Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: zamrzavanje dizanog tijesta

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno zamrzavanje dizanog tijesta

imam u planu napraviti/pripremiti kiflice, peciva i sl. od dizanog tijesta pa onda po potrebi vaditi i peci.
    e sad, zanima me da li sirovo dizano tijesto moze u skrinju, vec unaprijed pripremljeno.
    kada sam ga prije ispekla pa zamrznula, kod odmrzavanja i ponovnog grijanja u pecnici bi se stvrdnulo i nije bilo onako mekano..
    da li ste nekada zamrzavale sirovo dizano tijesto i kako se onda nakon toga pece, zaledjeno pa odmah u pecnicu ili se malo odmrzne pa u pecnicu?

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja već duže vrijeme tako zamrzavam klipiće. Dakle sirove napravljene klipiće složim na pleh i ubacim u škrinju. Kada ih pečem, ne odmrzavam ih, nego samo izvadim iz škrinje, premažem jajem, i ubacim u rol. Naravno da se peku duže nego friški, ali na kvaliteti ništa ne izgube ( ili ja imam nezahtjevne jedače ).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Rebbeca prvotno napisa Vidi poruku
    Ja već duže vrijeme tako zamrzavam klipiće. Dakle sirove napravljene klipiće složim na pleh i ubacim u škrinju. Kada ih pečem, ne odmrzavam ih, nego samo izvadim iz škrinje, premažem jajem, i ubacim u rol. Naravno da se peku duže nego friški, ali na kvaliteti ništa ne izgube ( ili ja imam nezahtjevne jedače ).
    Ovo pitanje me non-stop muči. I baš mi super dođe ova tema.
    A u kom trenutku ih stavljaš u zamrzivač. Pustiš da se gotovi klipići još dignu ili ne?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

uvijek stavljam pripremljeno tijesto odmah u zamrzivač, i kad ga izvadim ostavim ga da se digne i onda pripremam što hoću od njega

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ne, ne puštam da se gotovi klipići još dignu, i kada ih odmah pečem, isto ih ne "dižem" već gotove. Oni to u oba slučaja obave u roli...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    imam u planu napraviti/pripremiti kiflice, peciva i sl. od dizanog tijesta pa onda po potrebi vaditi i peci.
    e sad, zanima me da li sirovo dizano tijesto moze u skrinju, vec unaprijed pripremljeno.
    kada sam ga prije ispekla pa zamrznula, kod odmrzavanja i ponovnog grijanja u pecnici bi se stvrdnulo i nije bilo onako mekano..
    da li ste nekada zamrzavale sirovo dizano tijesto i kako se onda nakon toga pece, zaledjeno pa odmah u pecnicu ili se malo odmrzne pa u pecnicu?
    ja sam višak dizanog tijesta zamrznula, za par dana ga izvadila iz frizera, za sat vremena se otopilo, zamijesila, napravila kifle i ispekla i bile prefine, nitko nije primjetio da je tijesto bilo u frizeru

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

e hvala, probat cu ovako da ih oblikujem pa zamrznem.
    ne da mi se neoblikovano tijesto stavljati u frizer pa onda ponovo petljati s njim.
    ideja mi je da si uzmem vremena jedno prijepodne pa da toga napravim vecu kolicinu, tako da kroz tjedan mogu vec gotove kiflce/peciva samo ubaciti u pecnicu.
    malo gledam kako da skratim petljanciju, a da imam frisko pecivo

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    e hvala, probat cu ovako da ih oblikujem pa zamrznem.
    ne da mi se neoblikovano tijesto stavljati u frizer pa onda ponovo petljati s njim.
    ideja mi je da si uzmem vremena jedno prijepodne pa da toga napravim vecu kolicinu, tako da kroz tjedan mogu vec gotove kiflce/peciva samo ubaciti u pecnicu.
    malo gledam kako da skratim petljanciju, a da imam frisko pecivo
    Baš sam htjela komentrirati da ak ga ostavim nakon odmrzavanja da se digne kaj mi je 5 minuta da ga i umjesim friškog.
    I meni se sviđa ova šema da ga zgotoviš i oblikuješ i samo šibneš drito iz škrinje u pečnicu. Ja imam recept za tjesto za pizzu s jogurtom koja super podnosi zamrzavanje. Možda bi bilo ukusno i bez paradajza, šunke, sira itd.... A možda i ne bi!?

1kg brašna, 2 jogurta, 1 prašak za pecivo ( ja ga ne koristim), 1 suha germa, sol po želji, 1 čaša mlijeka, 1 čaša ulja.

Ovo tijesto može stajati i u frižideru 24 sata prije upotrebe.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ga napravim pustim da se digne jednom, nakon tgoga premjesim i napravim što želim i tako smrznem. Kad odmrznem pustim da se digne drugi put i to je to.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja kao dani1. jednom tjedno zamjesim puterice, smrznem, kako prva idem iz kuce, stavim u pleh ukljucim pecnicu na 50 i kad se MM i klinci dignu pojacaju na 200 i doruckuju svjeze pecivo.

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znaci, ispada dobro i kada se direktno sibne u pecnicu i kada se odmzne i pusti da se jos jednom digne pa onda u pecnicu.
    to je dobro znati...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

bi li se ovako moglo i s većom količinom tijesta?
    ja sam zamijesila slatko dizano s grožđicama i lješnjacima i nisam stigla peći
    sad je u škrinji u obliku štruce od pola kg brašna dakle oko kila tijesta
    da odmrznem pa pečem ili samo pečem
    već se diglo u kalupu

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nitko? za sutra mi je to važno

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Cesto pravim kiflice, i u pocetku sam ih isto tako zamrzavala ali mi nikada poslije pecene nakon odmrzavanja nisu bile fine. I onda sam jednom pokusala ih sve ispeci i zalediti gotove, sto mi je puno prakticnije, kada mi treba klincima za marendu samo izvadim par ujutro i i za pola sata- sat su spremne za jesti. Ako odmrzavam vecu kolicinu stavim ih u pecnicu par min kad su napola odmrznute i budu prefine, kao da si ih ispekao friske..

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ispalo odlično

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kak si delala?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zamrznula sam već dvaput dignuto u kalupu i samo izvadila oko 9 i pekla oko 13h
    samo treba paziti da iz vrećice istisneš zrak inače se korica napravi i ne diže se u pećnici. meni se tak jedan čošak prosušio pa sam ga zarezala i diglo se, niš se nije kužilo jer je ionak grbavo od lješnjaka i grožđica
    sve u svemu pojelo se brzinski
    Posljednje uređivanje od pikula : 22.12.2014. at 17:21

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •