Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Putni nalog - da li imam pravo na njega ?

Datum pristupanja
    May 2010

Početno Putni nalog - da li imam pravo na njega ?

Pročitala sam zakone vezane uz izdavanje putnog naloga ali nigdje ne mogu naći da bi nešto bilo napisano vezano uz moj slučaj:

Beba stara 4 dana iz Varaždinskog rodilišta prebačena na KBC Rebro zbog hitne operacije na crijevima (dijagnosticiran i potvrđen Down sindrom), na intenzivnom odjelu nalazila se desetak dana, a sada je već deset dana na gastroenterologiji.
    Zbog nemogućnosti da boravim 24 sata uz dijete (na Rebru su rekli da nemaju smještajne mogućnosti) svaki dan putujem iz Vž u Zg i izdajam se. Bebu hrane mojim mlijekom i adaptiranim (jer nema dovoljno mojeg).

Pedijatrica mi je izdala putni nalog (višekratni) ali misli da bi putni nalog trebao izdati moj liječnik opće prakse i boji se da bi mogla imati problema od strane kontrologa na HZZO-u.

Moja liječnica opće prakse veli da mi neće izdati putni nalog jer misli da na njega nemam pravo.

Na HZZO-u konzultirala sam se sa tri pravnika nisu znali da li imam ili nemam pravo na putni nalog kao vjerojatno imam jer se dolazim izdajati u Zg.

Na Rebru mi uredno popunjavaju putni nalog ali ne žele ulaziti u raspravu da li imam pravo na njega ili ne.

Molim Vas za savjet da li imam pravo na putni nalog ili ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš i ja trenutno imam problem oko putnog naloga, i jučer sam zvala 01/4882103 ( to je Jukićeva) hajde pitaj njihovu pravnu službu. Inače kaj se tiče tko bi trebao izdavati, mislim da bi to ipak trebala tvoja doktorica, moj kolega je isto imao peripetije ( beba zaglavila u bolnici, i mama ostala s njom) trebala je dobiti uputnicu za smještaj, da su se tri dana pedijatrica i doktorica prepucavale ko bi trebao dat uputnicu, ni jedna ni druga baš i nije bila voljna dat bilo što. Na kraju su se nekak dogovorile da bu dala pedijatrica ( ali nakon razgovora s jednom patronažnom koja je naprosto stala tu da zaštiti mamu).

alo je čudno da ti doktori i pravnici ne znaju koje su čije ovlasti a traže od nas da se snađemo.

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •