-
na sto muka- help
G je krenuo u jaslice prije 2 mjeseca. Adaptacija je prolazila ok no još uvijek ga nisu ni pokušali ostavljat na spavanju- znaći boravio je od 9-11.30 h. U ta dva mjeseca sad je već na 2. antibiotiku (a pedijatrica nam nije zagovornik antibiotika), prebolio jednu virozu, gnojnu anginu i sad neke beštije u nosu koje silaze na pluća i uzrokuju upalu pluća...
Ja ću vrlo vjerojatno morat počet radit kroz cca 3 tjedna i uopće ne znam šta da radim. Firma mi je velika i sa bolovanjima ne bi bilo problema no moj posao je takav da ja zbog same sebe ne mogu odlazit non stop na bolovanja. A još važnije ne želim dijete trpat sa antibioticima i gledat ga stalno pod temperaturom 40 C.
Odlučila sam se na tetu čuvalicu no tu dolaze moje muke. Nisam ju još ni pronašla. Brine me da li ću uspjet prepoznati pravu. Brine me da li će njemu faliti vrtić i dječica (jer voli ići tamo). Brine me da li radim ispravno. Dvoumim se i između onog 4 h vrtića- 4 h teta čuvalica. No opet će ga zadesit muka po boleštinama. I opet ću ja morat izbivat sa posla. U kojem momentu bolesti ga mogu ostaviti sa tetom kad on cijela 2 tjedna dok se doma liječi želi samo meni i sve ostalo ne dolazi u obzir. Ili skroz odustati od vrtića?
Molim vas da mi pomognete svojim iskustvima i možda olakšate odluku kako bih mogla krenut što prije u akciju.
-
Kad je moja cura krenula u vrtić, tj jaslice, dva mjeseca je stalno bila bolesna, sve bolesti su se ljepile na nju i onda odjednom to stalo, ona ojačala i moja bolovanja prestala..
nadam se da će tako bit i vama
-
ne znam kako bi ti pomogla, međutim mi preko pola godine imali tetu čuvalicu i dijete je stalno bilo bolesno..najčešće isti virus kao i teta čuvalica pa ne znam da li bpostoji razlika..mozda da probas do zime ostaviti u vrticu jer su po ljeti prehlade rjedje pa ako se opet zareda na jesen, zimu trazi cuvalicu..
-
Reću ću ti isto što i lore, samo malo drugačije.
Vrijeme radi za tebe. Tako je nama rekao jedan odličan otorinac, nakon druge upale uha zaredom i trećeg antibiotika zaredom u mjesec i pol dana.
Proljeće uskoro prelazi u ljeto, manje je navedenih tegoba kod djece.
Da li zbog njegovog pozitivnog stava, ili zato što je posljednje curenje uha izliječio bez antibiotika, bilo je baš kao što je rekao - curica nam je ostala zdrava i to proljeće, i ljeto, i sljedeću vrtićku sezonu. A da je bila jesen, vjerojatno bi dobila cjevčice u uho.
Ako možeš sačekaj neko vrijeme, da vidiš, hoće li se dijete prilagoditi uvjetima.
-
hmmmm 3:0....
i ja nekako naginjem toj odluci...ovih dana dolazi jedna gospođa na razgovor ali od ponedjeljka ću malog opet dati u vrtić pa ćemo vidjeti...probat ću iskombinirati možda i jedno i drugo za početak...
a kad već toliko spominjete to ljeto...gdje je??? tu kod nas sunce nije provirilo već danima....
-
Mi smo iz istog razloga odustali od jaslica, ali onda nas je ipak dočekao vrtić i prošli smo opet isto. Borili smo se jedno 6 mjeseci, moj je jako osjetljiv, i onda je ipak krenulo na bolje. Sad evo znamo bez boleština izdržati i 1- 2 mjeseca, a po ljeti je super, samo da konačno dođe.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma