Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Rafael torta

  1. #1
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Rafael torta

    našla na netu, napravila, svi ostali bez texta


    Sastojci:
    2o dag bijele čokolade,
    2,5 dl slatkog vrhnja
    BISKVIT:
    4 jaja,
    10 dag šećera,
    10 dag brašna,
    pola praška za pecivo.
    FIL:
    5 dl slatkog vrhnja,
    2 vrečice krem fix-a,
    10 dag kokos brašna,
    marelice iz konzerve,
    18 raffaello kuglica


    Priprema:

    Napraviti dan ranije: otopiti čokoladu u vrhnju i ostaviti da se hladi preko noći.
    Žumanjke sa šećerom miješati, dodati brašno s praškom i na kraju snijeg. Ispeći u okruglom obliku za tortu i ohladiti.
    Vrhnje izraditi sa krem fix-om u šlag i dodati kokos. Tvrdu masu od jučer izraditi mikserom i dodati u šlag kremu.
    Na ohlađeni biskvit poslagati marelice,
    premazati kremom i posuti kokosom.
    Malo kreme ostaviti i špricom praviti tuljke na svaku krišku torte i ukrasiti sa po jednom raffaello kuglicom.
    Može se ukrasiti i polovicama kuglica, pa ih treba kupiti upola manje.

  2. #2
    blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    247

    Početno

    jel se biskvit reže da bude torta u slojevima ili samo biskvit na koji se posloži marelice i krema?

  3. #3
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    biskvit se ne treba prerezati.Slaže se:biskvit,marelice, krema, dekoracija(kuglice,šlag,krema)

  4. #4
    blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    247

    Početno

    Ja sam ga prerezala pa je bila prava torta. Jučer na rođendanu ljudi nisu koja je bila bolja torta, ona iz Meli ili ova moja po tvom receptu.
    Stvarno fenomenalno.
    A najviše su se smijali kad sam rekla da je recept sa Rode, i ovako me zovu Roda- freakom a sada valjda misle da sam luda!!!
    Cure torta je za preporučit a uopće nije komplicirana.

  5. #5
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    baš mi je drago

  6. #6
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    danas sma je pravila ponovos tim što sam biskvit prelila sokom iz konzerve(od marelica) i mogu vam reći da je bilo više nego odlično.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    otvorila sam ovo cim sam procitala Rafael. mljac, mljac...

  8. #8
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ah da, još nešto, u onu smjesu vrhnja u čokolade sam odmah dodala kokos i bilo je puno bolje.
    sandraf ,dugo te nije bilo.dobro se vratila

  9. #9

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    hvala, white m. dodjem na kratko, bacim oko, procitam koji post, nesto napisem, ali ne vise onako aktivno kao nekada. vidjet ces kad budes imala dvoje

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    mislim da uopće ne treba posebno objašnjavati zašto je ta torta toliiiiiiko fiiiiina...

  11. #11
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    mislim da je dobro samo zato što u kolač ide APRIKOT

  12. #12

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Meni je dobro zvučalo dok nisam naletila na marelice.... :/

  13. #13
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    moja mama pravi sa mandarinama iz konzerve

  14. #14

    Datum pristupanja
    Oct 2004
    Postovi
    3,026

    Početno

    Ma nekako si ne mogu zamisliti da jedem voćni rafaelo.... :/
    Ako se natjeram napraviti, a bojim se da bi mi se i takve kombinacije počele sviđati, pregrmit ću čak i marelice!

  15. #15

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Lokacija
    planeta zemlja
    Postovi
    284

    Početno

    Ja sam napravila bez voca.
    Prokuvala sam mleko sa kokosovim brasnom (i dobila kokosovo mleko, bar aromu istog)
    Po biskvitu sam sipala to mleko da bude vlazniji biskvt a onda posula sa krupno mlevenim (drobljenim) prethodno poparenim bademima..
    mmmmmm, pravi rafaelo!

  16. #16
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Za koji tjedan muz mi ima rodjendan, ova torta definitivno ulazi u kombinaciju.
    Inace mislim praviti 2 ili 3 torte.

  17. #17
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj haribo prvotno napisa
    Za koji tjedan muz mi ima rodjendan, ova torta definitivno ulazi u kombinaciju.
    Inace mislim praviti 2 ili 3 torte.
    Toplo ti preporučujem Crnu tortu od sandref.To mi je ubjedljivo najbolji kolač na svjetu.

    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ght=crna+torta

  18. #18
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Hvala ti white_muzik.
    Sva sreca da je zima, pa ce i balkon posluziti kao hladionik, inace ne znam gdje bih 3 torte uspremila.

  19. #19
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    Sandy, vidim da si radila ovu tortu ali si dodala POPAPRENE bademe. Jesam li dobro skužila? Stvarno treba popapriti bademe?
    Ja baš nisam iskusna u pravljenju kolača, ali rafaelo obožavam, pa ću probati prema tom receptu. Dakle, jako je bitno znati treba li popapriti bademe i koliko? Hvala !

  20. #20
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma poparene! bez trećeg "p".
    dakle, staviš bademe u zdjelicu i preliješ ih vrelom vodom. onda ona smeđa kožica nabubri i lako se skida.
    ako ti se to ne da raditi, možeš i kupiti već oljuštene.

  21. #21
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    E jesam bedasta a očito i slabo vidim...
    Shame on me!

  22. #22
    blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    247

    Početno

    meni su marelice baš mrak na toj torti. Daju posebnu svježinu svemu.

  23. #23
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno Re: Rafael torta

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Napraviti dan ranije: otopiti čokoladu u vrhnju i ostaviti da se hladi preko noći.
    .... Tvrdu masu od jučer izraditi mikserom i dodati u šlag kremu.

    Ajde pliz w_m, objasni jos i ovo: kako se otapa cokolada u vrhnju - da li se zagrijava (kuha??) i koliko tvrda ta masa bude nakon hladjenja?

    Moja curka ima rodjendan za 2 tjedna i cini mi se da bi ovo mogla biti rodjendanska torta. Hvala

  24. #24
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Re: Rafael torta

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Napraviti dan ranije: otopiti čokoladu u vrhnju i ostaviti da se hladi preko noći.
    .... Tvrdu masu od jučer izraditi mikserom i dodati u šlag kremu.

    Ajde pliz w_m, objasni jos i ovo: kako se otapa cokolada u vrhnju - da li se zagrijava (kuha??) i koliko tvrda ta masa bude nakon hladjenja?

    Moja curka ima rodjendan za 2 tjedna i cini mi se da bi ovo mogla biti rodjendanska torta. Hvala
    ž


    eh ovako, zagriješ je DO vrenja, znači ne da prokuha.Ustavri toliko da se može istopiti čokolada i onda skloniš sa šporeta i miješaša dok se čokolada ne otopi, dodaš kokos i ostaviš da se skroz ohladi i zgusne.Dalje ide sve po receptu.

    Imam još jednu ideju za lijepu rođendansku tortu, samo da nađem recept pa ću ga staviti.

  25. #25
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    samo ješ jedna mala ideja za dekoraciju, ja sam štrcaljokm napravila mali krug(zvjezdica do zvjezdice) na sredini torte(promjera male zdjelice).Zatim sam ugrijala marmeladu od marelice da bude tečna i lagano s njom premazala unutrašnjost kruga.Oko tog kruga sam posula kokos.Skroz po rubu sam poredala rafaelo a oko svake kuglice sam stavila po dva režnja marelice(polovinu marelice sam izrezala na kriške taaaaanke )pa je izgledalo kao cvjetić.Okolo sam tortu ukrasila narančastim kokosom.(kod nas se može kupiti kokos u svim bojama)


    Bila sam difuzna i konfuzna , ali ako se stvarno potrudite skontaćete, ako Bog da.

    I biskvit obavezno natopiti sokom iz konzerve.Slobodno staviti sav sok.

  26. #26
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Re: Rafael torta

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Citiraj white_musk prvotno napisa
    Napraviti dan ranije: otopiti čokoladu u vrhnju i ostaviti da se hladi preko noći.
    .... Tvrdu masu od jučer izraditi mikserom i dodati u šlag kremu.

    Ajde pliz w_m, objasni jos i ovo: kako se otapa cokolada u vrhnju - da li se zagrijava (kuha??) i koliko tvrda ta masa bude nakon hladjenja?

    Moja curka ima rodjendan za 2 tjedna i cini mi se da bi ovo mogla biti rodjendanska torta. Hvala
    ž


    eh ovako, zagriješ je DO vrenja, znači ne da prokuha.Ustavri toliko da se može istopiti čokolada i onda skloniš sa šporeta i miješaša dok se čokolada ne otopi, dodaš kokos i ostaviš da se skroz ohladi i zgusne.Dalje ide sve po receptu.

    Imam još jednu ideju za lijepu rođendansku tortu, samo da nađem recept pa ću ga staviti.
    Anchi,
    stavila sam recept za tortu mjesečev sjaj.Mislim da je odlična za roćkas.

  27. #27
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    opet neki recept jučer danas sutra...

  28. #28
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    opet neki recept jučer danas sutra...
    ha, ha , haa :D

    nije nije,jednodnevni je

  29. #29
    blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    247

    Početno Re: Rafael torta

    Ajde pliz w_m, objasni jos i ovo: kako se otapa cokolada u vrhnju - da li se zagrijava (kuha??) i koliko tvrda ta masa bude nakon hladjenja?


    Najlakše je u jednom loncu grijati vodu pa u taj lonac staviti manji u kojem je vrhnje i čokolada. Nema šanse da ti zagori, a rastopi se u lijepu glatku smjesu.

  30. #30
    talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    466

    Početno torta je ..

    savrsena, moji u uredu danas su bili odusevljeni!!

  31. #31
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno Re: torta je ..

    Citiraj talia7 prvotno napisa
    savrsena, moji u uredu danas su bili odusevljeni!!
    baš mi je drago :D

  32. #32
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    meni bi bilo draže da je talia napisala: "Moji na Forumu bili oduševljeni. Apricot je pojela 4 šnite - sve što je preostalo nakon mamite."!

  33. #33
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    još jedna ideja za anchi i haribo( u vezi rođendanskih torti):

    ja sam formu za tortu obložila izrezanim rolatom(kupovnim,tanke šnite),na to sam izlila filu za crnu tortu tako što sam poslagala šnite na to izlila pola file pa opet šnite i ostatak file.Kad se ohladilo , na to sve dodala šlag. Kad se kasnije reže , prelijepo izgleda, a napravi se čas posla i ne može da neuspije.

    Mislim da bi se moglo slagati i u zdjelu poput šarlote(naravno samo šnite rolata i fila), pa kad se sve stvrdne, okrenuti zdjelu i tortu ukrasiti šlagom i lješnjacima.mmmmmmmmmmm

  34. #34
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    wm ovo mi je plan.

    Jako sam se zakacila za ovu tortu, nabavila sam sve sto mi treba (pa cak i rafaelo kuglice jos prije 2 dana i ubila sam se izmisljajuci mjesta u kuci da ih sakrijem da ne dobiju noge) i radim je za subotu. E sad, posto sutra navecer bas necu stici raditi tortu, a danas mi se cini prerano, hoce li biti u redu ako je budem radila u subotu prije podne - mislim zbog stezanja, opustanja, namakanja i sta ja znam zbog cega sve torta moze neuspjeti? Ajde napisi, pliz.

    Mjesecev sjaj neka ceka

  35. #35
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    nema wm danas.... nadam se da ce nam doci sutra... 8)

  36. #36
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja sam vrhnje, čoksu i kokos napravila oko 10 ujutro(i ispekla biskvit).Oko 18.00 sam uradila ostatak( napravila konačnu remu,prelila biskvit i poslagala po njemu marelica te dodala kremu, stavila dkoraciju) i odmah je kolač bio spreman za jelo(odmah sam skinula obruč za trortu).Znači nema stezanja( ako si kokos dodala u vrhnje i čokoladdu!)

    Dakle jedino što se čeka je da se ohladi biskvit i krema od vrhnja i čokse

  37. #37
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Dakle wm, klanj klanj do poda!!!

    Torta je super-jednostavna i fina do bola!!! Klinci su rukama trpali tortu u usta, pograbili se za kuglice i opeljesili je totalno!

    Sve sam radila po ps-u, biskvit odlican, razrezala ga i punila narezanim breskvama. Nisam nista mudrovala oko ukrasavanja jer bi vjerojatno nesto zabrljala, samo sam popikala puuuuuno rafaelo-kuglica po rubu torte i zasula kokosom. Nemam sliku jer nije nista spektakularno, osim okusa .

    P.S. Mozda je budem radila opet u nedjelju kad nam na reprizu proslave dolaze svekiji - svekar je lud za kolacima i mislim da ce se raspametiti.

  38. #38
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa
    Dakle wm, klanj klanj do poda!!!

    Torta je super-jednostavna i fina do bola!!! Klinci su rukama trpali tortu u usta, pograbili se za kuglice i opeljesili je totalno!

    Sve sam radila po ps-u, biskvit odlican, razrezala ga i punila narezanim breskvama. Nisam nista mudrovala oko ukrasavanja jer bi vjerojatno nesto zabrljala, samo sam popikala puuuuuno rafaelo-kuglica po rubu torte i zasula kokosom. Nemam sliku jer nije nista spektakularno, osim okusa .

    P.S. Mozda je budem radila opet u nedjelju kad nam na reprizu proslave dolaze svekiji - svekar je lud za kolacima i mislim da ce se raspametiti.

    yesssssssssa

    kako mi je drago :D

  39. #39

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    srbija
    Postovi
    586

    Početno

    jos jedna pohvala predobroj predivnoj super ukusnoj torti! hvala WM sto si ovaj recept podelila s nama! a i sve one druge recepte koji ce se duuugo isprobavati.

  40. #40

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    evo da i ja prijavim svoj uradak.

    radila sam tortu dominiku za rođendan i ispala je super.
    ispekla sam dva biskvita tako da sam imala dva reda file (drugi sam prerezala) a na torti sam nacrtala garfielda koji je ispao malo manje super al su klinci bili oduševljeni,čak me jedan mali pitao hoću li njemu napraviti takvu za ročkas,s garfieldom naravno

  41. #41
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    baš mi je drago

  42. #42

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,303

    Početno

    Ja bi ovu tortu pretvorila u kolac, na koji pleh, onaj obican pravokutni ili onaj manji pravokutni?

  43. #43

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj Minnie prvotno napisa
    Ja bi ovu tortu pretvorila u kolac, na koji pleh, onaj obican pravokutni ili onaj manji pravokutni?
    na manji

  44. #44
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj Minnie prvotno napisa
    Ja bi ovu tortu pretvorila u kolac, na koji pleh, onaj obican pravokutni ili onaj manji pravokutni?
    kad ja tako pretvaram torte u kolače i obrnuto, izmjerim kubaturu pleha/kalupa (dužinaxširinaxvisina), pa vidim što mi je od onoga što imam u kući - najpribližnije.

  45. #45

    Datum pristupanja
    May 2005
    Lokacija
    Zadar
    Postovi
    1,303

    Početno

    Hvala.

  46. #46

    Datum pristupanja
    Sep 2004
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    326

    Početno

    Napravila i ja s time da sm u biskvit dodala jos 10 dkg putra, nek se nadje.
    Klinci su odusevljeni. Radit cemo opet.

  47. #47

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    evo i ja sam radila, ali ne dijelim sveopce odusevljenje - s obzirom na prefine sastojke ocekivala sam urnebesno dobar rezultat. ne kazem da je lose ispalo, fino je i lagano, i cak mislim da cu ga nekad ponovo raditi.

    medjutim, okus je sasvim slican nekom raffaello biskvitu s kremom koja se radi od pudinga u koji se umijesa kokos i margarin, a koji je puno jednostavniji za napraviti (i jeftiniji). a marelice okusom bas ne dolaze do izrazaja, iako sam iskoristila cijelu veliku konzervu, nekako ih 'ubije' sav onaj kokos.

  48. #48
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Radila, jako fino, biskvit je lagan, mekan, krema nije preslatka, a još
    joj marelice dodatno smanje slatkoću, nisam najveći obožavatelj kokosa, ali ovdje mi nije bio printenzivan.

    Samo sam skoro napravila grešku, rastopila vrhnje i čokoladu i odmah stavila 10 dag kokosa i drugi dan sam u slatko vrhnje skoro opet stavila 10 dag kokosa, u zadnji tren još jednom pročitala recept i odustala.

    Možda je wildfower to napravila pa joj je zato bio preintenzivan okus na kokos.

  49. #49
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    Pravim ju danas, sutra idemo na krstitke jednoj maloj curici. Ja sam se ponudila napraviti jednu tortu.

    Naravno da sam se odlucila za Rafael tortu! :D

    Krema je vec hladna, cekam MM da dodje kuci pa se bacam na posao.

    Imam neke ideje za ukrasit......

    Jedna od ideja je napisati ime. Htjela bi kremu obojati u svjetlo narancastu (zbog marelica), sa cim to da napravim?

    Ajmo jos neke ideje za ukrasavanje torte!

  50. #50
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    pogledaj topic od ninet,mislim da je trazila ideju za rodjendansku tortu i pogledaj topic, torta Barby.Ja sam postirala dosta linkova sa idejama za ukrasavanje

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •