Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Sarma sa slatkim zeljem ( bosanski recept ) - tražim

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    1,796

    Početno Sarma sa slatkim zeljem ( bosanski recept ) - tražim

    Evo, sve se vidi iz naslova, a ta sarma je navodno jaaaako fina...
    Tko zna kako se priprema? Možda Snorki ili Mostarka?

  2. #2
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    Sarma u kupusu se priprema kao obicna sarma, znaci u fil ide mljeveno meso, luk, persun, mrkvica, so, biber, malo rize (ili ribanog krompira), ako treba malo ulja ili vode (da se dobije meksa smjesa).
    Listovi kupusa se pazljivo odvoje (mozes cijelu glavicu i potopiti u kipucu vodu da omeksa), izrezu na zgodne komade (tolike da mozes zamotati sarmu) i filuju. Meni su najdraze male sarmice, ali njih ne mozes dobiti ako koristis sirovi kupus, pa je cilj sto manje to bolje.

    Sarmu redas u slojeve u serpu, dolijes malo vode (mozes dodati i razmuceni Fant za sarmu) i krckas, sto duze to bolje. gotovo je kad se skuha riza (to skuzis kad raspolovis sarmu).

    servira se sarma tako sto je polijes kiselim vrhnjem i "pocvrkas" slatkom paprikom koju si pustila za se zapjeni na rastopljenom puteru.

    Prijatno!

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    znaci zelje=kupus. a kod nas je zelje=zelje tj. ono zeleno sto raste samo, slicno ko blitva.
    a dobar trik za odvajanje listova svezeg kupusa je: staviti vodu u veliki lonac da vri, lonac da moze stati cela glavica kupusa. dodati malo soli u vodu. kupus zaseci oko korena, ubaciti u vrelu vodu i okretati glavicu. listovi sami otpadaju posle kratkog vremena. i savitljivi su dosta.

  4. #4
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    SARMA U SLATKOM KUPUSU

    Potrebno (za 4 osobe): 1 kg slatkog kupusa, 30 dkg junetine, 6 dkg riže, 10 dkg crvenog luka, so, biber, aleva paprika.

    Priprema: Blanširajte očišćene listove kupusa i ocijedite. Mljeveno meso začinite, dodajte rižu i sitno isjeckan luk. Dobro izmiješajte tako da dobijete kompaktnu masu pa njome punite listove kupusa i oblikujte sarme. Sarme složite kružno u šerpu, zalijte goveđom supom i skuhajte. Prije serviranja rastopite malo masla ili maslaca, dodajte aleve paprike i prelijte preko vrele sarme dok ona vri. Služite sa pavlakom ili dodajte bareni krompir kao prilog.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    1,796

    Početno

    Hvala cure .Javit ću vam kak je ispalo!

  6. #6
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    a kad napravis od kupusa onda slijedi od rastike, pa onda od vinove loze
    ne zna se koja je bolja

  7. #7

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    od vinove lozeeeee!

  8. #8
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    najbolja je u vinovoj lozi, ali kazu ima i bolja - u liscu maline, samo ja jos nisam probala, ali ako Bog da imam namjeru

  9. #9

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    1,796

    Početno

    Nisam probala niti u vinovoj lozi, mislim spremati je , a naravno da sam jela!

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Jedina sarma koju ja priznajem je ona u kiselom kupusu! Vinova loza & co su gorke

  11. #11
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    i meni je najdraza u kiselom i to jos sa suhim mesom
    njam
    ali ovo da su ove gorke, onda si jela negdje gdje ne znaju napraviti

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,512

    Početno

    Ma nisam...rastika mi je bljak, a vinova loza me podsjeca na ratnu varijantu...bljak bljak

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Postovi
    377

    Početno

    Mislim da se jedna od tih varijanti zove hercegovački JAPRAK; to je s raštikom i prefino je kad se zalije kiselim milijekom ili jogurtom

  14. #14

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    118

    Početno

    e ja još radim i sa keljom.. to mi je super!
    Radim kao ćufte na paradajzu (ili filovanu papriku) samo umjesto paprike(ne volim ju) meso umotam u blanširane listove slatkog kupusa ili kelja.. i uz pire od krumpira.. MLJAC! SAVRŠENO!

  15. #15
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,150

    Početno

    ovo s keljom bi trebalo sjutra bit

  16. #16
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Tajni recept moje mame kada pravi sarmu sa slatkim kupusom jest da ga obari u dobro sirćetavoj vodi. Mmmm, koja divota!

  17. #17
    Slucajno tu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Postovi
    67

    Početno

    I filuje mesom jel

  18. #18
    Slucajno tu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014
    Postovi
    67

    Početno

    Meso i krastacac ili sir

  19. #19
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Ne, najobicnije meso s rizom i korijenastim povrcem, kao obicna sarma. Meni je to fantazija, najbolja sarma ikad - potvrdili svi koji su je probali.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •