalno zagušljivo, non stop otvaram da dođe sviježi zrak i to me ubi, nikad nemam osjećaj svježine osim ako mi nije otvoren prozor!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bi glasala za PVC ali obavezno smeđi, ako se uklapa u vanjski izgled zgrade. Bijela s vremenom požuti pa bode u oči.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Definitivno drvo!
    Ne znam zašto misliš da se drvo više ne ugrađuje... , ja ti ne mogu preporučit nikoga u Zgb, ali uvjerena sam da ćeš naći nekoga.

Drvo je prirodno, diše, ljepše izgleda...., jedina mana je pituravanje, ali i to se može riješit nekim kompromisom, npr. iznutra drvo, a izvana PVC ili aluminij.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ako ti se da održavati (bojati svakih oar godina vanjsku stranu) mislim da ti je drvo najbolja opcija. opcija dvro unutra, aluminij vani je manje zahtjevna, kvalitetna ali i skuplja.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja glasam za drvo, mi imamo drvene, ali ih kroz nekih 10-tako mislimo zamijeniti i to opet i isključivo drvenim
    slažem se s Arijanom da drvo diše, ljepše je, mi čak ne bi ni izvana samo stavljali pvc, radije bi ih redovito bojali
    za aluminij ne znam, nije li to najskuplja varijanta? koliko sam čitala najbolje i najskuplje je unutra drvo, vani aluminij
    pvc je meni ružan, a i dosta ljudi se žali na vlagu u kući
    Posljednje uređivanje od tina55 : 17.05.2010. at 10:58

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala vam na odgovorima, ugodno sam iznenađen podrškom drvnim prozorima, do sada sam uglavnom slušao hvalospjeve za PVC/Alu, a drvo su većinom svi otpisivali!

Nama nije uopće problem farbanje, to ćemo sve srediti ... ali ja zaista ne znam nikoga kome bih se obratio za ugradnju drvenih prozora. Kud god pogledam, samo ugrađuju PVC i Alu stolariju.
    Morat ću vjerojatno nazvati nekog od njih i pitati za preporuku, valjda oni znaju kad su u toj branši.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Napisi i ovdje svakako
    mi isto razmisljamo o drvenim prozorima ... ali me dosta ljudi plasi da nikad ne znas kakvo ces drvo dobiti, a investicija je skuplja nego PVC.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo prije nekih godinu dana naručili od stolara 2 mala prozora i rekao nam je cijenu za drveni prozor s izo staklom i šaloporkama (može i bez pa je cijena manja) po m2, al ja se sad ne mogu sjetit koliko je rekao, pitat ću mm-a da li se on sjeća pa javim

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo tog stolara koji radi po mjeri našli preko oglasnika, probaj vidit u nekom oglasniku na netu
    inače prozima smo vrlo zadovoljni i kvalitetno su napravljeni
    Posljednje uređivanje od tina55 : 17.05.2010. at 11:16

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ne znam kvalitetu i nemam iskustva s njima ali evo ti link za početak http://www.lokve.com/03-11.html

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ako uzimaš Jelovicu oni imaju i majstore za ugradnju. Ja sam u prvoj kući imala PVC, a u novoj drvo. Mislim da je mikroklima puno bolja s drvetom (opet bi ga izabrala), a PVC su mi ljepši i lakši za održavanje...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U Puli odlične drvene prozore radi zastupnik jedne firme iz Lokava. Možda i u ZG ima neki njihov zastupnik.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vidim da i daddy preporuča.
    Mi smo zaista bili vrlo zadovoljni i uslugom i kvalitetom. U novom (unajmljenom) stanu našli smo isto njihove prozore, prepoznaju se po kvaliteti.

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Jos jedan glas za Lokve - nemamo njihove prozore, ali bili smo raditi ponudu za vrata kod njih, tako da smo vidjeli tamo njihove proizvode i cine mi se stvarno kvalitetni!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo drvene - iako izgledaju kao PVC. Ok imamo ih samo dva, za ostale nismo imali love. firma je Kontinental iz Kiseljaka (BiH):
    http://www.kontinental.biz/

ima ih u Zgb-u

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi imamo Industrogradnjine - Izoind. Zadovoljni smo. Firma je doduše već godinama na rubu raspada ali prozore valjda još rade.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako želiš stvarno dobre drvene prozore obrati se na jednu od adresa:
    http://www.kontinental.biz/kontakt.html
    http://www.hain.hr/
    http://www.knegingrad.hr/?p=asortiman&s=kli
    http://hoco-stabil.hr/
    http://www.ekostan.hr/

Mi smo uzeli od zadnjih (u međuvremenu su se preimenovali u PLANET DRVO). Mi živimo s njima već godinu i pol i super su nam. Čujem da su neki imali i loših iskustava s njima, ali nam je bilo sve super od isporuke (došlo prije vremena, mi još nismo bili spremni za ugradnju, pa su nam skladištili) preko ugradnje (riješili sve u jednom danu vrlo precizno, a ugrađivali smo 16 prozora, 2 velike staklene stijene i 6 balkonska vrata) pa do kvalitete (sve je napravljeno vrlo precizno, dihtaju savršeno, otvaraju se i zatvaraju "kao podmazano").

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Želim se pridružiti podršci drvenim prozorima - svi su nam drveni, obični i krovni, i izuzetno smo zadovoljni njima. Imala sam prilike biti u stanovima sa plastičnim prozorima - nema strujanja zraka i stalno je zagušljivo.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

jos jedan glas za drvene, iako cu sad zivjeti s PVC

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

PVC
    moji ih imaju već desetak godina i isti su kao i prvog dana, bitno je da uzmeš kvalitetne.
    mi ih imamo nepunih godinu dana i jako sam zadovoljna.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi doma imamo kombinaciju - dijelom stare (15-ak godina) drvene a dijelom pvc.
    Iskreno, ovi drveni su vec lagano poceli se rastimavat, nes moram kemijati dok ih otvaram/zatvaram, drvo radi svoje.
    Drugo, kutije od roleta nis ne drze temperaturu, u tim sobama je puno hladnije nego tamo gdje imam pvc (valjda zato i dojam da je vise "zraka"). Ovih dana to posebno osjecam jer ne radi grijanje na toplanu i puno je toplije u sobi gdje su pvc prozori iako su sve sobe u stanu uvijek medjusobno otvorene i zrak cirkulira.
    Subjektivni dojam mi je i da je zvucna izolacija bolja s pvc - ne znam da li opet zbog tih kutija za rolete ili nesto drugo...
    Tako da na kraju, iako su mi ljepsi drveni, razmislam o zamjeni preostalih pvc-om. Mozda je samo kod nas problem u lose izvedenim roletama? Ne znam...
    Eh da, ne znam kako je s drvenima ali meni je na pvc prozorima zakon ugradjena rolo-mrezica protiv komaraca... narocito ljeti!
    Posljednje uređivanje od sillyme : 17.05.2010. at 22:31

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mi imam jelovicu, drvene.
    Kontakt u Zg:
    http://www.gradimo.hr/OKNO-JELING/hr-HR/3882.aspx

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    ..
    Eh da, ne znam kako je s drvenima ali meni je na pvc prozorima zakon ugradjena rolo-mrezica protiv komaraca... narocito ljeti!
    Komarnike i mi imamo na drvenim prozorima.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Drvene.
    Čak nemam što ni dodati.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    PVC
    moji ih imaju već desetak godina i isti su kao i prvog dana, bitno je da uzmeš kvalitetne.
    mi ih imamo nepunih godinu dana i jako sam zadovoljna.
    potpisujem
    imamo ih otprilike 5 godina, a kvaliteta ne požuti, sigurno
    što se zračnosti tiče, često provjetravam i bar jedan prozor držim na obrliht
    ali to sam radila i dok su bili drveni
    netko je rekao obavezno smeđe... meni je dušu dalo baš što su bijeli, i ulazna vrata
    u stanu daje svjetliji dojam, a meni se to sviđa

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi imamo drvene ali smo prije par godina promjenili prozor u spavačoj i stavili PVC.
    Nemogu ni usporediti koliko su PVC lakši za održavanje, ćiščenje i koliko bolje izoliraju.
    Redovito provjetravam, pa nemamo problema s vlagom ili cirkulacijom svježeg zraka.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Drvene.
    Mi ih imamo u kući. Uzeli smo sve Jelovica prije 2 godine. Super se lako održavaju, zvučna izolacija odlična (nisam vjerovala dok nisam jedan dan imala otvoren prozor - razlika ogromna, kad je zatvoren prozor jedva se nešto malo izvana čuje).
    Imamo na njima alu rolete koje su punjene nekom pjenom, pa je tako i toplinska izolacija odlična. A što se tiče cijene, mi smo računali da bi nam PVC u boji izašao gotovo isto kao i drvo, bila je neka sitna razlika.
    Imaš i drvenu stolariju Inles, isto su ok.
    Kod tih novih drvenih prozora je zapečena boja na njima i navodno da se ne moraju bojati svakih nekoliko godina, nego da izdrže čak do 20 godina (mi gledali od više proizvođača i to je bilo manje-više kod svih isto). Doduše ne znam jel to istina, ali naša stolarija je 2 godine i izgleda isto kao i kad je postavljena.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

u starom stanu imam pvc!
    u novom ću imati alu/drvo!
    razmišljali smo samo o drvu, ali odustali jer nam se neda bojati svakih par godina!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo prije 2 godine stavili pvc. Odluka ne ovisi samo o tome što je bolje.... Paz' vamo što kaže praktična osoba: da je stan veći i da smo sigurni da ćemo u njemu biti i za 10 ili 20 godina, vjerojatno bi odluka bila drugačija i išla u smjeru drveta ili neke kombinacije s drvetom. Ovako, budući da nije daleko dan kad će nam stan definitivno biti pretijesan, ulaganje u alu/drvo bilo je upitno i zaključili smo da to ipak nećemo učiniti.

Pvc se pokazao odličnom toplinskom, a naročito zvučnom izolacijom. Riješili smo se puhanja po nogama, režanja vrata (i ulazna smo promijenili, još godinu dana prije, stavili neka relativno jeftina protuprovalna jer su koštala skoro isto kao i klasična) i preporodili smo se. Zagušljivost nije nikakav problem, jer mali prozor u kupaonici nikad ne zatvaramo (tamo je bojler od centralnog etažnog).

Eh, sad... kad/ako se odlučimo kupiti i adaptirati kuću, ja bih radije drvo + trostruka izo-stakla.

I još nešto - što god odabrali, uzmite majstore koji daju račun, mi smo povukli lijepu svotu kroz povrat poreza!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

nema više povrata poreza, papala Jadranka
    Posljednje uređivanje od čokolada : 20.05.2010. at 21:56

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Jel ima neki smajlić koji proklinje????

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Al jel ima neki koji se lupa po glavi, jer pojma nije imao za povrat poreza

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro shvatio, papala je ako račun dobiješ od 1.7. nadalje, za ove izdane prije ipak će morati isplatiti povrat.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam prije dvije godine dograđivala i nakon brojnih pregledavanja + i - stavila drvo/aluminij. Moj glas za to. Izvana aluminij štiti od vremenskih ne-prilika, a iznutra drvo radi svoje- prirodno i ugodno.
    Još samo pazi da je kvaliteta odgovarajuća: prozore sam uzela od Industrogradnje i oni su 5+, dok su vrata od neke BiH firme i sa njima baš nisam zadovoljna (upravo ono: koliko para toliko muzike).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •