-
2008 sam predala ER-1 obrazac sa popriličnom razlikom u plaćama iz mjeseca u mjesec. Sve su mi priznali i nitko me ništa nije pitao. (Ne radim fiktivno za fikus firmu. Svi zaposlenici dobiju što i ja)
2009 sam predala ER-1 sa samo osnovnim primanjima jer su iz računovodstva zvali hzzo i rekli su im da upišu samo osnovno. Meni nema smisla da plaćam doprinose i 15% na bruto hzzo-u, a onda mi ne priznaju to kao plaću.
jelena.O, Mislim da ni oni sami ne znaju što je to odskakanje. Rekla mi je žena da i za poznate velike firme (pliva, ina i sl.) šalju na reviziju ako ima odskakanja.... tipa par tisuća kuna više na jednoj plaći. Rečeno mi je da se to može i preraspodijeliti po mjesecima za koje je bonus sjeo pa onda nema odskakanja.
Bila sam i u pravnoj službi i tražila da mi daju zakon po kojem oni to odlučuju. Jedan zaposlenik uopće nije mogao shvatiti što ga pitam, a druga je zaposlenica upravo namazala ruke kremom pa nije mogla tipkati pa me poslala u računovodsvo. Tamo sam dobila usmeno objašnjenje, ništa na papiru.
Išla sam pod pauzom, morala sam žuriti natrag pa nisam više mogla utjerivati pravdu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma