Pokazuje rezultate 1 do 50 od 213

Tema: Venska tromboza - treba li biti rutinska MPO pretraga?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj aleksandraj prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam, bublice. Svi ginici s kojima sam pricala kazu da rani spontani ne znace neki problem pa da mi to nije potrebno...uh, valjda znaju, ali ako zatrudnim sigurno cu amiocentezu i ostale nalaze. Nazalost, Martinin slucaj mi je otvorio oci....
    aleksandraj prvi miss u 8 tt može svašta biti (od naših problema do nekih genetskih sa bebom), a ovaj drugi pretpostavljam da računaju kao biokemjsku pa im zato nije nešto bitan.
    u svakom slučaju, prošla si dva i slobodno zahtijevaj uputnice. Ima jedna cura na forumu (neznam gdje sam to pročitala) koja se posvadila sa svojim giničem nakon prvog spontanog zbog tih uputnica, i na kraju joj je dao. pogotovo sad vidim da si 69. godište i jednostavno nemaš vremena za još dva - tri spontana!! reci ginu sve kaj ti je na srcu!!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala cure, razgovarala s doc. i trazila uputnice..moram doci sutra pa cemo vidjeti..pogotovo jer sredinom sestog idem na postupak i stvarno ne bih htjela prozivljavati jos jedan gubitak

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

aleksandraj pošto ideš u 6 mj na postupak, što prije napravi te pretrage,.. neki se nalazi ćekaju duže..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bublice, da li si ti radila ove nalaze? Ja sam jucer zvala jedan privatni laboratorij u Sarajvu i rekli su da vecinu ovih nalaza rade a kada su mi rekli cijene zanebesalo mi se. Uglavnom, polovinom setog mjeseca idem na redovnu kontrolu kod moje ginekologice i porazgovarat cu sa njom vezano za ove pretrage. Insistriat cu maksimalno da ih i ja odradim. Molim te mozes li mi reci puni naziv za MTHFR pretragu jer u laboratoriju su mi trazili puni naziv kao ne znaju po skracenici?

Ah da... jos jedno pitanjce, ja sam sada u 15. tt i da li je kasno da radim ove pretrage i ako budu losi nalazi da li je kasno sada da se ukljucim na terapiju Heparinom?

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa Vidi poruku
    Bublice, da li si ti radila ove nalaze? Ja sam jucer zvala jedan privatni laboratorij u Sarajvu i rekli su da vecinu ovih nalaza rade a kada su mi rekli cijene zanebesalo mi se. Uglavnom, polovinom setog mjeseca idem na redovnu kontrolu kod moje ginekologice i porazgovarat cu sa njom vezano za ove pretrage. Insistriat cu maksimalno da ih i ja odradim. Molim te mozes li mi reci puni naziv za MTHFR pretragu jer u laboratoriju su mi trazili puni naziv kao ne znaju po skracenici?

Ah da... jos jedno pitanjce, ja sam sada u 15. tt i da li je kasno da radim ove pretrage i ako budu losi nalazi da li je kasno sada da se ukljucim na terapiju Heparinom?
    fatamorgana, da radila sam sve ove pretrage, nakon 4 godine borbe (idiopatska neplodnost).
    Moj me ginić poslao da ih radim, dobila uputnice...nitko mi nije radio probleme. Ja sam na neke pozitivna i zbog toga sklonija trombofiliji.
    Kao šta sam i prije napisala to su ti ove pretrage i one se rade zbog
    ponavljajučih spontanih pobačaja i neuspješnih IVF postupaka.

1. Antikardiolipinska antitijela, LAC, antitrombin III
    2. PAI I, ACE, MTHFR, faktor V (Leiden), faktor II
    3. Koagulogram; protrombin, protein C, protein S, homocistein

Sve pretrage pod rednim br.2 se vode pod imenom Molekularna analiza gena za trombofiliju.

Sretno ~~~~~~~~~

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •