-
Putni nalog - da li imam pravo na njega ?
Pročitala sam zakone vezane uz izdavanje putnog naloga ali nigdje ne mogu naći da bi nešto bilo napisano vezano uz moj slučaj:
Beba stara 4 dana iz Varaždinskog rodilišta prebačena na KBC Rebro zbog hitne operacije na crijevima (dijagnosticiran i potvrđen Down sindrom), na intenzivnom odjelu nalazila se desetak dana, a sada je već deset dana na gastroenterologiji.
Zbog nemogućnosti da boravim 24 sata uz dijete (na Rebru su rekli da nemaju smještajne mogućnosti) svaki dan putujem iz Vž u Zg i izdajam se. Bebu hrane mojim mlijekom i adaptiranim (jer nema dovoljno mojeg).
Pedijatrica mi je izdala putni nalog (višekratni) ali misli da bi putni nalog trebao izdati moj liječnik opće prakse i boji se da bi mogla imati problema od strane kontrologa na HZZO-u.
Moja liječnica opće prakse veli da mi neće izdati putni nalog jer misli da na njega nemam pravo.
Na HZZO-u konzultirala sam se sa tri pravnika nisu znali da li imam ili nemam pravo na putni nalog kao vjerojatno imam jer se dolazim izdajati u Zg.
Na Rebru mi uredno popunjavaju putni nalog ali ne žele ulaziti u raspravu da li imam pravo na njega ili ne.
Molim Vas za savjet da li imam pravo na putni nalog ili ne?
-
Baš i ja trenutno imam problem oko putnog naloga, i jučer sam zvala 01/4882103 ( to je Jukićeva) hajde pitaj njihovu pravnu službu. Inače kaj se tiče tko bi trebao izdavati, mislim da bi to ipak trebala tvoja doktorica, moj kolega je isto imao peripetije ( beba zaglavila u bolnici, i mama ostala s njom) trebala je dobiti uputnicu za smještaj, da su se tri dana pedijatrica i doktorica prepucavale ko bi trebao dat uputnicu, ni jedna ni druga baš i nije bila voljna dat bilo što. Na kraju su se nekak dogovorile da bu dala pedijatrica ( ali nakon razgovora s jednom patronažnom koja je naprosto stala tu da zaštiti mamu).
alo je čudno da ti doktori i pravnici ne znaju koje su čije ovlasti a traže od nas da se snađemo.
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma