Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 76 od 76

Tema: Rafael torta

  1. #51
    haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    deutschland
    Postovi
    1,352

    Početno

    ma MM me odgovorio od "pretjeranog" dekoriranja, kaze: "nemoj bit ko stare babe sto nasaraju sa svim i svacim" . Tako da sam uz rub poredala rafaelo , stavila jos jedan na sredini i to je bilo to.

    Sinoc mi kaze: pa tvoja torta je bila najljepsa, isticala se od drugih jer nije bila nasarana!

  2. #52
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Pravila sam umjesto torte - šnite . Nisam dodala voće , nego biskvit izbockala i poprskala sa mlijekom , u pola kreme dodala 10 dkg. nasjackanih badema . Na biskvit stavila kremu sa bademima , pa ostala krema i posipala kokosom . Biskvit ne bude suh, krema za pet, pravi rafaelo :D

  3. #53
    Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    839

    Početno

    Torta je za svaku pohvalu, radila sam ju u subotu Lucianu za rođendan, samo sam ju gore još poipala s kokosom i ukrasila šlagom bez rafaelo kuglica. Bilo je prefino, sve smo pomanđarali !

  4. #54

    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    za laptopom :)
    Postovi
    234

    Početno

    Ja sam pravila prije par dana za Noin prvi rođendan! Napravila sam baš tako kako je white_musk napisala i tako je baš odlična ravnoteža okusa! Hvala na receptu!
    Prilažem i SLIKU RAFAELLO TORTE! 8)

  5. #55
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Napokon i ja odlučila isprobati ovu hvaljenu tortu!
    Jučer sam pripremila prvi dio, a dans imam finiš. Umjesto u okrugli kalup stavit ću biskvit u kalup u obliku jaja, pa ćemo imati Rafaelo pisanicu :D
    Javim rezultate!

  6. #56
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Nemoram ni reči da su svi bili oduševljeni tortom, a kako je izgledala
    rafaelo pisanica prosudite sami

  7. #57
    Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Ri
    Postovi
    806

    Početno

    Moram te pohvaliti Ivory- torta izgleda fenomenalno.
    E sad dal je dobra - hmmm u tupperware i šalji u Rijeku da kušam... (smajlić koji se oblizuje)

  8. #58
    ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    KLC
    Postovi
    574

    Početno

    Hvala, hvala!
    A tupperwear bi ovaj put morala poslati prazan, jer smo je smazali, ali kad budem sljedeči put dolazila u Rijeku nosim jedan puni!

  9. #59
    Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Ri
    Postovi
    806

    Početno

    Držim te za riječ!

  10. #60
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    podizem
    molim savjet za nas koji vrlo vrlo rijetko pravimo kolace :D
    ako budem rezala tjesto, dakle da imam 2 kore.
    da i na jednu i na drugu idu marelice ili samo na prvu koru?


  11. #61
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    ja sam stavljala na obje, ali ti možeš i na samo jednu,a na drugu samo kremu

  12. #62
    Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,704

    Početno

    evo da i ja prijavim da sam pravila Farisu za rodjendan
    izgledom sam ponosna, a ukusom bas i ne....jer nije tip torte koju ja volim
    no ja sam manje bitna, F je odusevljen i jeo je tortu u slast, kao i gosti.

    WM hvala za recepte puno

    a sad da se pohvalim nasim remekdjelom (MM i ja smo je skupa pravili)
    http://pg.photos.yahoo.com/ph/njojza...e2.jpg&.src=ph

    Moram se hvaliti jer ja vrlo rijetko kuham kolace pa....

  13. #63
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    Njojza
    torta super izgelda cestitke i tebi i TM.
    a velike cestike i Farisu ( nije bas pdf za takvu prigodu...ali sto je tu je)

  14. #64
    pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005
    Lokacija
    zadar
    Postovi
    981

    Početno

    Evo ja isprobala ovaj recept i odličan je, torta se pojela u jedan dan.Ostala samo fetica meni jutros za doručak

  15. #65
    zrinka19 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Split
    Postovi
    265

    Početno

    i ja je napravila sinoć kasno, i zar treba govorit, sad je već odavno nema :D

  16. #66
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    tako mi je drago :D

  17. #67

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    italy
    Postovi
    49

    Početno

    Ja bih da je pravim ali ovde nema krem fix-a ili ja neznam sta je to :? .
    Moze li bez njega ili ima zamena?

  18. #68
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    možeš komotno koristiti ono talijansko slatko vrhnje u tetrapaku, za njega ne treba kremfix

  19. #69

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    italy
    Postovi
    49

    Početno

    hvala puno

  20. #70

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    italy
    Postovi
    49

    Početno

    Nakon svih ovih postova punih hvale evo i jednog neuspelog pokusaja .
    Ne znam gde sam pogresila ali moja krema je vise licila na izmrvljeni sir nego na finu kremu kako sam mislila da ce biti .
    Onu masu sa belom cokoladom,vrhnjem i kokosom sam napravila dan pre, kada sam htela mikserom da je razmeksam nisam dobila kremu nego zrnastu masu-da li tako treba?
    Drugu kolicinu vrhnja sam mutila, mutila i izgleda preterala (nisam znala da se kod slatkog vrhnja i to moze desiti) dobila sam zrnastu masu.
    Spoila ove dve smese i uzalud mutila od fine kremaste mase ni traga :shock:
    Sve se desavalo u petak i da ne bi KAPRIC DAME u subotu MM bi mi zabranio da se kacim na net jer ima vec nekoliko neuspelih eksperimenata sa receptima sa foruma.

  21. #71
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Sada radim tortu(jučer sam napravila biskvit i otopila čokoladu) i krema mi je ispala nekako tekuća :/ ...šta mora biti takva ili sam ja nešto zezla?

  22. #72
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,511

    Početno

    Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    Sada radim tortu(jučer sam napravila biskvit i otopila čokoladu) i krema mi je ispala nekako tekuća :/ ...šta mora biti takva ili sam ja nešto zezla?
    Ja sam je radila za Uskrs (kao kocke) i ispalo mi je dobro, jedino ću drugi put uzeti neko drugo slatko vrhnje ( a ne Dukatovo), jer mi se nije dobro stvrdnula iako sam stavila šlagfix.

    Jesi dan ranije napravila kremu i stavila je u zamrzivač? Možda kao i meni nije dobro vrhnje?

  23. #73
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Nisam je stavila u zamrzivač.....šta sam trebala?

    Sada je torta u frižideru, možda se ipak malo stvrdne :/

  24. #74
    pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    1,511

    Početno

    Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    Nisam je stavila u zamrzivač.....šta sam trebala?

    Sada je torta u frižideru, možda se ipak malo stvrdne :/
    Za drugi put , jer vjeruj mi radit ćeš je sigurno :

    Kremu od čokolade vrhnja i kokosa napraviti dan ranije i staviti u zamrzivač i onda drugi dan dodati vrhnje.

    Na biskvit obavezno stavi sok iz kompota, jer će ti biskvit biti presuh.

    Javi da li se što stvrdnulo!

  25. #75
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Pisalo je da se pusti krema na hladnom....a ne u zamrzivaču .

    Javim kasnije kako je ispala

  26. #76
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Zaboravila sam javiti da je torta ispala odlično

    Držala sam je dosta vremena u hladnjaku tako da se krema stvrdnula i ispala je super

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •