Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Plaža pogodna za djecu na području Crikvenice/Novoga/sjevernog Krka?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Plaža pogodna za djecu na području Crikvenice/Novoga/sjevernog Krka?

Evo me s još jednim pitanjem: sredinom ljeta organiziramo dvotjedni susret esperantskih obitelji u Gorskom Kotaru i tokom susreta ćemo odvesti ljude dva puta do mora. Obzirom da se radi o grupi od cca 50-tak osoba (od toga su pola djeca u dobi između 1 i 15 godina), da će prijevoz biti autobusom i da ne želimo da put bude duži od cca 1h-1h30min (mjereno od Ravne Gore gdje ćemo biti smješteni) ne znam kuda bismo ih poveli.

Znate li vi za neku plažu pogodnu za djecu na kojoj nije prevelika gužva, gdje ima makar malko hlada i da je dostupna iznajmljenim autobusom, a da je an području između Kraljevice i Novoga odnosno da je negdje na sjeveru Krka.

Znamo da je plaža u Baškoj na Krku prekrasna, no ona nam je ipak predaleko, do nje je sigurno bar 2 sata vožnje ... ima li što bliže?

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni se jako svidja plaza na Haludovom u Malinskoj.
    Ima hlada, picaka za djecu, u moru je pjesak..plaza je betonirana.
    nije bas tamo nesto uredjeno, ustavri Haludovo je jako unisteno, ali plaza je ok, do grad ima cca 5-10 min pjesice

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Plaža u Haludovu je mala za 50 ljudi. Cijeli Rajski put (potez od Haludova do Malinske) je prekrasan, priroda je divna, male uvalice, ali nije to za doći s autobusom.

Što se tiče Krka, Omišalj ima plažu Pesja, nije loše. Njivice također imaju par lijepih plaža u samoj blizini centra, ali da ja vodim nekoga onda bih ga povela u Crikvenicu. Ona ima puno lijepih velikih plaža i puno sadržaja. Ima i hlada i kafića i parkića i suncobrana... Crikvenica je odlična, pogotovo u svibnju (ali ne i u ovom, uh) i lipnju kad nema puno ljudi :D

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A, sad vidim da misliš na onaj betonirani dio u Haludovu. Ma, ima puno ljepšeg od toga. A i ako ima stranaca nemojmo im pokazivati našu sramotu

Još ako odlutaju do nekadašnjeg ponosa, danas ruiniranog i devastiranog hotela Palace... Što dalje od toga
    Posljednje uređivanje od JaMajka : 21.05.2010. at 22:44

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

problem s Crikvenicom i okolicom je guzva, prevelika da se odjednom negsje smjesti pedesetak ljudi - s obzirom da tatek pise da esperantisti dolaze sredinom ljeta

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

50 ljudi bih ja odvela u Crikvenicu na gradsku plažu...jedino što se mora platiti ulaz, ali možda biste mogli dogovoriti neki popust pošto vas je toliko. Da, ima hrpa ljudi na plaži, ali je i plaža ogrooooomna i za sve ima mjesta. Kako ćete ići busom, ne trebate brinuti za parking (vozač ode negdje parkirati pa se vrati po vas kad ga zvrcnete ili kad se dogovorite), a parking je tamo najveći problem. Hlada ima dovoljno. Ima dosta zabavnih sadržaja za djecu (sladoled, pekarnica, igralište)...plaža je pješčana. Tko se ne želi kupati, nije mu daleko prošetati do grada. Možete spojiti i sa odlaskom u akvarium.
    Ali nisam objektivna- obožavam tu plažu :D

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo mene ... Ja sam vidio plažu u Crikvenici (istina, ne po ljetu) i nije ona tako loša, iako meni iskreno djeluje podosta "umjetno" sa svim onim nasipanim dijelovima i betonom uokolo. No, koliko sam čuo, ljeti je to potpuni krlljanac, a mi idemo sa ciljem da se družimo zajedno i voljeli bismo da koliko je to moguće budemo u grupi. Svjestan sam da nigdje u to doba ne možemo naći slobodnu plažu gdje ćemo moći staviti 50 ručnika na hrpi, no vjerujem da ima plaža gdje se možemo raspršiti u par manjih grupa koje nećebiti daleko jedna od druge ... čisto sumnjam da je to moguće u Crikvenici.
    Osim toga, sadržaji tipa kafići i slično nas ne zanimaju - sladoled će nam sigurno dobro doći, no raznorazni štandovi i slično kud će klinci trčkaratri svako malo i žicati "daj ovo, daj ono" nam nisu potrebni.

Razgovarao sam sa ljudima u turističkoj zajednici Crikvenice, preporučili su plažu Kačjak kod Dramlja. S fotki na webu izgleda ok, jel netko od vas poznaje tu plažu?
    Ljudi iz TZ Vinodol su preoručili gradsku plažu Lišanj. poznaje li netko tu plažu? ja ne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kacjak je ful OK plaza iako niti tamo guzve ne fali.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A da možda odete do Senja?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kačjak je stvarno super plaža! Mada, slabo ima hlada na samoj plaži (ako me sjećanje služi), ali zato od parkirališta do plaže ima šumica (valjda nisam nešta pobrkala)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisi

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda zbog ovog požalimali Crikvenica gradska-dio od tobogana na gore. Tu ima jedan dio gdije se u moru mogu klinci brčkat u hladu-večima je blizu tobogan,trampolin-još večima kava....ma milina. Malo dalje na crnom molu mogu skijati,vuči se s padobranom....Svakih tolko ko ne želi biti na plaži može otiči sa vlakičem do Kačjaka u šetnju ili na nudističkuIli do centra pješke 10-15 min pogledat akvarium ili muzej u samom centru-uređen kao da si samoj spilji....
    No ta se plaža plača a nije loša ni plaža kod hotela Kaštel,ona nije pješčana nego šljunak i ima nešto hlada,ali nije po mome guštumalo dalje prema jugu je jedna lučica plaža koja je odlična ali za bez hlada ko voli
    Kačjak ima nešto hlada , ali ne na samoj plaži tj.ima dosta hlada za starije ali ne za djecu i ne za veče grupe

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa Vidi poruku
    Razgovarao sam sa ljudima u turističkoj zajednici Crikvenice, preporučili su plažu Kačjak kod Dramlja. S fotki na webu izgleda ok, jel netko od vas poznaje tu plažu?
    Ljudi iz TZ Vinodol su preoručili gradsku plažu Lišanj. poznaje li netko tu plažu? ja ne.
    Gradska plaža Lišanj je betonirana plaža, prilično prostrana, ali ljeti je tamo čovjek na čovjeku. Osim toga, nema lijepog ulaza za djecu nego se stepenicama spušta u more,nema ni hlada, a nije ni previše čisto u sezoni. No kad se od te gradske plaže nastavi šetati u smjeru Senja, duž cijele šetnice je šuma gdje se može smjestiti, a dolje su plaže s oblucima ili na stijenama. Konkretno, meni najdraža je prva veća plaža do gradske, prepozna se po rivi. Obluci nisu oni sitni, ali je svejednoi lijepo. Ne znam koliko dobro sam to opisala, vidi se malo na prvoj sličici.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Balarosa, ova plaža sa fotke izgleda sasvim zgodna!

Kako ju je najbolje pronaći autom?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nazoveš kad planirate doći pa i mi napravimo izlet i provedemo vas

Ili, kompliciranija varijanta - kad se u Novi uđe iz smjera Rijeke, prođe se benzinska, prođe se skretanje za hotel Lišanj i onda ima jedno skretanje desno na parking koji se ljeti plaća. Taj parking je zapravo duga jednosmjerna cesta uz koju se parkira, tamo ostavite auto i spustite se dolje kroz šumoviti park (5-10 metara) i na šljunčanoj šetnici ste.
    Ili skrenete kod hotela Lišanj, spustite se pješke prema moru i onda krenet u šetnju u smjeru Senja.

Dolje su svuda plaže i možete zapravo birati želite li ovakav ili onakav ulaz, sve je to blizu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije ti Novi dobar, tamo ti je hladno more
    i nezgodno je za parkiranje
    i gužva ti je velika na plaži u to vrijeme, nema teorije da smjestiš 50 ljudi
    (čitaj to je moja plaža i ne dam je, a s tobom Balarosa ću još popričati)
    bolje je u Crikvi

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tatek, pesja u omišlju bi vam stvarno mogla biti ok. na početku je gužva, ali prema dnu plaže obično se prorijedi a iznad plaže je mali parkić u šumi. plaža je u luci van mjesta, ali ima kafić sa sladoledom, wc i tuševe. mogu ti mailati fotku.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

tatek mi s dvogodišnjim klincem od svih plaža u Istri i oko Crikve, najviše volimo otići na Glavnu plažu u Crikvi. Da se razumijemo, to nije najljepša plaža s najčišćim morem na Sj. Jadranu, i dok smo bili solo obožavali smo Kačjak (kako stijene, tako i tu plažu na kraju Kačjaka koja meni nije za veću grupu ljudi) ali klinci na toj plaži u ž i v a j u, a uživamo i mi jer ih gledamo kako kopaju pijesak,trče po pličaku, ima hlada kao u priči, plitko je more pa je toplo i pustiš ih u vodi cijeli dan ako žele...Ma za djecu kao stvorena. Gužva je po ljeti nenormalna, ručnik na ručniku ALI nadam se da ćete doći na plažu već ujutro (mi dođemo i prije 9), tad je raj na zemlji, nigdje nikoga, zauzmeš mjesta di želiš i koliko želiš... Nadam se da sam bar malo pomogla.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa Vidi poruku
    tatek, pesja u omišlju bi vam stvarno mogla biti ok. na početku je gužva, ali prema dnu plaže obično se prorijedi a iznad plaže je mali parkić u šumi. plaža je u luci van mjesta, ali ima kafić sa sladoledom, wc i tuševe. mogu ti mailati fotku.
    Ajvice, ajd mi, molim te, mejlaj fotku (šaljem ti u PP-u mail adresu)!
    Ula, nema teorije da dođemo prije 10h, ipak je to gomila klinaca, vožnja busom iz Ravne Gore ... usput, bio sam u Crikvi pred par godina i ne sjećam se nekog velikog hlada tamo na gradskoj plaži - mislim da su bila neka mala drvca, ako se dobro sjećam.

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ono što sam pisala u predhodnom postu je po meni i dalje naj varijanta(čak onaj dalji park od tobogana ima hlad,a brčkamo se također u hladu),ali neču navaljivat
    Veči hlad bliže mora po meni u tom djelu nema.Za borove šume puno južnije

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ssss, znaš kaj je problem s tom plažom: to što je usred mjesta i zbivanja, želimo izbjeći prodavače suvenira, gomilu šetača, sladoledare, paraglidere i općenito cijeli taj cirkus i želimo jednosavnu plažu na kojoj ćemo se prvenstveno kupati i zabavljati na obali kopajući kamenčiće, gradeći nešto s klincima itd.
    Ne kažem ja da je ta plaža u Crikvi tak loša, ali nije ono što mi želimo.
    Hvala ti na pomoći!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za gradit s klincima, to pretpostavljam, misliš na pijesak
    onda bi ti u Novom bila plaža ispod hotela Lišanj
    to je jedini pijesak u Novom (hvala Bogu, mrzim pijesak)
    i ima jako lijepo dječje igralište, plastične penjalice, tobogani...
    ima i "igralište" za odbojku na pijesku

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    za gradit s klincima, to pretpostavljam, misliš na pijesak
    onda bi ti u Novom bila plaža ispod hotela Lišanj
    to je jedini pijesak u Novom (hvala Bogu, mrzim pijesak)
    i ima jako lijepo dječje igralište, plastične penjalice, tobogani...
    ima i "igralište" za odbojku na pijesku
    a70v, nije bitan pijesak, gradimo mi već godinama svašta od kamenčića! ;o)
    (niti mi baš ne volimo pijesak, bili smo jednom u Loparu na Rabu i bilo je grozno ... najdraža pješčana plaža nam je na Iloviku jer je pijeska vrlo sipki i ima dosta suhe morske trave gdje se može ležat kad ti dojadi taj pijesak koji se zavlači svuda)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

tatek neće završit na Glavnoj plaži u Crikvenici, ali da razjasnimo nešto za druge. to je pješčana plaža sa dosta hlada i visokog drveća. mala drvca, kako tatek veli, su na sitnoj šljunčanoj plaži prije Glavne plaže.
    kad pričam o dijelu Glavne plaže idealnom za klince, ne mislim na Crni mol, nego na sami početak plaže( bliže centru Crikvenice) blizu restorana Sabbia i parka za klince. eto, toliko od mene.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sitnoj šljunčanoj plaži= plaži sa sitnim šljunkom

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ula, mislim da ćemo se do tog susreta još jednom provozati do tih navedenih nekoliko plaža, sigurno ćemo svratiti i do Crikvenice da osvježimo dojmove!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, suma je narasla

a one borove prije gradske plaze, prema centru - ja sadila

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

gdje god odlučite otići idite preko tjedna-malo je manja gužva.
    palo mi na pamet-plaža ispod hotela Omorika u Crikvenici(od glavne plaže u CK prema Dramlju).ima i hlada.
    meni bi Kačjak bio najbolji izbor-al to sam ja.
    ili možda kod parkića na Balustradi pa desno pod borove

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tatek, za Senj nisi ništa komentirao pa pretpostavljam da je to odmah eliminirano kao jedna od varijanti.

Plaža je s oblucima, jedini "cirkus" je majušni kafić na plaži, ja ga iskreno uopće ne doživljavam.

To je jedino kaj se prodaje - pića.

Ulaz u more je šiiirooook, može 50 ljudi stajat istovremeno.

S lijeve i desne strane te obluci-plaže, su stijene, ne alpinističkog tipa , ljudi sjede i leže i kartaju se i čitaju...

Za mene je mana kaj nema hlada, tak da je suncobran jako dobro došao.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znam i ovu plažu kaj je Balarosa opisala (a Aleksandra70vanja je ne da jer je njezina ) - to je odličnaaa plaža za to kaj ti trebaš !

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bubice, čestitam na pošumljavanju, svaka čast!

teice, Senj nam je već malo izvan ruke, vožnja do tamo dosta traje tako da bismo se ograničili na nešto bliže.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Znam i ovu plažu kaj je Balarosa opisala (a Aleksandra70vanja je ne da jer je njezina ) - to je odličnaaa plaža za to kaj ti trebaš !
    Sad si i ti nastradala

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma dođite u Njivice (tamo sam do listopada), besplatan parking za autobuse od kojeg imate nizbrdo do plaže 200 m (plava zastava, spasitelji, tuš, svlaćionica), sve to izgleda kao da ničega nema, ali je prilično organizirano. 50 ručnika smjestite 10 m od vode ako hoćete i u krug, u šumi koju koriste samo rijetki pametni, zaista ima mjesta koliko hoćeš, to je bivši parking uz plažu u hladu koji je zbog plave zastave postao dio plaže. Jedini problem koji zasjenjuje bezbrižnost je što voda postaje postepeno dublja, osim u dijelu za klince koji izgleda kao bazen u moru orubljen molićem, dubina je do koljena, sitni kamenčići koji se redovito dopunjuju. Tik uz more je, naravno, gužva.
    Istina, ima blizu neki štand sa svašta-nečim, ali Vam mogu dogovoriti popuste na klopu i ostalo jer sam slično dogovarala i za svoje goste, ali sve na pp da se ne reklamiram ovdje.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Medveja? Tamo je velika plaza sa sitnim sljunkom, ima hlada koliko hoces, setnica, kamp, restoran, trgovina (inace ne volim tu plazu, ali za tvoju priliku mislim da bi bila idealna. I da, ima veliki parking (koji se placa naravno).

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Gradska plaža u Ck je u ljeti totalni totalni krkljanac i u sredini dana more bude dosta odvratno bez obzira na plavu zastavu. No, netko je već napisao - dio prema Dramlju, ispred hotela Omorika je odličan, doduše i tamo ima par gluposti za djecu. Kačjak ima malene plaže i previše ljudi. Ili sam ja bila na krivoj plaži?
    Uglavnom, plaže od Crikvenice prema obje strane (Selce i Dramalj) su puno bolji izbor od same plaže u gradu. Dio šljunčane plaže prema centru od glavne gradske plaže može poslužiti kao zadnja slamka spasa. (Plaža je super i volim se tamo kupati, dođe se lako do tog plitkog dijela glavne gradske - nasipano je pa se par metara od mora nakon dubokog mora opet vraća plićak, što je odlično za picigin i ostale sportove. No, domorodac sam pa imam privilegiju dolazit na plažu u neko nedoba kad svi normalni turisti idu na večere/šetat/brojat muhe )

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cure, hvala vam svima na informacijama, možda se čak ukaže mogućnost za tjedan-dva da MŽ i ja skoknemo obići tih nekoliko plaža koje ste nam preporučili pa se onda sami na licu mjesta odlučimo koj nam se najviše sviđa (naravno, sad nećebiti gužve, tako da ćemo taj faktor odrediti na neviđeno )!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Drage moje, protekli vikend smo MŽ i ja bili u obilasku plaža, nakon "teoretskog razmatranja" u igri su ostale Pesja kod Omišlja i Kačjak kod Dramlja koje su nam se najviše svidjele po opisima (znam da su lijepe plaće i u Medveji i kod Senja, pogotovo Baška ... no, vrijeme vožnje do tamo je predugačko!).

Evo par fotki s obje plaže:

Pesja:
    http://picasaweb.google.hr/lh/photo/...eat=directlink (plaža "itself")
    http://picasaweb.google.hr/lh/photo/...eat=directlink (pogled ka moru i instalacijama)
    http://picasaweb.google.hr/lh/photo/...eat=directlink (pogled ka Omišlju)

Kačjak:

http://picasaweb.google.hr/lh/photo/...eat=directlink (sj. dio plaže)
    http://picasaweb.google.hr/lh/photo/...eat=directlink (južni dio plaže)
    http://picasaweb.google.hr/lh/photo/...eat=directlink (pogled ka Krku)

Iako se nama osobno Pesja čak malo više sviđa (osobito pogled na Omišalj!), vodit ćemo ljude na Kačjak jer je plaža malko veća pa će se naša poveća grupa tamo lakše ugurati (tj. raspršiti), no glavni razlog je ipak pogled - teško bi nam bilo voditi ljude iz 15 zemalja na prelijepi Jadran i onda ih odvesti na plažu do koej se vozi uzduž kemijskog postrojenja i sa vidikom na naftne rezervoare. Šteta, Pesja je zbilja fora plaža, ali okoliš je khm, da izvinete, us*an tom industrijom.

Hvala vam svima na pomoći, izvijestit ću vas u kolovozu kako je sve prošlo i kakvi su bili komentari naših gostiju!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naš esperantski susret je prošao, sve je bilo super (naradili smo se MŽ i ja, ali je zato bilo i puno veselja, a pogotovo pohvala od sudionika!), a što se plaža tiče bilo smo jednom na Kačjaku, jednom u Vozu na Krku. Evo sažetih dojmova (slike će doći za koji tjedan kad se vratimo u ZG):

Kačjak: sasvim OK plaža, pogotovo ako se može do nje doći nekim prijevozom (nas je bus ostavio pola sata od nje, kod KOnzuma u Dramlju jer je vozač rekao da se zbog parkiranih auta često ne može mimoilaziti sa drugim vozilima niti okrenuti), ovako smo se nahodali po suncu.
    Hlada ima dovoljno, bife na plaži je OK, ćistoća vode i ostalo isto dobra, WC-i podnošljivi, gužva ne prevelika - sve u svemu, solidna četvorka za jednu ovakvu poluurbanu plažu.

Voz: super stvar, livada sa mekom travom praktično tik do mora, dovoljno hlada, more ok (dno je malo muljevito) - šteta što netko još nije otvorio neki birc ili barem Ledo škrinju u napuštenoj kući pored napuštenog pristaništa. Uz očekivane riječane sa roštiljima i prijenosnim frižiderčićima, bilo je i dosta stranaca.
    Na kraju dana nas je neočekivano oprala kiša, svi su trčali autima, a jednoj veseloj grupici iz Rijeke je pokislo napola ispečeno janje!

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podizem, da li u sjevernom dijelu Jadranu mozete preporuciti mjesto, plazu gdje nema velikih guzvi, pogodno za djecu otisli bi na jednodnevno kupanje.
    Posljednje uređivanje od mašnica : 31.07.2014. at 17:41

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •